reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

co do tego tłuczenia to jest dziwny zwyczaj, bo u mnie tluka i tluka az w końcu szlag człowieka trafia ,bo nie potrafią skonczyc a tu szykować do slubu się trzeba, mnie cholera brala, z 30 min nie pozwolili mi się szykować tylko miałam stać i sprzatac a oni donosili i tłukli, super zabawa, ale dla kogo?????dla zestresowanej panny młodej nie bardzo :no:.

reklama
U mnie też to niby jest, mojej kuzynce 3lata temu jeszcze tłukli a mi już nie:-D A mieszkam na wsi, 500ludzi i wszyscy się znają;-) Mi to bardzo pasowało że nie mam syfu na podwórku :-p Edda powodzenia, baw sie dobrze i uważaj na brzusio :)

Selerowa no przechwaliłam się bo godzine po śniadaniu miałam cukier 151 :szok: także nie wiem jak to jest z tym cukrem moim ;-) Ty już tak na dobrą sprawę zaczęłaś 30 tydzień! jak to szybko zleciało :tak: a to że tęsknisz za córcią mimo ze tak jak piszesz diabełek z niej to całkiem normalne ;-) Ja nie wiem jak ja będe przeżywała to jak będę zmuszona zostawić małą ;-)

Myg i tak bardzo dobrze że masz pozwolone wyjść ;-) w którym Ty teraz jesteś tygodniu?? ;-) że już masz przeczucie na połowę stycznia ;-)

Kasoku ja duzego biustu też nie posiadam i mam rozstępy :sorry2:

Edda u nas zbytnio nie ma tego zwyczaju tłuczenia szkła ale że moja rodzina jest z południa Polski i jak przyjechali do nas na wesele to też dzień przed tłukli szkło a my musieliśmy to sprzątać ;-) Fajny zwyczaj ;-)

Kasoku nam się podobało to tłuczenie szkła tak na prawdę tłukli wieczorem koło 21 i było polewanie wódki na dworze, śpiewy dla nas takie rozluźnienie przed ślubem :tak:

Różne są zwyczaje, np na południu u mojej rodziny to świadek śpiewa na Pana młodego z ozdobioną ciupagą, świadkowa przypina gościom jakieś wstążeczki, są starostowie a u nas na północy nie bardzo takie zwyczaje :no:

Cześć ciężarówki!

No nie było mnie tu kawał czasu... przez ten okres nic sie nie zmienilo. po staremu nudności i wymioty (choć już rzadziej). chwała ze juz bliżej niż dalej.

Mała sie rozkopuje na maksa i mamuśce żebra nawalają, skóra brzucha sie napina jakby mi chcial ją ktoś rozedrzeć - takie tam uroki :p

co do rozstępów to na cycu lewym od spodu mam i tyle - no ale cyce to mi wywaliło, bo ja ogólnie to posiadaczka skromnych cytrynek jestem ;p a teraz to pokaźne grapefruity ;p

Edda - ale to zleciało.. udanej imprezki jutro wybaw się ile będziesz w stanie!! powodzonka :)

a o takich zwyczajach to ja nie słyszałam :)

Witam się wreszcie.
U mnie jedynie zwyczaj witania chlebem i solą i zbijania kieliszków właśnie przed weselem. Pierwszy raz słyszę o tłuczeniu szkła. Ale w sumie fajnie brzmi, gorzej tylko jeśli kończy się tak jak pisała Kasoku.

Ja mam też kilka malutkich rozstępów i tylko na prawym cycu. Ale w zasadzie nie bardzo się tym przejmuję.

Edda dziś czas już na relaks, odpoczynek, bo jutro będzie wystarczająco dużo emocji. Wszystkiego dobrego i czekamy na relacje i zdjęcia :-)

Ja jestem z mazur i nie mamy tagiego zwyczaju ale tu w Anglii duzo slyszalam o tluczeniu szkla. Wiecie, czego to ludzie nie wymysla zeby sie upic za darmo:-):tak:

A co do rozstepow to Wam i sobie serdecznie gratuluje:-):tak: Wszystkie wspominamy o cycuchach a zadna nie wspomniala o udach, posladkach czy brzuchu. Jaki morał z tego?
Że nam wszystkim w cycki idzie:-):-D

Kasiaczek biedulko,zadna chyba sie tak nie meczy jak Ty:/ miejmy nadzieje, ze porod bedziesz miala latwy i mala po porodzie ci sie odwdzieczy za te wszystkie mdlosci i bedzie grzeczniutka:-)

Edda udanej zabawy, baw sie dobrze i nic sie nie stresuj:-)

Karolina ja już nawet nie licze ze mi przejdzie.. teraz licze juz czas do rozwiązania! No mam nadzieje ze mała doceni męki które przechodze teraz!! Juz nie pamietam jak to jest sie dobrze czuc, jakby choc jeden dzien bez nudności był..! Pewne jest ze alkoholu już chyba w życiu nie tknę! wytarczy mi ten mój 9-cio miesięczny kac na całe życie :-)

Karolina bo na reszcie ciała to normalne, że są rozstępy ;-) Ja to już nawet nie wspominam o pośladkach czy udach, bo jedynie na cyckach nigdy nie miałam. A w ogóle za duże to nie są i nie specjalnie urosły więc do końca nie wiem z czego to...

Co do depilacji, w 1 ciazy moja mama radzila, aby zawsze byc gotowa...tam na dole, zeby mnie w szpitalu nie musieli podgalac, bo mama miala pecha i ja pielegnierka zaciela.... ale zreszta ja sama nie lubie byc tam na dole zarosnieta... Poki co nie mam problemu z tym, ale pamietam ze na koniec 1 ciazy to sobie siadalam na takim niby siedzisku w wannie bo mielismy wtedy wanne narozna z siedziskiem na rogu... i wtedy widzialam wszystko... Teraz w tym mieszkaniu nie mam takiego siedziska.. zawsze pozostaje wziecie krzesla pod prysznic...

reklama
Oooo kesti dobry pomysł, przeciez ja wanne rogową mam, że też prędzej nie wpadłam :-D
Sylwia mam 29tyd ale u mnie nic nie wiadomo na podtrzymaniu jestem.

Do góry