reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Karolina1987W ani w pierwszej ciazy ani teraz nie mam takiego bolu jak polozenie bylo w pozycji glowkowej. Jedyne to wtedy bardziej bola zebra w przypadku kopniakow.

i chyba jak marta mowi miednicowe to nie jest glowka w dol

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam zle napisalam, polozna badala mnie i jak nacisnela tak na dole brzucha to wzdrygnelam bo mnie zabolalo, a ona, ze maly glowka w dol sie ulozyl. Nie wiem co mam myslec bo nie slyszalam, zeby tak bolalo:/

Ja mam mojego szkraba ułożonego główką w dół od samego początku ciąży. Nic mnie nie boli poza tym że non stop mam go na pęcherzu i co sie z tym wiąże -wizyty w wc częste :)
Fajnie by było jakby szło mieć dwie chrzestne-bo z chłopami to problem mamy.
A mam też takie pytanko-może bardziej doświadczone mamy mi pomogą. Zamierzam sie zaopatrzyć w laktator ręczny. I takie moje pyanie czy lepsze są z tą pompką np taki: Laktator Baby Ono Bytom • Tablica.pl Czy taki bez pompki np taki.zestaw do karmienia / laktator Katowice • Tablica.pl. Może pomożecie... Bo nie wiem czy to obojętne czy to ma znaczenie ta pompka. A nad elektrycznym nie mysle bo to ta sama funkcja a wiadomo kasy kosztuje a nie przelewa sie...

U mnie jest główką w dół od końca października (wtedy było widać na usg), albo i dłużej, bo jak dużo chodziłam to tak bolało, że musiałam usiąść, ale to chyba wtedy zaczęło się u mnie skracanie szyjki jak dzidzia naciskała na nią głową. Odkąd mam nakaz oszczędzania i mało chodzę (tyle co po domu) to mnie nie boli, no chyba, że pochodzę więcej.

Tutaj jest coś na temat położeń bobasów w naszych brzuszkach: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,1326667.html

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja zauważyłam że mam codziennie skurcze mniej więcej o tej porze, to są te skurcze delikatne tego Braxtona czy jakoś tak ale czy wy też je macie codziennie ?:> Zdarzają się jeszcze czasem rano. Kurcze w czwartek mam wizyte i ciekawa jestem co mi powiem:dry:

U mnie też mała leży już główką w dół. Dziś czuję, że mi się gorzej oddycha. Musiała się jakoś ułożyć mi na przeponie albo cuś.

Byłam dziś na zakupach z koleżanką i kupiłam sobie książkę "Twoje niemowlę tydzień po tygodniu". Nie poszłam na szkołę rodzenia to sobie zasponsorowałam książkę. A co... :)

Myg u mnie "braxtony" pokazywały się nawet po 5-6 razy dziennie, ale odkąd biorę nospę to takie zauważalne to max 3, więcej nie odczuwam i pytałam lekarza - tak ma być.

Sandra mialam okazje raz uzywac recznego, bylam u cioci a maly malo jadl i ona mi uzyczyla recznego z pompka, byl powiem szczerze okay. Nie wiem jak bez pompki... W domu mialam elektryczny, ale jak bedziesz karmic piersia to elektryczny to zbedny wydatek. Ja w sumie uzylam go kilka razy tylko...

reklama
Właśnie dlatego elektrycznego nie chce bo to wydatek rzędu ponad 100 zł a taki ręczny to raptem 20zł. Wole kupić monitro oddechu niż wydać 100zł na laktator elektr. A te monitory oddechu to lepsze są z tymi płytkami pod materacyk czy te co sie wkłada do pieluszki czy pod jakoś tak...??

Do góry