reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Śpicie jeszcze :-D
Mój drzemie przy cycu ale jak się porusze to pewnie się obudzi cwaniak.
Noc jak zwykle ataki gazow chyba mniejsze coś mi się wydaje że z tego wyjdzie jakaś nietolerancja laktozy szkoda mi go bardzo aż cały spocony jest jak stara się te baczki z siebie wyrzucić i kupę zrobić .
Pogoda znów do bani :-(

reklama
witam mała drzemie mały przed tv a ja w wannie się relaksuje;-)
wczoraj byłiśmy u mojej siostry ciotecznej na urodzinach chyba ze 40 osób było i samych dzieciarów 15 a mała była tak grzeczniutka jakby jej nie było dzieciaki non stop krzyczały muzyki słuchali a Patyśka spała jak zabita :-) dziś za to jedziemy na imieniny babci ale to już w kameralnym gronie :-)

korzystaci z chusty do noszenia dziecka? Możecie jakąś polecic?:-)

Hej!

Wczoraj moje dziecko nie spalo 10godzin w ciagu dnia!! Zasnal dopiero o 20 i spal bez przerwy do 1. To jego rekord.
Dzisiaj z niego mala marudka, ale pewnie i pogoda na to wplywa.

Ja karmie mieszanie i Malutki nie ma problemow z brzuszkiem. Korzystam z mleka bebilon1(z zielona etykieta) i jest ok.

Wspolczuje problemow z mezami. Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy.

Milego dnia!

Eve tez sie nad tym zastanawiam, bo moj tez ma takie krostki..jak bedziemy u pediatry to sie zapytam...
Magdzik ja tez sie zastanawiam nad chusta. Na razie czytalam o chuscie TULA. Uzywala ktoras z Was?
Katia., moj wczoraj mial podobnie w ciagu dnia mial bardzo malo drzemek, a wieczorem zasnalmok 8 i spal do 2...szok..ale dzis poki comjakis senny jest i wlasnie spi juz od 9...mam nadzieje, ze nie bedzie dlugo spal w dzien, o wtedy noc ciezka moze byc....
Selerowa masz racje, lepiej wybrac sie do psychologa, bo niestety czasem samemu ciezko sobie poradzic...

Hej.
Mój młody był wczoraj pierwszy raz kąpany w domu. Jka kąpali go w szpitalu to sie darł w niebogłosy a wczoraj z mężem gdy go kąpaliśmy to nawet nie zakwilił... zadowolony :)
Ogólnie nie mam co narzekac ma małego... odkąd jesteśmy w domu ani razu nie zapłakał.Przy przewijaniu jest spokojny,przy ubieraniu też.. jazdę samochodem uwielbia... Zaczynam sie zastanawiać czy ja mam dziecko?? haha jedynie mam malutki problem bo mały robi sobie zmoich cycuchów smoczek...i jak juz widze ze nie połyka przy karmieniu to go odkładam a on na czuja drzemie i szuka zaś cyca by troche pociamkać i zaś to samo.. Też tak któraś z Was miała??
Mam tez od wczoraj ból pod prawym cyckiem i on mi promieniuje nad cycek i przy oddychaniu mnie bardzo boli. zwłaszcza przy wdechu.. nie moge wstać nieraz. Nie wiem co to jest.Może to jest związane z cc? We wtorek jade na ściągniecie szwów

Sandra ja też tak miałam oddychać nie mogłam ale lekarz powiedział że to narządy wracają na miejsce przesuwają się przeszło samo po 3 dniach
A co do usypiania przy cycu to normalka mój tak cały czas robi teraz też zamiast jeść.

Hej. Ale y nas wieje a tak pięknie świeci słońxe przez okno.

Sandra gratulujr i fakt to flaki się układają. Mi już nic nie chxe wylecieć jak siedzę w wc.

U nas chyvba postęy smoczkowe. Załapuje czasem . Usypianie tylko raczki :/ wczoraj kolka od 17-21 a byłam sama z dwóhką. W końcymu wszystkie trzy płakałyśmy.

U nas to też niewiem czy trądzik alergia czy potówki

No i szarpie ni sir i przy przewijaniu i kapaniu. Już trzymam za rączkę bo panikuje a ta nic.

O wzywa

Sandra GRATULUJĘ!!!! Witamy Mateuszka na świecie :-)
Jak mały traktuje pierś jak smoczek to ją zastąp smoczkiem, noworodki mają ogromną potrzebę ssania.
Blindwillow, mieliśmy mieć szczepionkę skojarzoną, ale z uwagi na te zaburzenia neurologiczne dostał tylko wzw-b. Tą, którą wykupiłam dostanie za 6 tygodni. Czyli mamy przesunięty kalendarz szczepień.

Wiedziałam, że te nasze awantury odbiją się na nim. Jak mam nie mieć doła.
Selerowa, przegoń doła. Wiem, że pogoda nie sprzyja ale to tylko chwilowe załamanie :-) Uszy do góry :-)
A co do szczepionki to którą kupiłaś? 6w1 czy 5w1? I cena mnie interesuje :-) Ja aż ze Skierniewic kupuję bo różnica ogromna.
korzystaci z chusty do noszenia dziecka? Możecie jakąś polecic?:-)
Magdzik ja po Franku mam chustę tkaną Nati Baby. Jeszcze Janka w niej nie nosiłam ale kilka razy mi przeszło przez myśl więc chyba pora wyciągnąć :-)

Mnie małż też denerwuje. Fochy strzelam niech sam dzieci wychowuje, bo ani nie jest konsekwentny, ani zasad nie trzyma, ani słowa nie dotrzymuje i oczywiście ma zawsze inne zdanie niż moje.

A co do wagi . . . ważyłam teraz na swojej wadze i mi wyszło, że młody ma 4,7kg. Martwi mnie to w z dwóch powodów: urodził się 4,2kg (przy wypisie 3,9kg) i jakiś czas temu jak go ważyłam to chyba też miał 4,7kg.
Chyba trochę mało przybiera co?

Ostatnia edycja:
reklama
Sandra mi sie wydaje, ze ze smoczkiem lepiej poczekac..zeby mu nie zaburzyc odruchu ssania mleka..smoczek jest jednak inny niz piers (ale odkrywcze :D ) jak chce ssac cyca to mu daj...
Mama Stacha z tego co napisalas to nie przybral nic..tylko w jakim czasie? Chyba dzieci karmione piersia tyja min. 500g na miesiac, tak gdzies czytalam, ale nie jestem pewna.
A mnie dopadlo chorobsko..myslalam, ze marudzenie Franka jest ciezkie do zniesienia..no to sie doigralam. Z katarem, bolem zatok i ciaglym kichaniem to dopiero wyzwanie...mam nadzieje, ze sie chociaz maly nie zarazi.
Edda, Ty chyba bylas chora? I jak, Twoja mala zlapala od Ciebie chorobsko?

Do góry