reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

jane to fajną masz pracę, spokojną i jeszcze najlepsza przyjaciółka obok - zazdroszczę bardzo bo moja mieszka bardzo daleko odemnie ;/ i szczerze mówiąc nie mam nawet takiej koleżanki z którą mogłabym spotkać się w każdej chwili i wygadać bo jedna taka w miarę bliższa też nie dawno urodziła a ta którą uważałam niegdyś za przyjaciółkę okazała się taką że mnie by zdeptała bo tylko ja o niej pamiętałam ;/

reklama
kesti witamy i gratuluję, jesteś kolejną osobą u której plastry nie dały takiej ochrony jaką powinny :)

A mężuś jednak dobrze pamiętał i zabrał mnie na zakupy :) mogłam sobie wybrać co chciałam :) a więc nie było tego wiele bo szczerze mówiąc szkoda mi teraz kasy na nie wiadomo co jak będę rosnąć :) więc kupiłam sobie fajne takie ala pumpy <czy jak to się piszę> w kolorku niebieskim z takim wyższym stanem dla kobiet w ciąży i do tego bluzeczkę białą też ciążową w sumie to wygląda jak zwykła tyle że troszkę większa na brzuszku bluzeczka i kilka pierdołek :) i w rewanżu ja kupiłam meżowi piękną koszule <która od długiego czasu mi się podobała:> i później poszliśmy na obiad :)

powiem Wam że trochę dzisiaj polataliśmy i podbrzusze to normalnie napierdziela mnie jak nie wiem... skóra brzucha i piersi od czasu do czasu mnie swędzą i na piersiach widać mi wielkie żyły idące do brodawek i sutków..

DZIĘKUJE BARDZO ZA ŻYCZENIA ROCZNICOWE :tak:

katia szalone tempo juz nie dla kobeit w ciazy:) odpoczywaj i oszczedzaj sie, nie ma zartow!

sylwia9 skad ja znam brak pyrzjaciolek. jedna mieszka w anglii od 2 lat, druga kolo poznania, trzecia w lubinie a ostatnia, ktora tu mialam zakochala sie i kilka miesiecy temu poleciala do anglii tez:/ aha i moja licelana ukochana bratnia dusza jak sie na studia nie dostala to pojechala do usa i juz nie wrocila:(

Sylwia9 a jednak czasem jeszcze ci mężczyźni potrafią nas zaskoczyć :) Gratulacje i kolejnych szczęśliwych lat :)
Magdzik20 mnie piersi swędzą często i najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz chęć się zadrapać, szczególnie blisko sutków, a te cholery bolą, że szok...Ja mam tak o samego początku i zastanawiam się czy minie... ;)
Myg a możesz mi wyjaśnić dokładniej na czym polega Twój problem z sercem. Napisałaś, że bije Ci szybciej i się zastanawiam. Mam podobnie, byłam u kardiologa, kazał zrobić tarczycę, ale w normie i...więcej nie poszłam. A tu przyjdzie do porodu i żebym problemów nie miała...

Poza tym dzień okazał się lepszy niż się zapowiadał ;-) a już jutro przyjedzie M i wreszcie się wyśpię :rofl2:

Och, zapomniałam ;) Witaj Kesti :-)

Sylwia9 - gratuluje udanej rocznicy - oby każda byla taka!! powiem Ci ze mam takie same żyly, ale czemu? mi dośc szybcko cyce urosly! czego się nawet nie spodziewałam, i jakos mi dziwnie jest z nimi, bo przyzwyczajona do skromnego B jestem :p pochwal się zakupami :)

W pierwszej ciazy moje piersi urosly znaczaco, ale jednak nie tak szybko.... Moj poczatkowy rozmiar to miseczka B, teraz ledwo sie mieszcze w C..... Az dziwie sie skad ta tkanka tluszczowa, bo to z niej zbudowane sa piersi... Martwi mnie tylko, ze jeszcze nawet grama nie przytylam... Brzuszek lekko zarysowany...No ale jestem szczupla z natury.. i widze, ze skora z zeber poszla w brzuch...Efekt...wystajace ochydne zebra...Az wstydze sie zeby maz ich nie widzial:(

Kesti - moja siostra tez jest bardzo szczupła i brzuszek dopiero bylo widac koło 5 miesiąca, przytyła tez bardzo mało, ale dzidzia zdrowa i wazyła 3kg, z kolei poznałam koleżane w szpitalu, która jak zaczęła się akcja porodowa, dzwoniła po pogotowie, przyjechali i zabierali się za jej mame, a nie za nią bo stwierdzili ze to nie brzuch ciązowy :) a poszlo jej w boczki bardziej, nie miała sterczącego takiego, tylko jakby oponke wokół! ja póki co mam jeszcze 1 kg na minusie, bo spadłam po wymiotach ok 4 kg.

witaj Kesti:-)

Sylwia9- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

ja muszę przyznać że jest mi ciężko, gdzieś dalej pochodzę to zaczyna mnie pobolewać spojenie a to bardzo szybko tym razem. I męczę się w ekspresowym tempie więc staram się oszczędzać. Zobaczymy co powie ginek w piątek, mam nadzieję że szyjka jest ok. W ostatniej ciąży właśnie od 15 tygodnia zaczęły mi się problemy z szyjką i skurczami.

no i dzisiaj po obiedzie leżałam sobie z książką i przez jakieś 10 minut czułam ciągłe pukanie poniżej pępka...czyżby to już? Jak się to będzie regularnie powtarzać to będę miała pewność że to maluch:tak:

No właśnie i pozostaje nam tylko internet ;/ czasami jest mi na prawdę przykro bo jest taki czas że potrzebna nam jest taka bratnia dusza a z facetem nie da się o wszystkim pogadać bo nie ma jak to druga kobieta....

reklama
No wlasnie a tez mam az 3 kg na minusie..... I wyglada to strasznie bo waze 47kg....:( W pierwszej ciazy przytylam 7,5kg ale po porodzie zostalo mi 0,5kg...Ale w pierwszej ciazy nie mialam takiego spadku na poczatku...Marze o dodatkowych kilogramach...

Do góry