reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Sandra aaa widzisz a ja myslałam ze w Tychach :-D tak czytam twoja liste rzeczy potrzebnych do spzitala i tam nawet szczotekczke do włosow musisz zabrac ... matko normlanie wszytko :szok:

Magdzik u nas tez porod rodzinny jest bezpłatny ... a co do znieczulenia to nie wiem jak jest ... to chyba jedyne o co nie spytałam :-Dhahah ale jak wytrwam do 21 stycznia to na wizycie połozna o to wypytwam :-D

Edda kochana ostatnio zle ci napisałam ze nie trzeba miec swojej koszuli do porodu ... otoz do porodu sn trzeba miec swoja a do cc dawaja szpitalna ... ale połozna mowiła ze jesli np nie masz koszuli na czas porodu to bez problemu dadza swoja ...

a no i w naszym szpitalu przy porodzie sn moze byc osoba towarzyszaca a juz przy cc niestety nie ... a szkoda ... zmartwiło mnie to bo przy pierwszym cc mezus był .. no ale teraz nie nastawiam sie na cc :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 602688 Oto moja lista co musze zabrać ze sobą do szpitala. Same zobaczcie.
Sorki za jakość fotki.
Sandra, normalnie w szoku jestem. Ja rozumiem, że nie każdy szpital we wszystko wyposażony, ale żebyś musiała mieć swój termometr to już przegięcie. Niedługo na izbę przyjęć będzie trzeba mieć własny defibrylator :-D Na co idą te nasze podatki? :-D
U mnie też trzeba mieć wszystko swoje ale ja chyba nawet tak wolę ;-)

muszę jeszcze się dowiedzieć tak z porodem rodzinnym bo 3 lata temu kosztował 50 zł no i ciekawa jestem jak z zzo a właśnie planujecie rodzić ze znieczuleniem?

Magdzik, a gdzie ty rodzisz bo zapomniałam? Ja kiedyś byłam przeciwna zzo ale ostatnio dwa razy trafiłam na jakiś program o amerykańskich porodówkach i jak zobaczyłam jak one wszystkie sobie tam spokojnie na znieczuleniu rodzą to pomyślałam "po co się katować?". Nie wiem tylko czy mnie po cc dadzą zzo, no i nie zamierzam za nie płacić a nie wiem w których szpitalach to (i poród rodzinny) jest gratis.

Monila mi doktor powiedział, że jak jest anestezjolog to Ci dadzą znieczulenie zewnatrzoponowe. Sporo znajomych tam rodziło i żaden nie dostał takiego znieczulenia ale nawet o to nie pytały więc już sama nie wiem.

Bry:-)
Dzisiejsza nic znowu prawie nie spana. Zaraz trzeba tyłek ruszyć, budzić dziecię do szkoły. I na badania.

Magdzik, a w którym szpitalu porod kosztował 50 zł?
Wyczytałam w którymś wątku, że na Starynkiewicza- tam gdzie chcę rodzić- i rodzinny i znieczulenie za darmo. Ó znieczuleniu wiedziałam, bo wiszą certyfikaty " szpital bez bólu", a rodzinnym nieszczególnie się interesowałam, o będę rodziła sama. Chyba, że się mężowi zmieni, ale wątpię.

Ja również wolę mieć swoje rzeczy, a już w szczególności np. szczotkę do włosków. To powinno być używane tylko przez 1 dziecko, dla mnie to jak szczoteczka do zębów - nie wyobrażam sobie, by używał jej ktoś jeszcze.

Wiecie, śniło mi się, że urodziłam:-) ale córeczkę:-) w poprzedniej ciąży po takim śnie zaraz jechałam na porodówkę:-) tu póki co spoko.

Sandra, lista całkiem spoko, choć naczynia i sztućce to już przesada. Ja np na liście nie mam podkładów do przewijania, a biorę. Podobnie jak ręczniki papierowe czy papier toaletowy. Przewijaki w rossmanie nie są drogie, a komfort będę miała.

Ostatnia edycja:
Edda :-D pewnie dowiemy sie przy porodzie jak to jest :-D

ejj dziewczyny ale ja lezałąm w 3 szpitalach na patologi ciazy i tak samo do kazdego musiałąs miec swoj termometr i sztucce oraz kubeczek :-D jelsi np nie miałas to nie było problemu dali ci swoje szpitalne ...

MS to nie chodzi o to ze w szpitalach nie maja termometrow czy sztucców ... ale o to ze jak kobitka ma do oblecenia rano np 13 sal gdzie w kazdej lezy pare babeczke i ma im mierzyc temperature to troche trwa a tak ona wejdzie do sali i powie prosze zmierzyc temperaturke i po chwili wraca po wyniki :-)

Selerowa nie popadajmy w panike z tymi sowimi rzeczami ... :-D

Ostatnia edycja:
Karolina u nas tez trzeba mieć swoje sztućce i kubek. Oczywiście jak nie masz to ci dadzą, ale lepiej mieć swoje. Termometr tez muszę mieć, co tez uważam za dziwne. A ilu osobowe są u was pokoje w szpitalu? U nas 2 i to tez fajnie. Też parę rzeczy zabieram, których nie mam na liście. Ubranek u nas w ogóle się nie bierze chyba ze takie na których ci nie zależy, bo nie są potem do odzyskania. Tylko na wyjście.

Monila a nie wiesz, czy potrzebujemy kosmetyki dla dziecka do kąpieli i po?

Mój piesek się znalazł po 48h. Wrócił i teraz śpi, słaby jak nie wiem...

Edda super ze piesek sie znalazł :-D włąnsie tez pytałąm o te kosmetyki dla maluszka i nic nie trzeba ... połozna mowiła ze mozna sobie zabrac małą tubke np sudocermu do pupy ale tez nie koniecznie trzeba bo one tam dawaja takie saszetki z małą tubka tego kremu i zazwyczaj tego uzywaja w szpitalu do pupy maluszka :-D jedyne co to trzeba wziasc krem do buzi na wyjscie ... ja tak mysle ze jak dostane gdzies taka mała tubke tego kremu to wezne ze soba w razie "w" ;-) jak bedziesz miałą jeszcze jakies pytania to pisz .. jak nie bede wiedziała to 21 stycznia ide na wizyte wiec popytam połozna :tak: Ktory teraz tydzien ci leci ?? bo suwaczka niema ...

nie rozumiem zabierania swojego termometru... przeciez w szpitalach w PL maja elektroniczne termometry w wiekszosci, wiec mierzenie zajmuje 3s... Tak bylo kilka lat temu juz, jak moja mama rodzila...
kubek zawsze bralam moj ulubiony:) nie z koniecznosci, ale tak milej wypic ciepla herbatke ze swojego kubeczka:)

reklama
Kesti no niby racja ze elektryczne szyblko mierza ale jak masz jedna pielegniarke na oddział co sie teraz bardzo czesto zdarza i ona ma jeszcze wiele innych rzeczy do zrobienia przed obchodem to tak dla nich jest wygodniej jak kazda pacjentka zmierzy sobie sama :tak:

Do góry