reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Ja mam zamiar zacząć przyspieszać poród tak za tydzień :) Zobaczymy co to będzie :)
Dzisiaj byłam w swojej szkole rodzenia, położna zmierzyła mi miednice...powiedziała że jest książkowa, że nadaje się w sam raz do porodu.
No i słuchałyśmy tętna płodu....grzeczny chłopczyk wachało się od 130 do 150 :) czyli dobrze ale mam wrażenie, że przyspieszało jak słyszał mój głos :)
W ogóle słuchanie serducha naszych maluszków to super sprawa :)
Ja jak słyszę to od razu się rozklejam ze szczęścia :p

No to Selerowa ma bobasa przy sobie :):) Ale jej zazdroszczę :) Spory ten jej Mikołajek :D Moja wcale mniejsza nie będzie :D

No i mam katar :/:/ a już myślałam, że mnie nie złapie.... no to jazda z mlekiem, miodem i czosnkiem

Słuchanie bicia serca super sprawa, później pierwszy płacz po wyjściu z maminego inkubatora też musi być świetnym uczuciem :D Ajj nie mogę się doczekać :D

U nas bez zmian z moją starszą pociechą Beatką. Nadal w szpitalu z tatą. Na dodatek dzisiaj lekarz powiedział, że lepiej żebym nie przychodziła ze względu na ciążę i jestem totalnie załamana... Tak naprawdę nie wiadomo, co jej jest. gorączka podnosi się ciągle i spada po lekach, a jak przestają działać to od nowa się podnosi. Wtedy powiększają się węzły chłonne. czekamy na wyniki badań. Ja jestem już totalnie rozbita ze stresu...No i mąż jest z nią cały czas, a ja w pustym mieszkaniu obijam się z kąta w kąt i nie mogę sobie miejsca znaleźć...

Witam, tak sobie czytam to forum i widzę wątek o przyspieszeniu porodu, :) Ja niestety jestem już po terminie i nic na mnie nie zadziałało . ;) zaczynałam od masażu brzucha, po masaż brodawek, picie herbatki z liści malin, spacery kąpiele, masowanie kostek i skończywszy na bieganiu po schodach :-) niestety synuś jak siedział tak siedzi dalej w brzuszku :)

U nas bez zmian z moją starszą pociechą Beatką. Nadal w szpitalu z tatą. Na dodatek dzisiaj lekarz powiedział, że lepiej żebym nie przychodziła ze względu na ciążę i jestem totalnie załamana... Tak naprawdę nie wiadomo, co jej jest. gorączka podnosi się ciągle i spada po lekach, a jak przestają działać to od nowa się podnosi. Wtedy powiększają się węzły chłonne. czekamy na wyniki badań. Ja jestem już totalnie rozbita ze stresu...No i mąż jest z nią cały czas, a ja w pustym mieszkaniu obijam się z kąta w kąt i nie mogę sobie miejsca znaleźć...

Agasim - bidulko... Współczuje choroby córci... Oby ją jak najszybciej o trafnie zdiagnozowali w końcu... Wyobrażam sobie jak musisz się czuć sama w domu... Ale zobaczysz, jutro będzie lepiej... Trzymam za Was mocno kciuki... ;-)

Trusia - dosyć hardcorowo brzmi ten opis obracania maluszka... Oby już tak został dzidziuś...

A propos przyspieszania porodu, to na mnie to nie działa chyba... W ubiegłej ciąży urodziłam 8 dni po terminie...pomimo umytych okien, wypranego dywanu, dwugodzinnych spacerów z synem... Mąż się śmiał, że go wykorzystuje do niecnych celów... :-p I guzik to pomogło... Jak się dowiedziałam, że mam w poniedziałek przyjść na wywołanie porodu, to w niedziele w 2 godziny córę urodziłam... ;-):tak:

reklama
Agasim- zdrowka dla córci. Domyślam sie co przezywasz. Dziewczyny czy Was tez już bolą brodawki? Bo mnie tak, mam zdecydowanie ostatnio powiększone i zaczerwienione, bardz wrażliwe. Nie wiem który krem stosować , polecane mi są dwa rożne - Purelan Medeli lub Maltan. Ma któraś z Was doświadczenia z tymi kremami?

Do góry