reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

edda ja sie ogladam codziennie i jak na razie zadnego rozstepu nie widac ale obawiam sie ze po porodzie wyjda :-p hahah :-D my łozeczko składac bedziemy dzien lub dwa przed cc :-) tak wiec jeszcze mam czas ;-)
ja tez nie dałabym rady spac 10h bez wstawania na siku :-p w nocy wstaje raz lub gora dwa razy :-p

reklama
Monila a czemu masz planowane cc? Bo chyba coś mi umkneło ;-)
ja chciałabym siłami natury ale ostatnio złapał mnie taki ból że cały poprzedni poród stanął mi przed oczami i nie obrazilabym się gdyby skończyło się cc :p

Magdzik lekarz skłania sie ku cc bo pierwsza ciaza tez sie tak zakonczyła i w dodaktu moja rana po cc ma 3,5cm grubosci ... a jak dojdzie do 2cm a pewnie dojdzie to cc musowe ... wiec chcac niechcac wyboru nie mam :-p 2 stycznia mam wizyte i mam zamiar ostatni raz gina molestowac o porod sn ale czarno to widze ... powiedział ze dla naszego bezpieczeństwa lepsze bedzie cc...

selerowa wytrwasz do stycznia, teraz już niestety robi się coraz ciężej i wydaje się że to tuż tuż :-) kurde przypomniałaś mi że nei mam staników do karmienia, muszę się kiedyś po nie wybrać.

moja Mała jest też mega aktywna ale właśnie dzisiaj ledwie co ją wyczuwam, zaczynam się martwić, ale zjadłąm snikersa, poleżę trochę i zobaczę czy się uaktywni, może ma lenia jak mamusia dzisiaj :-)

Witam się i ja :)
Kesti 10h bez przerwy!? Pozazdrościć. Ja to nie dość, że siku to kręcę się z boku na bok jak szalona. Ale może to też inaczej, bo Ty w końcu malutki masz brzuszek to może aż tak się nie męczysz...
Monila masz rację, skoro wiadomo kiedy maleństwo się pojawi to po co nie wiadomo ile wcześniej sobie miejsce zajmować. Ja już na ostatniej prostej z praniem, M poprasuje, spakuję niedługo torbę i powiem szczerze, że czekam jeszcze na porządny mróz, bo muszę wywietrzyć konkretnie materacyk, pościelkę i inne takie, których nie można prać.
Edda ja rozstępy niestety mam, ale raczej po bokach. Na razie nie zapeszam ale cieszę się, że nie przez środek brzucha...Ale tak jak pisze Monila - obawiam się, że po porodzie wyjdą...A z jakiej firmy masz nianię z monitorem?

Ja rozstępy mam i już się pogodziłam z nimi. Co innego mi pozostało? do tego popękane naczynka na nogach, których nie zdążyłam usunąć przed ciążą, ale mam nadzieję, że po porodzie znajdę jakiegoś lekarza i przynajmniej z tym się uporam :-)

Kesti, jak ja Ci zazdroszczę! żeby tak chociaż 8 godzin, ale ostatnio 5 godzin snu to wszystko na co mogę liczyć, a i to z przerwami.

Małkus...no kurde, muszę, w koncu to tylko kilka dni :-)

Ja mam nadzieję, że więcej mi tam nic nie wyjdzie tych rozstepów WR. Manie mam teraz na tym punkcie. Tak jak mówisz Marta dobrze, że nie przez środek brzucha, chociaż jakby mi tam cos zaczęło się pojawiać to pewnie szybko bym interweniowała a tak to tego nie widziałam bo się "gołym"okiem tego nie dało zobaczyć tylko w lustrze przez przypadek zobaczyłam.

Nianię mam z Angelcare. Polecili mi znajomi. Mam nadzieję, ze się sprawdzi.

no wlasnie tak od swiat spie cala noc bez wstawania...nawet zasypiam szybko...wczesniej nie moglam zasnac a i rano budzilam sie niemogac zasnac powtornie:) Oby jak najdluzej moj organizm potrzebowal tyle snu:)

ja również nie mogę spać w nocy. Budzę się po kilka razy co dziwne nie budzą mnie kopniaki...bardziej gupie sny tak jak dziś których nie pamiętam przy tym cała mokra..Rozstępów o dziwo jeszcze nie mam ..ale nie licze na cud. Pogodziłam się z nimi jeszcze przed ciążą ..będą to będą :(

jeszcze mam jeden inny problem, być może któraś z was tak miała ...jak tylko zjem pojawia mi się ból z lewej strony klatki pod piersią co dziwne nad żebrami a pod skórą piecze jak cholera a co najgorsze nie idzie leżeć na lewym boku. A siniaka żadnego tam nie mam i przy naciąganiu też potrafi dać w kość jak chce się przekręcić. Masakra jakaś!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kesti-zazdroszcze tez
ja nie moge spac tak dobrze
a jak zasne to w nocy budzi mnie MAMAA ,MAMA PIC,PIC...
i po spaniu

a odn staników do karm to ja moze tylko jeden kupie na noc
a w dzien normalne
niemawidzetych do karm
bo miekkie są i przez bluzke brzydko to wyglada
jakbym miała piersi kazde w inna strone
moze i wygodne ale ja musze sie dobrzew staniku czuc'
musze miec usztywniamy i taki zeby piersi dobrze lezały w nim

Do góry