reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

edda89 musisz psychicznie sie zrelaksowac:) Napewno jak zaczniesz rodzic to tego nie przeoczysz:)

ajentka83 gratulacje z pierwszego spacerku, my wychodzimy codziennie, ale poki co na max 1h, bo nawet ja mam dosc po godzinie na temperaturze ponad -10, maly poki co dobrze znosi spacery na takim powietrzu... Smoczka maluch nie chcial, wiec problem z glowy:) Karmiony jest mm, poki co kolki nie wystepuja. Ale co jest powiedzmy problemem, jak tylko odpina sie malemu pampersa to placz:) Moze byc nagi byleby z pampersem, nie lubi swiecic siusiakiem, ale jak wlozy sie go do wody to przestaje:) Wiec przy kazdym zmienianiu pampersa jest chwila placzu:) Co bardzo dziwi starszego brata:)
Wczoraj uslyszalam ze maluszek ma tosi pieni siusiak(starszy czesto miesza slowa w zdaniach w dwoch jezykach)..co w tlumaczeniu znaczy bardzo maly siusiak:) Po aprobacie synek dodal ze on ma duzego, powiedzial to z taka wielka duma, ze zaczelam sie smiac:)

Magdzik dolaczam sie do podziwu:) Ja bym umarla z ciekawosci:)

reklama
Witam ;-)
dziś czuję się o niebo lepiej! Tzn. Brzuch pobolewa i twardnieje przy chodzeniu ale to da się znieść ;-)
Lecędo kuchni bo głodna litwa mnie woła ;-)

Witam ;-)

u mnie deszczowo ... a wybieram sie po 12 na cmentarz i szybkie zakupy ... ojj nie pasuje mi ten deszcz ...:sorry:

dziewczyny wy nie schizujcie i nie doszukujcie sie oznak porodu tylko czekajcie az sie zacznie :-phaha codziennie ktoras schizuje a potem okazuje sie ze jednak to nie to :-D u mnie przyszło samo z nienacka :-p

u nas mały jest grzeczniutki ... spi i je ;-) choc tez lubi posiedziec na rączkach :tak: jedzonko musi miec co 3h bo jak nie to zaczyna sie złoscic :-D kąpiele uwielbia siedzi wtedy tak cicho ze az simiać mi sie chce ...:laugh2: uwielbia jak gładze jego policzek paluszkiem ., minki robi zajebiste ... ze az w nocy jak sie kłade do niego to długo nie moge zasnać bo wpatruje sie w ten nasz mały cud :-) ( mały jak na razie śpi zemna bo męzul chory i spi w drugim pokoju ) karmimy sie jak na raie moim mleczkiem i mm , bo u mnie w cholere pokarmu ale mały sie tym nie najada i ledwo poje a za niedługo znowu jest głodny ... połozna juz u nas była na pierwszej wizycie , a jutro dzownimy do naszej pani pediatry żeby przyszła na wizyte patronażową :-)

miłego dnia dziewuszki

Monila fajnie się mówi, bo masz wszystko za sobą a my tu nie wiemy co nas czeka :-) Swoją drogą zazdroszczę Ci :-D

Próbowałam cos pofiglować z mężem ale tak źle, tak niewygodnie, tak bolało i całe figle spełzy na niczym... No nic. Czekam na naturalny rozwój sytuacji.

Joasia u mnie ta kawa też zrobiła furorę. Aż sobie kupilam spieniacz :-D Wszystkim teraz robię :-)

Moje dziecko bezczelnie wypina do mnie tyłek. Myślicie, że tym chce mi pokazać że ma mnie głęboko w d.... i wyjdzie kiedy jej się zachce? :-D :-D

Dzien dobry:-)

Mezus zrobil mi wczoraj niespodzianke i zabral na kolacje do restauracji:szok::-) Bylo bardzo milo i romantycznie ale ten moj astronalta w brzuchu tak fikal,ze nawet nie zjadlam deseru. Juz myslalam, ze ten moj mezus zapoomnial, ze ma nie tylko ciezarowke ale i zone:-) Milo mnie zaskoczyl:-)

Hej dziewczynki. Piszę bo mam chwilę.
Wyszliśmy ze szpitala dopiero w środę bo była żółtaczka i nas zatrzymali 2 dni dłużej.
Myślałam że zwariuję już w tym szpitalu. W domku to jednak zupełnie inaczej.
Póki co dajemy radę z maluchem. Uczymy się siebie na wzajem i coraz lepiej nam to wychodzi. Młody jest na piersi co kosztowało nas wiele walk, nerwów i łez ale się jakoś udało. Raz na dobę jednak potrzebuję go dokarmić mm. Czekam aż się laktacja rozkręci na dobre. Młody śpi przeciętnie po 2 godziny. Później karmienie przewijanie i dalej kima. W nocy śpi nawet po 3-4 godzinki :) Złote dziecko.
Ja się oswajam z rolą mamy. Trochę męczy mnie to zamknięcie w domu bo zawsze byłam bardzo mobilna i mnie nosiło.
Jeszcze kilka dni, werandowanie i już będziemy mogli się ruszyć z domku.
Aha i w środę jedziemy do kliniki na endokrynologię, niestety młody ma podwyższone TSH i dostaliśmy skierowanie żeby to skontrolować...
Przeklęta moja tarczyca. Modlę się żeby nas nie zatrzymali w szpitalu, bo w sumie i po co.

Pozdrawiam wszystkie w dwupaku i już rozpakowane!

cześć, mam 27 lat i pod koniec lutego (26) spodziewam się naszego pierwszego maleństwa - Zuzi :) od świąt jestem na L4 i powoli oswajam się z aktualną sytuacją, czyli siedzeniem w domu - teraz w ciąży a potem z dzieckiem. Mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce ;) Aga

reklama
Do góry