reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Joasia chcesz mnie zdolowac do konca?? kiedy ja dojde do mojej figury??
Tak mi przyslo do glowy moze tez zaczne stosowac ta diete dla karmiacych tylko wtedy co mozna jesc?

reklama
Joasia w kompleksy nas chcesz wprawić. Mój brzuch tez brzydki. Rozstępy, pępek czasem się chowa czasem nie, no i ta linia, która podobno znika. Mi zostało 7kg. Jak na 21 które przytylam to i tak dobrze.

U mnie położna była raz. Ma przyjść zas jak mała będzie mieć 6 tyg. Zdjęła buty, ale chyba czekała jak jej powiem, żeby nie sciagala. Niedoczekanie.

Ja teoretycznie po połogu nie muszę iść do gina, bo jak byłam ściągać szwy to mu dowiedziałam o malej ze w szpitalu to mnie od razu całą zbadał. Ale chyba jednak pójdę, bo chyba się nabawilam jakiejs infekcji pochwowej.

U mnie kreska czarna jeszcze jest i pępek też czarny. W dodatku jestem krzywo zszyta i to widać właśnie dzięki kresce. Nie schodzą się ta pod i nad cięciem. Ciekawe czy przy kolejnej ciąży kreska wyjdzie w tym samym miejscu.

U mnie położna będzie jeszcze 2 razy, bo mają płacone z NFZ za 5 wizyt i łaski nikt Wam nie powinien robić. I te wizyty powinny być do trzeciego miesiąca, bo inaczej NFZ nie płaci. No u mnie jest co tydzień. Też nie ściąga butów, ale w sumie nie mogę na nią narzekać. Jak już pisałam - pokazała jak kąpać, pokazała jak zajmować się pępkiem, który ogląda przy każdej wizycie. Ogląda też moją bliznę. Zapisała Zuze do lekarza rodzinnego. Jutro przyniesie mi skierowanie na bioderka. Powiedziała, że jak coś niepokojącego się będzie działo to mam dzwonić. I u mnie wizyty nie trwają 5 minut. Tylko pierwsza dwie godziny, kolejna półtorej, ostatnio 45 min.

Hej!

Ej, Grzechotka!! Piękna kobieta jesteś! Nie wiem czemu czepiasz się do swojej figury.Wyglądasz naprawdę dobrze!!

Joasiu super figurka!!! Zazdraszam :-D Mi zostało jeszcze 7kg. Ale dam radę.

Dzisiaj przyszła mata edukacyjna z FP. Kupiłam używaną. Do tego był jeszcze leżaczek. Naprawdę super zestaw. No i naprawdę zadbany. mata FISHER PRICE pianinko leżak MAMAS&PAPAS (4062990843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dzisiaj była u nas koleżanka. Pośmiałyśmy sie, pogadałyśmy ( o dzieciach oczywiście) :-)

zmykam.

Mały wzywa

Sandra na pocieszenie - do mnie położna przyszła z wielka łaska tylko raz i to 10 dni po cc żeby mi szwy zdjąć (butów nie ściągnęła ;-)). Jak dzwoniłam i prosiłam żeby przyszła szybciej bo mi cycki rozsadza i mam stracha ze sobie nie radzę z dzieckiem to dostałam odpowiedz ze to nie epoka kamienia łupanego, matka powinna wiedzieć co i jak, a dziecko położone 15 cm od cyca samo znajdzie i sie naje. I jeszcze tekst "a co ja pani pomogę jak raz przyjdę na 2 minuty ". Taka byłam wk.... ze już miałam na nią skargę pisać. Ale olalam po prostu - po co dodatkowo sie stresowac. A jak przyszła to z 10 razy przepraszała, zdjęła szwy i tyle.
Magdalena, z tego co się orientuję jest tak jak już wspomniała Asia. Przysługuje bodajże 6 wizyt położnej/pielęgniarki środowiskowej (po jednej w każdym tygodniu połogu) i 1 wizyta patronażowa lekarza pediatry w domu. Za to mają płacone. Niestety sporo położnych to olewa i fabrykuje wpisy, że były na wizytach. Ja na moją tym razem nie narzekam. Przychodzi, interesuje się małym, interesuje się mną, przy moich problemach połogowych załatwia mi wizyty u gina bez zapisu i wywołuje mnie bez kolejki, załatwia mi spotkania z pediatrą czy panią od szczepień, załatwia i dowozi recepty czy skierowania na badania, dzwoni, doradza, martwi się no i zdejmuje buty :-D
Nic na mnie tak nie działa wk...ąco jak nieściaganie butów gdy sie do kogoś przychodzi. Zero poszanowania. Ciekawe czy jej by sie to tak podobało gdyby to tak do niej przyjśc i butów nie ściagać?!
Mi tez ta linia została wzdłóż brzucha. Czy ona zniknie??

Krecha zniknie, ja też mam jeszcze i to baaaardzo wyraźną.

A ja kupiłam karuzelkę używaną i wcale nie jest sprawna jak mówiła aukcja :-( Małż spróbuje naprawić a jak nie to pewnie czeka mnie przeprawa ze sprzedawcą.

Dziewczyny ile czasu wasze dzieci ssa jedną pierś? Bo Kacper to tak ok 7 minut za każdym razem tak samo czy to nie za krótko ale puszcza sam i nie chce tej piersi wiecej złapać nie wiem czy po prostu wyssal wszystko czy nie chce złapać miękkiej takiej piersi

... no i zdejmuje buty :-D

Mama Stacha Twoja położna wygrywa w naszym rankingu położnych ;-)

Grzechotka Zuza ssie czasami 8 minut, czasami 12, czasami około 20. Zależy czy zaraz po przebudzeniu, kiedy wcześniej jadła, czy międzyczasie jak nie śpi. Musisz słuchać czy przełyka. Ja jak czasami pierś już jest taka miękka i nie słyszę połykania, to wyciągam z buzi i delikatnie przyciskam żeby sprawdzić, czy jeszcze jest mleko.

reklama
Witacie, nadrobilam zaleglosci:) U nas wszystko dobrze:) Chodz ciezej niz na poczatku, maly spi tylko ze mna... budzi sie jak wstaje..nie wiem juz jak temu zaradzic... ciagle chce byc noszony... poradzcie cos..

z milych spraw to stalam sie blondynka:) heh, mialy byc wiosenne zmiany, ale u nas zima powrocila....:) 15.03.14.jpg

Załączniki

• 15.03.14.jpg
    15.03.14.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 65
Do góry