reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hej dziewczynki ;-)
Ekstra bodziaki :-) Mam nadzieję, że u mnie uda się bez takich sztuczek i zresztą coś czuję, że więcej będę pytać niż dziś myślę...Ale to właśnie znacząca różnica, ja pytam - ktoś odpowiada, a nie ktoś wciska na siłę swoje zdanie.

Ja dziś mam zamiar leże co najmniej do 13 ;-) Później muszę pozałatwiać parę spraw więc najpierw trzeba odpocząć ;-) I tak sobie ostatnio analizowałam ile się naodpoczywałam od kiedy lekarz mi nakazał i...za wiele tego nie wyszło kurka...nieładnie. A brzucho się spina, a czasu nadal nie ma :sorry:

reklama
Witam.
Moj powiedzial ze chce takie body i mam zajecie szukac ich przez internet. Jedne z napisem mama drugie tata jak będzie teściowa ma skype to je założymy dzieciakom :-) a ona pewnie powie nam jak to prać :-o

Verita, jak znajdziesz, wrzuć linka:-)

Monila:-) jak ja Ci zazdroszczę tych ploteczek:-) ja pracuję w takim miejscu, że ciągle brak jest czzsu na pogaduszki. Zanim poszłam na zwolnienie udawało mi się tak rozłożyć pracę, że raz w tygodniu siadałam z dziewczynami do ploteczek, czasem nawet przy winku. Dziewczyna, która mnie teraz zastępuje jeszcze nie do końca ogarnia temat i jest jej ciężko. Ale wierzę' że da radę i będę miała do kogo i gdzie wrócić. Jeśli nie poradzi sobie, rozwalą mój dział, a pracowników za iorą do Warszawy. A ja qrde lubię tą swoją pracę. Od prawie 20 lat administruję i zarządzam nieruchomościami spółki skarbu państwa.

Naleśniki gotowe, pulpeciki też, pranie już suche, chwila relaksu należy się:-)

Witajcie,
Ja dzis obudzilam sie o 6 mojego czasu z takim burczeniem w zoladku jakbym przez tydzien nic nie jadla:) Pozniej maly nie chcial sie obudzic, jakis strasznie zmeczony byl pomimo, ze wczesnie zasnal wczoraj, wiec stwierdzilam, ze odpusci sobie przedszkole dzis, podjechalam tylko z Nim na chwile do pracy, bo musialam skonsultowac projekt z szefem, moj szef posadzil malego przy biurku i dal mu narzedzia do rysowania:) Niestety maly dorwal Jego dokument i zlozyl na Nim autograf:) Co moj szef skwitowal, ze zachowa na przyszlosc moze kiedys ten autograf bedzie cos wart:) 18.12 ostatni dzien mojej pracy, mamy wtedy tez wigilie w gronie pracownikow.:)

Powiem Wam szczerze, ze od kilku dni mam taki wewnetrzny niepokoj, ze nie zdaze na czas... I chyba w weekend popiore ubranka malego..

Dziewczyny a jakich kosmetykow i ogolnie masci etc zamierzacie uzywac... Bo tyle tego jest do wyboru...

Kesti ja kupuję parafinę apteczną do kąpieli (tu się jeszcze zastanawiam), bambino krem bez tlenku cynku do buźki i mąka ziemniaczana na ewentualne odparzenia. Taki zestaw podstawowy. Jeśli zrezygnuję z tej parafiny to zdecyduję się na kosmetyki z serii nivea baby chyba. A no i octenisept do pępka i dla mnie przy okazji. Mam nadzieję, że mały nie będzie na nic uczulony, bo wtedy będzie więcej zamieszania...

To ja się tez pochwale swoim składem kosmetyków na tzw start.
Babe dream płyn do kąpieli, ziaja-oliwka, sudokream, najtańszy spray z wodą morską do noska, roztwór soli fizjologicznej-5ampułek, octenisept, i zamiast wacików kupiłam kompresy do przemywania twarzy.
To chyba tyle co mam kupione i nie zamierzam nic więcej kupować przed porodem.
Apropo wody morskiej w sprayu to mam akurat karat i ją sobie stosuje, ulga od razy :tak:
Edit: jeszcze krem do twarzy nivea na zime.
Pamiętajcie że jeszcze witamine D bedziemy musieli stosować od urodzenia.

Czyli ja tez się pochwale co mam świeżą butelkę oliwy z oliwek. ;-) muszę sie chyba zajac pieluchami bo nie kupilam jeszcze a do końca roku mam kupony wykorzystać

reklama
wode morska zawsze mam w zapasie ze wzgledu na synka, my uzywamy steimar z miedzią, ale dla mlodszego kupie bez miedzi zapewne, krem na zime uzywamy emolium, tylko musze poczytac od kiedy mozna go uzywac... Witamine D tutaj kazdy musi uzywac w okresie jesienno zimowym , zasluga krotkiego dnia, malo slonca:) No i z witamin to jeszcze K, ale nie wiem czy karmiony mlekiem mm tez bedzie potrzebowal, na pewno dzieci karmione piersia. Z kosmetykow to tutaj nie ma wielu marek, za to jest mase krajowych, ogolnie tutaj panuje patriotyzm zakupowy:)

Do góry