reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

No mój też dziś nie swój śpi po 15 min nawet wykąpać się nie zdążyłam. Położna nas dziś olala i nie przyszła :-( i jutro znów muszę na nią czekać

Mam straszny problem z cera po tej ciąży tak mam wysuszona skórę na twarzy że aż boli a od dosłownie każdego kremu dostaję uczulenia cała twarz w plamach myje już buzię w oliatum ale też nie pomaga może kosmetyczka pomoże

reklama
Grzechotko, mycie w oilatum nie pomoże. Użyj ewentualnie kremu oilatum. Możesz też spróbować maści oliwkowej. Jest tania, a razie gdyby nie pomogła to wykorzystasz do rąk. A jak nie to pozostają kosmetyki dla atopików. Polecam dexeryl albo atoperal. Atoperalu używam i dla siebe i dla dzieci:-)

A my właśnie wróciliśmy ze spaceru i mały wciąż śpi..już ponad 2h :) Ale tego zapelenia płuc od samego krztuszenia może dostac? No to się wystraszyłam teraz..myślałam, że jak się krztusi to go po prostu biore do pionu albo na brzuch i po strachu...a tu takie coś...

Na sen mojego dziecka zbawienny wpływ ma swieże powietrze. Bez tego to w ogóle nie chce mi spać...

Selerowa, ale mi ochoty narobiłaś na zakupy. Kupiłabym sobie jakieś buty też chętnie....moze uda mi sie wyskoczyc w koncu na jakies małe zakupy chociaz. Ale wolałabym bez Franka :D

Blindwillow dzieci w centrum handlowym śpią jak zabite może ten harmider je usypia:-D
Ja właśnie kupiłam sobie buciki i oczywiście nie mogę w nich chodzić bo mnie uciska w duży palec:'( ALE nie są za małe tylko sztywne mam nadzieję że się rozchodzą l
My właśnie na spacerze jesteśmy bo mały tylko tak śpi w domu śpi 15 min i kweka a tu dopóki czuje wiaterek to śpi

Hejka.
Ja na chwilke bo młody kima na czuja. Kupki u nas lepsze już po tym dicoflorze i po tym jak odstawiłam nabiał.
Noc w miare...od 23 spał do 2:00. i od 3:00 do 6:00 wiec spoko. Ja też z tego pokolenia karmionego na krowim mleku i jest ok ale też nie wiem czy bym sie zdecydowała dać małemu...chyba nie.
Udało mi sie zapisać małego na USG bioderek. Najbliższy termin był za pół roku ale mój Mąż zrobił tam taką '' haje'' że znalazł sie termin na 22 kwietnia.:-) A szczepienie mamy na 28 kwietnia. Własnie sie zastanawiamy z M nad tymi szczepieniami. Ciężka sprawa.
Dziewczyny a po tym cc jak długo plamiłyście jeszcze? Bo ja właśnie mam 3 tydz połogu i już nic nie plamie wcale...
A jak u Was z chętkami na sex? Macie czy nie? Bo ja mam chętki ale sie boję..jeszcze przedemną wizyta u gina...Musze poczekać.

Sandra przecież tam na dole nic nie naruszone jak ranę masz zagojona to raczej nie ma przeszkód. Ja krawawilam tak 4 tyg ale ostatni tydzień to już minimalne
A dicoflor też zawiera białko jedyny probiotyk bez mleka to lacidofil

grzechotka wiem że zawiera białko...ale skoro dr przepisała mu to chyba wie co robi. No ale mały ma te kupki już lepsze...żółtawe.
No ja wiem że po cc nie ma tam na dole ran i wogóle ale jakoś tak sie boję..nie wiem czemu. Choć w szpitalu dzień przed porodem w kiblu męża wykorzystywałam ;-) ale jak wspomnę jak mi tam te ręce pchali na masaż szyjki to aż mam dreszcze...

Młody wykąpany:-) tak mi się zalał, że musiałam wcześniej go umyć i przebrać. A teraz śpi:-)

Pogotowałam dziś trochę:-) dla mnie brokułowy kremik i pulpety, dla Mai krem marchewkowy ( pycha). A mąż co będzie chciał:-)

Wczoraj mówię, że musi do apteki wstąpić ( co mu się nie uśmecha, bo tam zawsze kolejki). Pyta po co znowu, więc mówię, że po pigułki, ale jak nie chce to nie musi. Pigułek nie było, zamawiały na dziś. Kilka minut po 14 dzwoni mąż i radosnym głosem oznajmia " odebrałem" :-) :-) :-) :-) się chłopak doczekać nie może:-) :-)

Sandra, ale dziecko musi mieć zrobione usg w odpowiednim terminie. Co za ludzie! Na co idą nasze składki? Qrwica człowieka bierze jak słyszy takie coś.

Blindwillow, szczerze to nie wiem od czego. Jak Maja miała wirusowe zapalenie płuc i leżałyśmy w szpitalu to a dwóch sąsiednich salach leżały maluszki z zachłystowym zapaleniem.

Oki, biorę się za prasowanie.

reklama
Do góry