reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Magdalena0713 właśnie też sie bardziej ku takiemu skłaniałam ale chciałam poznac opinie doświadczonych mam. Wydaje mi sie lepszy niż ten z pompka,bo w przewodzie może mleczko zalegać a tak prosto do buteleczki idzie. Dziękuję za podpowiedź ;)

Sandra ja nie słyszałam o takim monitorze oddechu z wkładem do pieluszki. Tylko o tych płytkach pod prześcieradełko. I nad takim myślę, ale dziś dowiedziałam się, że kuzynka chce mi oddać swoją nianię, której prawie nie używała i nie wiem czy jest z monitorem oddechu...Jeśli nie to mam nadzieję, że uda mi się dokupić te płytki do niego.

Mój mały jakoś tak się rozpycha na boki mam wrażenie, czasem wchodzi mi gdzieś z prawej strony pod żebra i sama nie wiem jak leży. Jakieś 6 tygodni temu na 3d był już prawie główką w dół, teraz na wizycie prawdopodobnie w poprzek. I sama się czasem zastanawiam jaką część ciała wypycha ;-)

Dzień dobry:-) nie śpię już od godziny, czuję się fatalnie, jutro chyba trzeba będzie iść do lekarza.

Hmm jaka promocja w tesco? Oglądałam gazetkę i widziałam coś za 88pln z kartą clubkart za te duże paki. Popatrzę zaraz i makby coś wyślę mężona. Mam paczkę jedynek, mega pakę dwójek i trójek, ale chyba kupię jeszcze dwójki:-)

Mój Młody ułożony jest od początku poprzecznie, a dół tak napierdziela, że czasem ciężko ruszyć się.

Wiecie co, ja to jakoś mało rozgarnięta jestem, ot blondi z kawałów:-) pisałam Wam, że jestem na insulinie. Otóz wczoraj się okazało, że gucio prawda. Jedna rozgarnięta trafiła na równie roozgarniętą panią magister :-) i nie dostałam igieł do pena, wobec czego to moje aplikowanie nie było aplikowaniem:-) żeby jeszcze diabetolożka coś powiedziała na te at igieł, ale pokazała samego pena i jak się robi zastrzyki, więc nawet mi nie przyszło do głowy, że coś jest nie tak. Dopiero wczoraj coś mi nie pasowało, pojechalismy do apteki i się zdziwiłam :-) a wkurzałam się codziennie na wysoki cukier ma czczo:-)
Faktycznie chyba ta ciąża wali mi na główkę:-) synuś rozum zabiera mamusi:-) ale to dobrze:-) niech bierze:-)

Idę zaraz coś wciągnąć, bom głodna.

Ja mam narazie kupione pampersy 1 i zastanawiam sie czy kupowac wieksze bo pewnie troche gosci do mnie przyjdzie. Jak beda pytac co chce to powiem pampersy :p Albo moze chociaz 1 paczke dwojek wezme? zobaczy sie.
Selerowa no co Ty czyli przez caly czas nie bylas leczona ??? Dobrze ze sie nic powazniejeszego nie przydazylo. I wlasnie bylam zdziwiona jak mowilas ze masz rano taki wysoki cukier skoro bralas insuline. Czyli teraz jest wszystko ok? Dziala bez zarzutow?

Co do pampków to ja mam paczke 140szt-2rozm i 180szt rozm3. Narazie nie kupuje 1, jak sie młoda za mała urodzi to sie kupi na szybciora. A w ulotce z tesco pisze o promocji, przynajmniej u mnie jest taka promocja, obczajcie na necie ;-)

Witajcie mroźno niedzielnie, ale słonecznie :)
ja nie mam żadnych pampersów, będę kupować przed samym porodem
ja posiadam laktator Medela Mini Electric - może być ręczny i elektryczny i chwalę go sobie, wystarczy odświeżyć go

Dziewczyny czy Wy też tak macie, ja ciąglę mam jakąś wydzielinę, chodzić muszę z wkładką bo mam mokre majtki dosłownie

witam, przypomnialyscie mi o pieluchach, mam kupony ze znizka musze wybrac do konca tego roku, ze starszej corki zostaly czyli roczne :-D, niby troche taniej ale przyda sie

reklama
eve82 wydzielina w 3 trymestrze może się zwiększyć. Ja praktycznie od początku ciąży noszę wkładkę. W sumie u mnie ilość tej wydzieliny póki co się nie zwiększyła. Bardzo mokrej jej nie mam. Każdy ma też inaczej. A jaką barwę masz tej wydzieliny ?

Do góry