reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Trusia po prostu odszedł. Niczego nie brałam.

W jednej sekundzie poczułam w gaciach takie chłodne mokro i na wkładce zobaczyłam takiego długiego, gęstego, pociągłego, galaretowatego gluta - śluz jest duuuuużo rzadszy.

Powiem Wam, że nie ma lepszej motywacji do domknięcia torby na ostatni guzik :tak:

reklama
Joasia_1986, u mnie w poprzedniej ciąży czop odszedł 3 dni przed porodem, więc myślę, że niedługo Ty;-). Trzymamy kciuki!!!

A ja mam jakieś koszmary. dzisiaj mi śniło, że mały urodził się z rączkami i nóżkami odwrotnie. Koszmar po prostu i byłam przerażona. Ale tak patrzę na jego buźkę i co? "Uff, na szczęście ma włosy":-D. Jakby włosy w takich okolicznościach miały jakiekolwiek znaczenie. No masakra. Od razu się obudziłam na szczęście...
Im bliżej, tym bardziej się stresuję...

Agasim słyszałam ze sny są często odwrotnoscia rzeczywistości, a to by znaczyło ze twój maluszek ma wszystko na odpowiednim miejscu ;-) Wszystko będzie dobrze - nie ma co się stresowac ... Choć sama tez łapie ostatnio jakieś doły i wkręcam sobie ze coś może pójść nie po mojej myśli, czy to w kwesti samego porodu, czy mały będzie zdrowy i wogole... Ale na szczęście mam pozytywnie nastawionego męża i jak tylko widzi ze coś mnie martwi to mocno przytula i pociesza :-)

No własnie z tym czopem to roznie bywa ... jednym odchodzi i za pare dni rodza a drugim odchodzi nawet 2 tyg przed porodem jak Verita napisała ...;-) wiec nie ma sie co nakrecac :-D
to jest tak samo jak z tym ze jednym czop odchodzi na raz cały a drugim odchodzi małymi kawałeczkami tak ze nawet kobieta nie zauwaza ze jej pomału odchodzi ;-)

niedzielna nuda dzis ..:-p

Jeny dziewczyny na chwile mnie nie było i nastepna się wypakowała :-p Mi się 37tc zaczyna więc donoszona:tak:
Pochodziłam dzisiaj dużo, byłam na dniu zdrowia w CH i powiem wam masakra :szok: ludzi wszędzie pełno, kolejki jak za komuny. Ostatecznie wyczekałam do okulisty na badanie oczu i babka powiedziała że tam jakieś ćwiartki na upartego jakbym chciała ale to żadna wada, więc mam zdrowe oczy:tak: Jeszcze chciałam ciśnienie zmierzyć ale podobno kobiety w ciaży nie mogą :baffled: Jutro na 9,15 się wizytuje (znowu musze jakoś ogarnąć podwozie :wściekła/y:) Mój mąz ma na szczęście dwa dni wolnego to może sie troche znowu zbliżymy bo ostatnio jakaś lipa. Wiecie co tyle zamieszania z tą moją ciążą było że od grudnia rodze itd że teraz mnie deprecha już łapie :baffled: Ja miałam dzieciaczka już miec przy sobie a nie czekać na termin. Na ktg zero skurczyka a psychika czeka na bobasa. Ehhh no i skoki humorów jak przez cała ciąże nic tak teraz współczuje mojemu mężowi, a jak pomysle że jeszcze 3tyg... ehhh może prędzej jakoś wypędze Maje na świat:laugh2:

Edit: Mucha też urodziła :)

Ostatnia edycja:
Myg ja też miałam chwilę takiego strachu o zbyt wczesny poród, dostałam tableteczki i nakaz leżenia i po tym usłyszałam, że pewnie przenoszę bo to tak zawsze się kończy. Także nie łam się, nie myśl o tym, co ma być to będzie :tak:

Myg, mi przy pierwszej ciąży gin kazał się ograniczać w 7 miesiącu, bo coś tam się działo. Urodziłam w 41 tygodniu:-)

Ja dziś odpoczywam. Zrobiłam tylko pranie, śniadanko, obiad i kolację. Powinnam poprasować, ale mi się nie chce:-) jutro też jest dzień:-) chyba, że mężon mnie czymś zaskoczy z okazji rocznicy:-) albo każą mi zostać w szpitalu.
Uzupełniłam jeszcze zapiski cukrzycowe i jestem gotowa na wizytę jutrzejszą.

Chcialabym m ieć już Młodego po tej stronie. Niech kopie powietrze nie mnie:-)

Idę pod prysznic i do łóżka.

Kolorowych snów. I nie rodzić dzisiaj:-)

Hej!!

Witam kolejnego Maluszka na świecie!! Gratulacje dla Mamusi!! :-)

Edda Ty masz mieć cc? Ze względu na pępowinę? Jeśli coś Cię martwi, to od razu jedź do szpitala. Takie zamartwianie się też nie jest dobre. Doskonale Cię rozumiem co czujesz, ale musimy wierzyć, ze będzie dobrze. Trzeba zaufać naszej matczynej intuicji. Jeszcze kilka dni, tygodni i będzie po wszystkim.

BB_Anna ale masz fajne koleżanki! Super niespodzianka! Ja swoje Baby shower miałam dosyć wcześnie, bo przed 30tc ;-)

Joasiu fajnie, ze coś zaczyna się dziać. ;-)

Selerowa jak tam się dzisiaj czujesz?

U mnie ok. Dużo dziś chodziłam. Od czasu do czasu mam kłucia "tam na dole", Mały rusza się normalnie, brzuch mi opadł prawie 2 tygodnie temu. Mam nadzieję, że jeszcze ze 2 i urodzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Katia teoretycznie zaplanowanej cesarki nie będę mieć. Będę cały czas podłączona pod ktg więc jak cos się będzie dziać to cesarka. Juz dziś się tak nie spinam to i mała fajnie się rusza nie muszę czekać na każdy ruch.

Dziewczyny mieszka któraś z was w domu kanadyjskim? Jak tak to mam parę pytań :-)

Do góry