reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Kasoku, oj...jak j# bym chciała te 72 kg ważyć. Niestety, nawet teraz to jeszcze muszę zrzucić sporo. Ale już jest dobrze, jak schudnę jescze to będzie fajnie, byle nie przytyć:-)

Co na obiady pichcę? Ano, względem sieb to jestem monotematyczna- jeszcze 4 tygodnie dieta cukrzycowa. Dla reszty wczoraj robiłam schab w sosie pieczarkowym, z papryką. Na jutro jeszcze mają:-)
Rybki mi się chce, więc pewnie w środę upiekę.

Dziś poprałam, nadrobiłam zaległości w prasowaniu:-) Mikołaj zaczął jeść:-) potrafi opróżnić obydwa cyce na raz, zaraz trzeba będzie laktację pobudzać:-) .
Jutro z Młodym do lekarza, potem może jakieś zakupy.

Idę spać:-) kolorowych snów:-)

Magdzik, powodzenia! Może w nocy się rozpakujesz?

Która jeszcze chętna?

Selerowa a mi kazali od razu po porodzie wrócić do normalnego jedzenia i przez dwa tygodnie jeszcze cukier mierzyć a po 8 tygodniach zrobić obciążnie glukozą dlatego że w diecie cukrzycowej większość rzeczy dozwolonych jest bąkotwórcza u maluszka np. razowe pieczywo i nie powinno się surowych warzyw itd.itp...więc jem normalnie tzn wszystko to co młodemu nie szkodzi
A co do wagi to przez tą cukrzyce na 3 tygodnie po porodzie ma -16,5 kg w porównaniu do ostatniego ważenia przed ciązą więc jestem mega zadowolona chociaż żeby było kjako tako to jeszcze drugie tyle heh

Ostatnia edycja:
Ja po tej cesarce tez jestem na diecie..na razie szpitalnej. Jesli nc sie mie.zmieni to wyjde ze szpitala w srode lub czwartek.
Dziewczyny z maluszkami po tej stronie, ile jednorazowo potrafia spac wasze maluchy? Bo Franek wlasnie przespal 4 h i chyba powinam go obudzic...
Selerowa a jak to u Ciebie z ta laktacja? Mi niby pokarm leci ale malutko na razie...czekam na ten nawal o ktorym mowia polozne a niby jest w 3 dobie...mialas go?

Blindwillow jak tyle śpi to chyba znaczy że się najada więc aż tak mało tego pokarmu nie jest :-)

Od samego rana tylko o jednym trabia w tv o trynkiewiczu dlaczego akurat jak moje dziecko dziś się ma urodzić :-D

Blindwillow- ja osobiście z pokarmem mam katastrofę, właśnie miałam zadać to samo pytanie dziewczyn rozpakowanym-jak u Was?
Ja jak odciągnę 20 ml to jest szał, małą dokarmiam....Tego "nawału" to chyba nie miałam bo w 3-4 dobie odciągnęłam mneij więcej 3-5 ml ...szał;))Już piję karmi, bawarkę, herbatki z hippa kurna dalej nic...

reklama
Ja się melduje wciąż 2 w 1 :blink: Już jestem poirytowana tym stanem rzeczy. Ten mój brzuchol to prędzęj pęknie niż bobas zechce wyjść. Wygląda jak taki balon nadmuchany do maksimum. Jedyne co daje jakieś światełko w tunelu, to delikatne twardnienie, ale pewnie prędzej spowodowane ruchami dziecka niż gotowością skurczową :sorry2:

Grzechotka trzymam kciuki za dziś :cool2:

Do góry