reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Dziewczyny, te skurcze to narazie macie te przepowiadające?? Takie, że brzuch robi się cały twardy, ale raczej nie boli?? Wczoraj miałam je bardzo często, dziś np. bardzo rzadko...i mały jakiś mało aktywny, nie to co wczoraj...i też już się zastanawiam czy wszystko z nim ok...ehhhh

Selerowa, mnie ostatnio też zaparcia męczą..i też zastanawiam się jak to będzie z tą lewatywą w szpitalu :/

reklama
Ja mam nie bolące raczej, przepowiadające.
Jutro ide na ostatnie egzaminy, już mam dosyć tej szkoły. W niedziele po wpisy i bey. A od marca znowy :baffled: Ale już bez brzucha:-p

Selerowa raz na tydzień? O bidulko.. Ja jak na 3 dzień się nie wypróżnię to od razu źle się czuję. Ostatnio jak tak miałam to od razu czopka glicerynowego sobie zapodałam, od razu ulga. Powiem wam kto ma problemy a nie używał jeszcze, to polecam. Potrafią być zbawienne.

Ja też mam bezbolesne przepowiadające.
Blindwillow nie stresuj się. Raz będziesz mieć częściej skurcze przepowiadające raz rzadziej. To samo się tyczy ruchów. Ważne, aby te 10 ruchów było w przeciągu godziny od zjedzenia konkretnego posiłku.

Dobry:-)

Edda, na mnie nie działają czopki glicerynowe:( to znaczy wcześniej nie działały, ale może spróbuję:-)

Moje skurcze niestety bolą, idą z krzyża do brzucha. Podobno to najgorsze bóle porodowe, ale i tak mam nadzieję, że prz właściwej akcji mnie ominą:-)

Myg, powodzenia!

Blindwillow, myślałam, że przy takiej diecie jaką mam ominą mnie zaparcia, a tu dupa. Boląca z resztą;) ale tam...wytrzymam...

Do 20 już niewiele czasu, zniosę wszystko. A jak nie będą mnie chcieli wziąć do szpitala 21 to pomyję okna, zmienię firany, zrobię duuuuuuuże pranie i odstawimy kilka numerków łóżkowych z mężonem:-) a co tam:-)

Śniadanka czas. Smacznego:-)

Blindbilow mi się zdarzają bolesne skurcze jak na @ najgorzej było w nowy rok bo bolało ciągiem przez dobre 3h teraz ból łapie raz na jakiś czas
ja wstałam mega głodna bo wczoraj nie dałam rady nic przełknąć więc zaraz zabieram się za śniadanko ;-) chłopcy moi jeszcze śpią więc mam chwilke dla siebie ;-)

dziewczyny powiedzie mi jeszcze jak to jest z tą odprawą ona normalnie wlicza się do dochodu? Jak pójde do mopsu to też będzie brana pod uwagę? Chciałabym to jak najszybciej ogarnać to uda mi się dostać te dodatkowe becikowe

miłej soboty ;-)

Magdzik, musisz sprawdzić w mopsie jakie są kryteria. Bo z tego co wiem u nas np. do rodzinnego biorą dochody z ubiegłego roku, co jest mega niekorzystne w sytuacji, gdy oboje rodziców pracowało. Albo pogadaj z jakąś dobrą księgową, one sa oblatane w takich sprawach:-)

Oki, trzeba brać się za robotę:-(żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce

Witam sobotnio...Dopiero co ruszylam sie z lozka, drzemalam sobie a synek bawil sie kolo mnie. Mezus w delegacji, wiec nie ma nawet dla kogo wstac i sie ogarnac:)

Wczora odwiedzia mnie znajoma, ktora jest ginekologiem, od 2 dni mam wrazenie, ze maluch mi wypadnie.. Sprawdzila to i maly zszedl na dol... Zreszta widze, ze nawet brzuszek mam nizej...

Zaraz zabieram sie za zrobienie jakiegos sniadania:)

Ja na moment dostałam takich bóli że nie mam siły się ruszyć no spa jak na razie nie pomaga ciepła kąpiel daje na momemt o tym zapomnieć mąż leci do apteki po scolpan i jak to nie pomoże to jadę na Ip

Selerowa to rzeczywiście konkretny masz ten problem z wyproznianiem. Ja jak SE ten czopek zapodałam to miałam problem wytrzymać te parę minut, żeby się to rozpuściło. Pewnie przed porodem Twój organizm sam się oczyści :-)

Magdzik jasne, jedź. Będzie dobrze.

reklama
Magdzik nerwy zrobiły swoje. Połóż się, odpocznij, spróbuj wyłączyć myślenie i oddychaj. A gdy nie przejdzie to rzeczywiście szpital, nie ma co żartować.

Do góry