reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam się i ja :-)
niestety u mnie plany z zakupami legły w gruzach bo mały ma temp. Po południu lecimy do lekarza ciekawe co tym razem powie bo poza temp i mega zatkanymi zatokami nie ma innych objawów

reklama
Witam

u mnie kolejny słoneczny dzionek ;-) jej wiosna normalnie :-D
Magdzik zdrowka dla małego :tak:

ja w tej ciazy juz tez 2 razy byłam w szpitalu i za kazdym razem wystarczyła mi tylko dyskietka i dowód ... a wiem ze jesli w ich systemie wyskoczy im na czerwono to pytaja czy jestes ubezpieczona i wtedy podpisujesz taki papierek ze masz ubezpieczenie i tyle ...;-)

Ostatnia edycja:
hej wy to chyba macie super siły ja już opadam z sił totalnie wstaje i jestem już zmęczona. Ciezko mi jest strasznie chodze jak słoń szybko się męczę serce mi kołacze ruina dosłownie ruina czuje się okropnie Co do ubezpieczenia to wydaje mi się że właśnie tylko dowód teraz wystarczy mieć, a dzieci musza być na kogoś ubezpieczone ja mam syna dopisanego do swojego ubezpieczenia.a mam pytanie co ile dostajecie kasę z zusu? bo pewnie zwolnienia macie na 3 tyg bo ja czekam znowu na kase i znowu nic a to już 5 tydzień mam nadzieje że jeszcze przed świetami coś dostane bo inaczej mąż prezentu nie dostanie :(

Grzechotko to zależy jak Twój pracodawca szybko dostarczy Twoje zwolnienie, bo od tego czasu zus ma 30 dni, żeby naliczyć wypłatę. Najlepiej jest zadzwonić i się zapytać czy już są pieniążki naliczone. Ja tak robię praktycznie co miesiąc, bo mojemu szefowi nie spieszy się z dostarczaniem zwolnienia. I to jest dla mnie absurd naszego prawa - my mamy 7 dni, a oni mają dostarczyć "niezwłocznie" tylko kto ich przypilnuje ile to?! Zastanawiam się czy można to gdzieś zgłosić. Tym bardziej, że ja mam zawsze potwierdzoną datę kiedy ja dostarczyłam...
Magdzik zdrówka dla synka.
Monila ja takie właśnie oświadczenie pisałam na SR kiedy raz wyszło, że niby nie mam ubezpieczenia. A później już było ok. Mam nadzieję, że tak jak piszesz, w szpitalu to wystarczy.

Magdzik20 zdrowka dla synka...
Ja dzis tez caly dzien w lozku a mial byc to moj ostatni dzien w pracy... czuje sie jakby mnie staranowano.....w nocy goraczka mnie meczyla... obym tylko nie zarazila synka...

Miałam wczoraj smutne zakończenie dnia... Krew w kale ;/ wyczytałam że to hemoroidy, dzisiaj gin telefonicznie powiedział ze mam brać maść aesculan na to i nie objadać się makówkami :-p

Hej dziewczyny. Mi mój mezus zrobił wczoraj mega niespodziankę. Miał przyjechać dopiero w czwartek a przyjechał wczoraj nic mi nie mówiąc. Kochanyyy. Tak się cieszę ☺☺:-)

Z tymi hemoroidami tak właśnie niestety jest. Tez mam, ale nie mam krwi w kale. Nie chciałam w to uwierzyć bo nie miałam problemów z wyproznianiem , ale mojj doktor powiedział ze tto wina uciskajacej macicy. Mnie to nie boli nie swędzi, nie piecze. Powiedział żeby leżeć. To teraz mam już problemy z wyproznianiem bo się boję że mi tam coś wyjdzie :p

Hemoroidy zwalczymy po porodzie. Polecam Proctohemolan maść. Teraz dużo wody, warzyw, mało słodyczy i napojów gazowanych, z owocami też ostrożnie. Gorzej jeśli się bierze żelazo. Ja już mam trzeci specyfik żelazowy i ogromne problemy z wypróżnianiem:-(Ale to również skutek cukrzycy:-(

Wspolczuje tych hemoroidow, moja mama po ciazy blizniaczej dostala i skonczylo sie operacyjnie, zeby calkowicie wyleczyc...

reklama
Myg, Edda nie ma się co stresować hemoroidami, na dobrą sprawę liczmy na to, że minie po ciąży. Ja niestety już wcześniej miałam z nimi problem, teraz wiadomo-wróciły. I biorę diohespan max ale akurat na te żylaki nie pomaga. Za to na szczęście na nogach nic nie wyłazi, a predyspozycje mam...

Do góry