reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Dziewczyny, a macie może zawroty głowy ? Bo ja od paru dni jak przewracam się z boku na bok to właśnie mi się kreci w głowie. Dziś mam tak że jak właśnie szybciej odwrócę głowę to zaczyna mi się kręcić. To trwa tylko parę sekund , ale jednak. Wyczytałam niby, że tak może się dziać, bo macica uciska na naczynia krwionośne, ale czy to to ? hmm

Tak w ogóle to mi pies uciekł. Znaczy mojemu tacie, bo był z nim na spacerze... uciekł za suczką. Już raz tak uciekł na 2 dni, a potem wrócił... ciekawe czy tym razem wróci...

reklama
Ja bardzo chciałam karmić synka piersią ale nie dość że miałam mega wklęsłe sutki to jeszcze w szpitalu bez mojej wiedzy podali małemu butle i po ponad miesięcznej walce o pokarm dałam sobie spokój teraz wierze że będzie inaczej już sam wygląd sutków zmienił się diametralnie w stosunku do pierwszej ciąży
Edda mi się kręci w głowie jak się za szybko podniose

Blondi widzę, że Ty już możesz śmiało rodzić :-) fajnie masz :-)

Co do zawrotów to ja mam anemię ale biorę leki. Będę w przyszłym tygodniu robić badania zobaczymy, czy mi się tam nie obniżyło

Ło matko, ale natworzyłyście...zupełnie jakby to nie niedziela byla :p

Na popękane brodawki nie ma nic lepszego niż własne mleko. Nakładek nie stosowalam, teraz też mam nadzieję, że nie będą konieczne.
Do siostry nie pojechaliśmy, bo mężowi do kościoła sie zachciało:szok::szok::szok::szok::szok::szok: a potem na chwilę do moich rodziców, potem obiadek trzeba było zrobić.. I już mi się nie chciało jechać, ale jutro śmigniemy:-)

Blondi, ależ masz super, właściwie już widzisz metę :-)
A ja czekam jeszcze 2 tygodnie, choć chcialabym już:-)

Właśnie oglądam Ugotowanych i aż zrobilam sie głodna. A do kolacji godzina:-(

Dziewczyny a wiecie jak to jest, jak urodzę naturalnie to mojemu mężowi przysługuje zwolnienie na opiekę na mnie? Wiem że przy cesarce tak jest. Dostaje się 14 dni a przy naturalnym?

reklama
Edda, na pewno należy się 2 dni urlopu okolicznościowego i 2 tygodnie ojcowskiego (do wykorzystania przez rok). Co do opieki to nie wiem.

Ja już wlaśnie myślę jak tu zorganizować mężonowi czas - jak pójdę do szpitala chyba weźmie 2 dni opieki na Maję, potem 2 dni okolicznościowego, a dopiero te 2 tygodnie. Zastanawiam się jednak czy nie przełożyć mu tego ojcowskiego na ferie, żeby zajął się Mają, bo ja pewnie jeszcze z Młodym wychodzić nie będę.

Dziś uzgodniłam z mamą, że zrobi mi trochę jedzonka do zamrożenia, ja też coś tam upitraszę i przez czas mojego pobytu w szpitalu będą mieli co jeść :-) a jak zrobie więcej to i po wyjściu ze szpitala skorzystam:-)

Do góry