reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Nowym mamusiom gratuluje, czytam Was na biezaco, ale nie mam czasu lub weny by cos napisac. Mam dwojke maluchow na glowie, bo maz musial kilka dni temu wyjechac, mimo, ze mial urlop, niestety nie mial kto go zastapic i tak o to maz wypoczywa w dubaju, a ja zostalam na polu bitwy z dwojka malcow, na dodatek starszy jest przeziebiony...

Na szczescie maluch poszedl w slady brata, poki co je kolo 23-24 i spi do 7-8:)

Trzymam kciuki za nierozpakowane.
Monila milo ze strony kolegow z pracy, bardzo mily gest:)

reklama
No to prawie mamy luty ;-) nie sądziłam że uda mi się dociągnąć a tu proszę :-)
Jak większość z was chałupkę na błysk wysprzątałam męża wykorzystałam i czekam na jakiś znak :-) w przyszłym tyg obiecałam mamie chałupę wysprzątać, kiepsko tylko bo mąż teraz przez msc ma nocną zmianę więc jak coś się zacznie to będę sama z Kacprem
Monila super że Oliś przesypia noce ;-)
Kesti zdrówka dla starszaka
Verita super że już po :-D
Selerowa fajnie że już w domku jesteś z małym
Ale już bym chciała też mieć malucha koło siebie :-Di się w końcu dowiedzieć czy to syn czy córa bo im bliżej tym ciekawość większa. :-D

Magdzik20, hehe nas taż straszyli od 26 tyg ciąży, że poród zaraz, że wcześniejszy, a tymczasem nadal w dwupaku.

Beatka nadal w szpitalu, ale już znaleźli bakterie, antybiotyk na szczęście zadziałał i czuje się lepiej. Gorączki już nie ma. Niestety, żeby nie było zbyt kolorowo okazało się, że ma nadwrażliwość na augumentin i wystąpiły praktycznie wszystkie dolegliwości z działań niepożądanych! Z okropną wysypką skórną na całej twarzy włącznie. Jak ją zobaczyłam, to się załamałam. Szybka zmiana antybiotyku na Zinnat, ale twarz wygląda strasznie... leki odczulające i czekamy na rezultat. Jak zwykle z deszczu pod rynnę. Jak pojawiło się światełko w tunelu, to przyplątało się coś innego... Mam tylko nadzieję, że jej to szybko zejdzie i twarz wróci do siebie...

Odebrałam też ponowne wyniki GBS i mimo "zaleczenia" nadal mamy (+), więc antybiotyk okołoporodowo i tak nas czeka...

Ostatnia edycja:
Agasim zdrówka dla Beatki oby przeszło jak najszybciej i wypuścili ją do domku

u mnie mały też wczoraj zaczął kasłać ale mam nadzieje że nic więcej się z tego nie rozwinie

Witam się porannie dziewczynki ;-) to która dzis się na porodówkę wybiera? ;-)

Hej
Agasim będzie dobrze dziwię się że od razu nie dali jej zinatu bo augmentin uczula wiele dzieci nam nigdy go nie przepisywali właśnie z powodu ewentualnej alergii na ten lek ale dobrze że to odkryli teraz to już leczenie szybko pójdzie

A ci do porodowki to js z chęcią się zgłaszam na ochotnika :-D tylko że ktoś tu ma inne zdanie i ze mną nie współpracuje:-D po wczorajszych skurczach nie został nawet ślad:-(

Witam sie i ja,
Agasim rowniez zycze zdrowka coreczce...
Magdzik, Grzechotka ja bym juz na ta porodowke pojechala...wczoraj myslalam, ze cos sie ruszlo..mialam lekkie skurcze i bole. Dzis cos tam tez czuje, ale nie wyglada mi to na akcje porodowa ..to oczekiwanie jest meczace!
Dobrze, ze chociaz ladny dzien sie zapowiada, moze ktoras urodzi :)

Witam się Dziewczynki ;-)

Ja po wczorajszej wizycie nie mam wcale humoru. Też mnie straszyli porodem od 26tygodnia porodem, faszerowali Bóg wie czym i teraz cichosza... :-( Ja nastęna rozpakowywać się na pewno nie będę :-(

Zaraz opiszę wizytę gdzie trzeba.

Ja z jednej strony bym chciała już dziś urodzić ale ze względów organizacyjnych chciałabym się wstrzelić w przyszły tydzień bo 6-8 mam ważne egzaminy a od wt moja mama ma wolne to bym była spokojna o opiekę nad Kacprem

dziś złapały mnie dwa takie mocniejsze skurcze w odstępie godz. Najgorsze jest to zastanawianie sie czy to już to czy nie

reklama
Agasim zdrówka dla Młodej :)

Ja już jak zwykle obudziłam się w nocy, tym razem o 3 i do 5 nie spałam ://

Dziewczyny no brzuch mi tak chamsko opadł, że jak siedzę to go mam na udach... niewygodne to. W przyszłym tygodniu proszę o rozpoczęcie porodu, bo coraz wolniej się ruszam no i delikatnie mówiąc chyba mam już dość.

Do góry