reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam :-)
Jakaś zapóźniona jestem dzisiaj ;-)Mąż zapomniał mnie obudzić i wszystko biegiem. Ale już zjadłam nawet 2 śniadanie :-) tylko co z tego jak ciągle głodna chodzę?

W kwestii wózka się nie wypowiem, bo dla Mai dostałam wózek i teraz dla Młodego też dostałam. A darowanemu koniowi ... ;-)Mój Młody w zasadzie większość rzeczy ma po kimś, ale co mi tam :-)
W czwartek mam zamiar zrobić zakupy w aptece. Kosmetyki też tam kupię. Uwielbiam Ziaję i widzę, że i dla takich maluszków maja spory wybór kosmetyków do mycia i pielęgnacji, więc może się skuszę.

Dziewczyny, tak się zastanawiam - czy kupujecie dla siebie Tantum Rosa?

reklama
selerowa - co do Tantum Rosa to słyszałam że jest bardzo dobre i też się zastanawiam czy by kupić, ostatnio nie miałam bo nie wiedziałam... ale psikałam sobie Octeniseptem bo też można do wszelakich ran a to u mnie w szpitalu zalecali do pępuszka więc teraz też kupię :-) Kosmetyki mi podpasowały z Nivea Baby :-)

gabi no właśnie używałam tego po pierwszym porodzie, ale ponieważ krwawiłam bardzo długo (6 tygodni) nie mam zdania na ten temat. Nie wiem czy mi to pomagało, czy też nie. Chyba póki co odpuszczę sobie, a i tak będę kupowała Mlodemu OCtanisept, to wezmę 2:-)

Hej dziewczynki!! Woow ale tu naskrobałyście :D Nie spodziewałam się :)
Co do wózka to mam identyczne zdanie co gabi84. Prowadziłam wózek mojej siostry z ruchomymi przednimi kołami i jest naprawde bardzo wygodne. I dokładnie jak jest jakiś mniejszy krawężnik to nie trzeba nawet podnosić tego wózka, bo on sobie znakomicie poradzi. Ja napewno kupię z ruchomymi.

Ja też mam glukoze w przyszłym tyg. ale jakoś z każdym dniem coraz mniej się boję :)

Dzięki Gabi :) Pooglądam i zobaczę czy się na coś skuszę.
Selerowa o Tantum Rosa wspomniała moja siostra, żebym sobie kupiła zawczasu, bo jej mąż biegał do apteki w międzyczasie. Także raczej sobie kupię.

Właśnie robię pierwsze pranko dla małego :-) A później akcja prasowanie brrr!

Witam się zasłodzona :-D już myślałam że nie zrobie tego badania bo w jednej przychodni do 7,15 przyjmują na krzywą ale pojechałam do innej i gitarka. Sama glukoza słodkaaaa ale mi smakowała na początku se myśle 3sek i mam spite ale doszłam do połowy i już mi się to troche nie widziało... Ale musiałam i dałam rade, wyniki jutro ;-) A noo i zabrałam sobie kwasek cytrynowy taki sypany, pielęgniarka mi troszke dosypała, może przez to dałam rade ;-) Nie jest żle mi to siadło.
Aaa no i pobierali mi krew na powitanie i po 2h tylko :tak:

Niee nic z tych rzeczy ani wymioty ani jakieś większe spanko, potem jeszcze na miasto pojechaliśmy załatwic troche spraw. No ale teraz już mnie muli i ide w kimono na godzinke;-)
Edit dodam że miałam pobierane łącznie 4 strzykawy bo 2na glukoze,1 na wątrobowe 1 na odczyn coaglasa czy coś takiego chodzi o grupe krwi i przeciw ciała z tego co sie dowiedziałam.

Ostatnia edycja:
Witam Was po długim weekendzie.

Z aktualności maluszkowych:

- przyszły zamówione mebelki - łóżeczko, materac i komoda. Teraz tylko mężuś musi to pomontować :)
- zamówiłam zestaw pościeli z AMY
- kupiłam mało używany fotelik Maxi Cosi Citi na gwarancji za super cenę
- poprałam i poprasowałam część ubranek dla małego.

Co do sprzedawców z allegro niezłą myślę ofertę ma też ten Przedmioty użytkownika r_p77 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sandra - ja wybrałam wózek ze skrętną osią.

U mnie trochę lepiej z żołądkiem, ale nadal nie jest idealnie. Muszę jeść małymi porcyjkami, ale chyba wszystko wraca do normy,
bo dzisiaj pierwszy raz od 5 dni poczułam głód :) dobry znak. Nie wiem czy to jakaś infekcja czy niestrawność, ale się strasznie namęczyłam.

Za tydzień ide na ostatnie USG genetyczne (30 tydzień)
i w tym tygodniu chcę zaliczyć okulistę ze względu na moją wadę wzroku itp.
Muszę się na to wszystko dzisiaj porejestrować.

Dziewczyny mam wrazenie, ze z kazdym dniem mam coraz mniej sily. Chodze spac o 23, budze sie o 7 i robie mezowi i sobie sniadanie i klade sie dalej do lozka. Wstaje ok 11-12 i dalej jestem zmeczona:/ Moglabym spac caly dzien:/
Ale jak juz wstane to jest wporzadku i sie rozkrecam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry