reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Selerowa lekarz mówi ze dobrze bo widocznie ten antybiotyk który teraz dostaje jest trafiony. Jeżeli wyjdzie jakas bakteria to wtedy zastosują inny antybiotyk a tak może się obedzie bez.

reklama
Jak po tlustym czwartku? Ja smażyłam dużo pączków i zjadłam już ok 10 a zostaly jeszcze czyli jutro ciąg dalszy jedzenia.

Selerowa gotuje lekkie zupy na kurczaku z duza iloscia warzyw (kupuje gotowe zamrozone mieszanki), zabielam odrobina smietany i przyprawiam. Ugotowane mieao z kurczaka rozdrabniam i dorzucam do zupy.
Jak po dzisiejszej nocce?

U nas nawet ok. Pobudka 23, 2 i 5. Teraz lezy w lozeczku i gada po swojemu. Moze jeszcze zasnie :)

Katia robie identyczne zupki...i maly tez robi kupki bez problemu. Moze cos w tym jest...
Moj tez dzis spal dobrze..pobudka o 2 i 5...i przed chwila zasnal..a poszedl spac ok 22. Gorzej, ze poranne jedzonko w wiekszosci mu sie ulalo :/ Wiec pewnie niedlugo obudzi sie na kolejnego cyca..

Bry :) u nas nocka ok :-)

wczoraj nie zjadłam zadnego paczka ,faworka ani nic tym podobnego :-p jak dieta to dieta :-D

Edda buziak dla Hani

Witam u mnie noc spokojna, mała się ładnie najadła wykupkała i poszła o 21 spać, pobudka o 3 i 7,30 czyli wrócilismy do starego rytmu.
Wczoraj zjadłam 3pączki, dzisiaj już zaczełam dalej jeść :-p Malej daje witaminki rano i nie zauważyłam nic niepokojącego.
Sandra czyżby to już?:>:-D
Edit: Dziewczyny kiedy na pierwszą wizytę do pediatry idziecie? tzw który tydzień ?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-)

Edda, dzięki:-) w takim razie nadal trzymam kciuki, żeby leczenie było najkrótsze z możliwych:-)

Katia, szkoda, że u mnie takie zupki już nie przejdą. Chyba, że będę gotowała na dwa gary, bo i mąż i Maja mają wstręt do wszelkiego rodzaju jarzynowych. Jak Maja była mała to uwielbiała je, więc musiałam często gotować jarzynową, kalafiorową, rosół, pomidorową i krupnik. Dziś te dwie pierwsze mogą dla nich nie istnieć.
Ja staram się nie zabielać śmietaną, ale jogurtem. A jeśl już to pół na pół z jogurtem. Śmietany używam mało, za to jogurty w ilościach hurtowych:-)

Nocka w miarę. Maja po antybiotyku ładnie zasnęła i do rana nie miała ataku kaszlu. Mikołaj obudził się na jedzenie o północy, zjadł, walnął kupsko i zasnął. Kolejna pobudka po 4 i tu już gorzej, dwie kupki, przebieranie całego, bo zwymiotował- za dużo zjadł:-)
Maja teraz też zwymiotowała po antybiotyku porannym, pralka już chodzi.

Pralka chodzi, pomidorowa dochodzi, zaraz doprawię kuraka. Potem tylko ziemniaki obiorę, wrzucę i kuraka i ziemniaki do piekarnika i obi#d z główki:-)

Czas na kawkę:-)

I jeszcze otrzymana przed chwilą wiadomość od Sandry
Witam. Wczoraj gdy zgłosiłam się do szpitala zrobiono mi ktg i zmierzono ciśnienie po czym poszłam na badanie po ktorym stwierdził gin że porodu nie widac. Wszystko zamknięre. Ale zostawiono mnie w szpitalu bo mam za wysokie ciśnienie. Jestem a lekach a w poniedziałek zdecydują co dalej. Czyli wychodzi na to, że będę marcóweczką. Pozdrawiam Sandra82

Ostatnia edycja:
Do góry