reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam
Dołączam do zdołowanych dziewczyn. Zmykam zaraz szukać diabetologa. Podłamałam się, bo już prawdopodobnie nie będę mogła rodzić tam, gdzie chciałam, więc jeszcze będę musiała poszukać szpitala. Z całą pewnością w Warszawie, ale który?
Do tego dieta, notowanie wszystkiego, co się je, mierzenie poziomu cukru przed i po każdym posiłku. Koszmar. No i gotowanie na 2 gary.
eeeeeeeeeeeee tam

reklama
Co do krytyki to ja też już zdążyłam usłyszeć ze imię Jan jest staroświeckie i w ogóle dla starego dziadka, a Jasiek kojarzy się z ...poduszką. No cóż.
Gorzej że niby było ustalone Jan, a mój mąż trzyma się kurczowo imienia Paweł, które dla mnie jest takie zwyczajne i mdłe.
Ja już w końcu nie wiem jak moje dziecko będzie miało na imię :no: Jestem w ogóle podłamana tym tematem...
Synuś już jest dużym człowieczkiem i mam dość nazywania go "młody". Chcę żeby miał w końcu imię, a u nas z tym straszny problem od początku...

Selerowa - współczuje, ale za to będziesz już nauczona dietowania, do tego pewnie schudniesz. Trzeba szukać pozytywów :)

Dzisiaj na 17.00 ide na wizytę kontrolną do gina. Ciekawe czy mi będzie robił USG czy nie?

Witam się już uwolniona;-) Zostałam przetransportowana do sanatorium u mojej mamy i się oszczedzam:-D Doczekałam się dzisiaj badania i pan ordynator mi powiedział że nie mam rozwarcia:szok::no: Być tu człowieku mądry i pisz wiersze. Dzwoniłam potem do mojego gina mu powiedzieć co i jak no i powiedział że rozwarcie jest ale niewielkie i że może nie zwrócił uwagi :-p

Witajcie,

Selerowa trzymaj się, już bliżej niż dalej do porodu wytrzymasz z tymi obiadkami na dwa gary, dbaj o siebie i maleństwo zobaczysz ze będzie dobrze ;-)

BB_Anna może lekarz zrobi Ci dzisiaj Usg? Każdy ma prawo nazwać swoje dziecko tak jak uważa, u nas właśnie od długiego czasu jest 'moda' na dawanie dzieciom imion jak to nazwałaś staroświeckich, to jest Wasz wybór i nikomu nic do tego;-)

Myg dobrze że już wyszłaś ze szpitala i trafiłaś w dobre ręce mamy ;-) Weź tu wierz lekarzowi jak każdy mówi co innego... Pewnie do końca ciąży musisz leżeć? A jak z szyjką długa?

U nas dzisiaj ładnie skończony 24 tydzień ciąży, ten tydzień w którym urodziłam w synka w pierwszej ciąży.. Ten czas tak szybko leci, zaraz kończymy II trymestr i nie obejrzymy się a będa święta i my w 8 miesiącach ciąży ;-)

Witam się już uwolniona;-) Zostałam przetransportowana do sanatorium u mojej mamy i się oszczedzam:-D Doczekałam się dzisiaj badania i pan ordynator mi powiedział że nie mam rozwarcia:szok::no: Być tu człowieku mądry i pisz wiersze. Dzwoniłam potem do mojego gina mu powiedzieć co i jak no i powiedział że rozwarcie jest ale niewielkie i że może nie zwrócił uwagi :-p

wypoczywaj i nie denerwuj sie. Ale to potwierdza czemu wole prowadzic ciaze w UK. nie ma niepotrzebnego denerwowania sie straszenia itd, jak cos sie dzieje to pomagaja jak nic to nie strasza. Dlatego tez podjelam decyzje ze jak bede w polsce nie ide na zadne badania czy usg.

Sandra wspolczuje Ci, ja mam zgage po smazonym, fast food i sokach wiec omijam szerokim łukiem. Ostatno sie zapomnialam i ugryzlam od M kebaba, doslownie kawaleczek, a meczylam sie ze 2h:/

Selerowa a gdzie chciałaś rodzić?
Myg super źe wypuścili Cię ze szpitala prosto pod skrzydła mamy :-)
Sandra mnie też dziś zgaga męczyła a do tego złapał mnie potworny ból brzucha ale już jest o niebo lepiej

u mnie dziś leniwy dzień właśnie buduje wieże z klocków i marzę o tym żeby już iść spać

reklama
Uff mnie omija zgaga póki co... oby tak do końca...

myg lekarze mają tendencje do wyolbrzymiania, podobno najlepiej słuchać położnych. Ale trzeba dmuchać na zimne i dobrze, że byłaś w tym szpitalu :)

Do góry