reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
hej, gratulacje dla kolejnych mamus :tak:,

ja nadal 2 in 1 prawdopodobnie jeszcze tydzień :-(no chyba,ze się cos ruszy wcześniej.

Wystarczyło że dziś z rana pożaliłam się dobrym ciociom na BB na dzidziusia że nie chce wyłazić i sie widocznie przestraszył:tak: coś się ruszyło - odszedł mi w końcu ten głupi czop, wiem że to jeszcze może być długa droga, ale zawsze jakaś kolejna nadzieja się pojawia:blink: Na jutro mam się stawić na ip na ktg, może coś powiedzą mi tam dobrego.

Verita ja tez podaje witamine K i D :-D moj mały tez miał rączki zimne i pytałąm pediatry jak u mnie była i powiedziała ze takie maluszki maja całkiem inne krążenia od nas i ma prawo miec troszke chłodniejsze rączki ;-)

Joasia nie boj sie cc... co prawda przyjemne to nie jest ... ale dasz rade :tak: dzidzia najważniejsza ;-)

Ja tez podaje k+d :0 d od razu a k od 8 doby..:-)

ja pytałam o laktacje, pije wszystko co pisalyscie ale mała zarłok straszny sie domaga.... Jeszcze walcze ale jak sie nie pojawi odpowiednia ilosc to to oleje.....

edda teraz wrociłam wstecz postami i wyczytałam ze jak ja lezałam na porodowce pod KTg to ty byłas na KTG :-D co za peszek jakbym miałą twoj numer to bym CI napisała i bys zajrzała do mnie :-p haha lezałam taka samotna na ostatnim boksie porodowym :-D a ta laska o ktorej pisałas co szła ucieszona po porodzie to przyjmowali ja zaraz po mnie i fakt szybko i pięknie urodziła bo za duzo ne krzyczała tylko pojękiwała;-)

paola moj mały tez straszny żarłok ... co 3h musi dostac mm a w miedzy czasie podjada moim :tak: tylko problem z nim taki ze raz chce ciagnac z cyca a raz nie i wtedy musze walczyc z laktatorem ...

U niemowląt sprawdza się cieplote ciała na karku jeżeli kark jest ok to dziecku jest dobrze rączki i nóżki mogą być chłodne.

A ja posprzatalam obiad gotowy idę się kąpać i mogę iść rodzic o 16 mam być w szpitalu

reklama
Tak wiem kark i brzuszek jednak przerażają mnie te zimne rączki ;-)
Ja wit k nie muszę już podawać bo wzięłam w zastrzyku dla małej jeszcze w szpitalu. Z tą wit d to mi kazali nie dawać do pól roku tylko samemu brać. Z córką tak zrobiłam a teraz się zastanawiam co robić

Do góry