reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

edda89 to świetnie że sie wszystko udało. Najważniejsze że sie dobrze bawiłaś i dobrze czułaś. Mała miała też fajnie....tak ją mama wykołysała że teraz jak bedziesz odpoczywac to bedzie jej brakować kołysania i da Ci popalić. Ja tak mam że jak duuużo chodzę,schylam sie i jestem w ciągłym ruchu to tak wykołysam mojego że potem jak odpoczywam to on daje mi popalić.
Wszystkiego NAJ na Nowej Drodze Życia...
Wszystko co fajne sie szybko kończy. Ciekawe czy też bedziesz zdania,że przed weselem,jak sie na to wszystko czeka jest najfajniej :D Mi tak ten dzień szybko zleciał.

reklama
gabi ja w pierwszej ciąży nie miałam, w tej mam :-(

No i już wróciłam :-( z insuliną :-( kolejna wizyta 16.12 i wtedy już będzie ostateczna decyzja co dalej i jak będę rodziła. Zapytałam pania doktor, dlaczego normy cukrowe są różne (od 120 do 140) i okazuje się, że najprawdziwszą normą jest 140, ale w Polsce jest dążenie do jej obniżenia do 120. Dlatego też, wyniki po jedzeniu mam w normie (mieszczę się w przedziale 100-135), a tylko na czczo jest wysoki. I tak o 22-iej muszę się kłuć insuliną. Dziś będzie pierwszy horror ;-)
Jutro na badania, za tydzień do gina.

Edda jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!:-):-):-)

Cześć dziewczynki!

U mnie jakos ostatnio pogodowo ponuraste dni, i jakas taka nie do zycia jestem. dzis dodatkowo jakby skurcze łydek mnie łapały czy coś.

Sandra - te pieluchy tetrowe to jakie kupiłaś, podwójnie tkane takie grubsze?? bo ja na necie znalazłam najtaniej za 2.99! A z glukozą miałam podobnie jak ty - z cytrynką i jakos to ogarnęłam :p

Selerowa - i jak sie czujesz?? zawroty głowy minęły?? Powodzonka z ta insuliną! no w moim labo tez normy do 140 są !

Gabi - przez ten cukier nie będziesz czuła tak głodu, ja tez sie tego obawiałam ale było spoko! No ale z cytrynką obowązkowo, bo ja jakoś za słodkim w ciazy nie bardzo, dopiero teraz czasem cos wezme. Ostatnio robie sobie galaretki wiśniowe ;)

Joasia - udanej przeprowadzki :)

Dziewczyny odnośnie tej glukozy... Ja miałam robioną w szpitalu, więc cały czas leżałam. Na czczo wyszło mi 79 a po 2 godzinach 130 (norma na wynikach do 140). Po godzinie nie pobierali mi krwi. Pani doktor w szpitalu powiedziała, że to nie jest jakoś super, ale nic nie mówiła o cukrzycy. W piątek idę do mojego gina i jestem ciekawa co on powie.

Ostatnia edycja:
Edda wszystkiego co najlepsze :) na nowej drodze życia! Ja tez mam ten problem z nogami, nieraz spać nie mogę, nie wiem jak je kłaść. Jakieś ciężkie takie. A skurcze swoją droga tez mam

selerowa - no to faktycznie, myślałam że może jak w pierwszej ciązy nie było to teraz też nie będzie, a jednak jest się czego obawiać. Sama nie wiem czy jeść dzisiaj więcej słodkiego czy lepiej nie...ale zjadłam sobie czekoladke ;-)

A wiecie jestem taka wściekła, bo dzwoni do mnie babka z przychodni gdzie zaniosłam skierowanie (bo u nas trzeba wcześniej) i mówi, że nie zrobią mi badań (a to tylko we wtorki pobierają) bo mam skierowanie od gina z innej przychodni z innej miejscowości i żebym sobie pojechała gdzie indziej zrobić wyniki :wściekła/y: Kłóciłam się z nią przez tel. bo przecież w mojej miejscowości nie ma ginów to jak mam mieć skier.z mojej przych. a z resztą co to ma do tego skąd to skier. Mam skier. na badania i powinni mnie przyjąć gdziekolowiek pójdę. Szlak...:wściekła/y: No i poszłam odebrać, dzwonie do przych. w innej miejscowości i mówią że muszę być już na 7:30 :szok: A to 20 km jazdy, do tego zaczął padać śnieg, ślisko na drodze, muszę prosić mame by ze mną pojechała, bo m. pracuje i nie mam pojęcia jak obudze synka tak wcześnie. Mówię wam nosi mnie dzisiaj. I żebym nie zapomniała się jeszcze wysiusiać do kubeczka rano :eek:
Jutro będę szukać nr do doktora właściciela przychodni i się go zapytam dlaczego tak.

eve trzymajcie sie. Zdrówka i szybkiego powrotu do domku.
Ja tez mam problemy z morfologią. I zjadlam już całe opakowanie tabletek i nic nie pomagają mi i moja gin mi dała nowe a jak mi tez nie pomoga to mnie do szpitala położy. Do tego dochodzi brak magnezu i tez mam zalecenie 4 tabl MgB6 na dobe.

edda89
Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia :)

Ja dziś zakupiłam pare rzeczy do maluszka. Kupiłam pieluchy tetrowe bo trafiłam na promocję za 1,99 za szt :) A tak lecą po 3 zł-3,50 zł. Pooglądałam w Smyku wózki i za chole re nie umiem sie zdecydować :-( Nie wiem już sama jaki wybrać. Na pewno ma być lekki, ma mieć pompowane koła i skrętne z przodu-tyle wiem. Wybór jest ogromny. Doczytałam też że najlepszy do łóżeczka jest materacyk kokosowo-ryżowy. Też tak uważacie?

Ja tey na tzm etapie ciayz mam slaba morfo, tyn hemoglobina mi spadla, ale spokojnie to jest calkiem normalne, nie biore nicyego, bo mnie mdli po multiwitaminach, jem na co w danej chwili mam ochote i jakos do przodu.
A ja od tygodnia zmagam się z bezsennością.... Nogi mam takie że musze nimi cały czas ruszać i za cholere niewiem co to jest:crazy: Zasnę znowu koło 00:00 albo pózniej ale potem mam spanie do 10 jak nic na szczęście bo inaczej by było krucho. Pomimo tego że teoretycznie leże całymi dniami, mało to ma wspólnego ze spaniem raczej włanczam lapa, kompa albo kombinuje jeść :-D

myg ja już nie pisze jakie mam problemy ze spaniem, nogi mi wedruja, kluja swedza calz czyas w nocz się wzdryguje, no i pol nocy z glowy :-(

edda super,ze weselicho się udało, no i jeszcze raz wszystkiego naj naj.:tak::-D

a grali wam bałkanice grupy piersi???;-)

A ja dzisiaj niewyrazna, slaba, duszno, ale widze, ze nie tylko ja zle i slabo się czuje, brzuchol już mi wywalilo na maxa i młody przydusza.

kasieczek ciśnienie dziś miałam niskie, dlatego tak się czułam :-( w szpitalu około 12 wynosiło 100/60, więc co się dziwić. Ale po powrocie do domu wypiłam kawkę i jest o niebo lepiej :-)

gabi ale cukrzyca to nie tylko od słodyczy :-( niestety, tak by było najłatwiej. Poziom cukru bardzo podnosi np. mleko, pieczywo z mąki pszenicznej.
W naszej krajowej rzeczywistości jest tak, że każda przychodnia, jeśli nie posiada własnego laboratorium, ma podpisane umowy z jakimś konkretnym i za cholery gdzie indziej nie wykonasz badań. Chyba, że odpłatnie. Wtedy każde przyjmie.

Jak widać, Warszawka chce mieć więcej cukrzyczek ciążowych :no: i dlatego obniża normy.

Czas na kolację. Chętnie bym wciągnęła kajzerkę. Albo zingera z KFC. Albo zapiekankę. Albo pizzę. Albo chociaż jedno ptasie mleczko. A tu dupa blada. Poczekam jeszcze trochę.

Zmykam życząc miłego wieczoru. Do jutra:-):-)

kasoku z morfologia u mnie to wlasnie zdziwiona jestem bo zelaza nie biore...wyniki mam super hemoglobina wysoka...a w 1 ciazy to musialam zelazo jednak lykac..

reklama
joasia wynik z glukozy masz w normie :-D wiec sie nie martw ;-)

Edda super ze sie wsio udało i ze tak dobrze sie czułas:tak:

Sandra gdzie łapłas takie tanie pieluchy ??? no i włąsnie jakie one sa cienkie czy te grubsze ??

Do góry