anamari82 ja mieszkam blisko Katowic dokładnie Bytom. A Ty?
myg dobre wieści,dobrze,że jestes po fachową opieką. 3mam kciuki :-)
Mi wszyscy od początku mówili,że chłopak bo nic sie nie zmieniłam,ładnie wyglądam a ja sktycie marzyłam o córci i mnie takie gadki bardzo wkurzały. No ale okazało sie ,że mieli rację. Wiadomo,że czy to byłaby dziewczynka czy chłopak to pokocham tak samo. Ale nie na miejscu są gadki,że jak masz juz dziweczynke to teraz musi być chłopak.Co ma być to bedzie a skąd dana osoba może wiedzieć,czy matka wlasnie nie chce mieć samych chłopców czy dziewczynek... Ach,rozumowanie ludzi pozostawia wiele do życzenia.A juz nie wspomnę o krytyce wybranych imion przez rodziców. Każdy ma prawo nazwać swoje dziecko jak mu sie podoba.O gustach sie nie dyskutuje. Jednym podobają sie imiona stare innym nowoczesne...Co komu do tego! Nie lubie takich gadek.
ja w Tychach mieszkm
co do imion-mi np nie podobaj siestrae imiona ale jak komus tak to jego sprawa,no nie?
Przypomniał mi się pewien program w tv, a właściwie jego fragment - scenka w domu - przy stole siedzi ojciec, matka i dorosła córka. Dziewczyna ze spuszczoną głową dłubie w talerzu i milczy. Rodzice próbują wyciągnąć z niej cokolwiek, w końcu ojciec pyta "a może ty w ciąży jesteś?" dziewczyna kiwa głową i mówi, że tak. W tym momencie matka jęczy "o Jezus". Na co dziewczyna rezolutnie odpowiada " rzadkie imię, ale weźmiemy je pod uwagę"
ubawiliśmy się z mężonem, a potem jak ktoś nas pytał czy już mamy wybrane imię dla Młodego opowiadaliśmy tą scenkę :-) Już teraz nikt nie krytykuje Kacpra, Mikołaja, Nikodema, Błażeja, ani innych propozycji :-)
myg trzymam kciuki
dobre
ja mama Kacpr,Weronike i Natasze
z usg 14pazdzwyszło ze dzieczynk
ja sie bardzoo ciesze
a jak komus sie nie podona ze zas dziewcynka a nie syn to nast razem nie bede miła i odwale os zyczacej mi syna by sama sobie zrobiła
od im.podoba mi sie teraz PAULINA
maz gada o Kasi ale ..oby sie dał przekonac na moje
ah odn Kacpra
to imie ojciec biol wymyslił dla syna-0jakjeszcze z ni byłam
ale to inna bajka
..i ja nie chciałam
miał byc Dawid
ale jakos sie przekonałam
i nie wyobrazamsobie by miał inaczej na imie
na 2 ma Mateusz
a jak Go urodziłam i miał ze 2 mies moze,byłam pewnego dnia z kuzynka wBIEDRONCE
i słysze..Kacper..jakas babka woła..syna?tak myslłam ipatrzyłam jaki bedzie-mały czy duzy a to..pies
kuzynka spojrzała na mnie i ..ZASTANÓW SIE,CZY NAPEWNO CHCESZ KACPRA
ja-za pozno,juz jest zarejestrowany tak
I wtedy mało było Kacprów a po jakims czasie nagle gdzie nieszłam to KACPER....
nasypało sie ich
a myslałam ze moj bedzie "wyjatkowy"a im
w zerowce i 1-3kl był JEDYNYM Kacprem
a od 4kljuz ma kolegow imiennikow
a niech ma
ja i tak nie załauje zedałam sie przekonac na to imie
kyzn jeden-brat tejuzynki o kt.pisałam wyzej-mowil
Kacper jest a gdzie MELCHIOR I BALTAZAR
..nie ma i ni bedzie
Cześc dziewczyny, melduje się
Dolegliwosći ciązowe są, ale jakoś ogarniam! choć są dni kiepskie totalnie jak dziś.
Ja tam nie wierze w gadanie, ze pieknie sie wygląda jak chłopak, a jak dziewczynka to brzydko. BYłam ( jak Edda) przekonana, ze chłopak, kondycja włosów, skóry i paznokci rewelka - a tu co? Jak u Eddy - Córcia
Co do imienia - heh.. wybraliśmy dla chłopca - Szymonek, to teściowa narzekała i powiedziała ze nie będzie do dziecka mówić po imieniu bo jej się to imie nie podoba! phi.. jak się dowiedzieliśmy ze córeczka - pierwsze na co z moim wpadlismy to jakie tu imie wymyśle zkombinować i wkręcić teściowa- no i padło na Mirebelkę
a ta teraz zachodzi w głowe i szuka po kalendarzach kiedy są imieniny
i te gadanie o tyciu - a niech ludzie na siebie patrzą. jakis miesiąc temu widziałam sie z żoną kuzyna - i mi mówi ze grubsza jestem, ze już mi się przybrało. TO ja sie jej pytam gdzie ona to widzi jak ja mam 2 kg na plusie!!
Albo - będzie dziewczynka? a to czemu jeszcze plam na twarzy nie masz?? albo - ale wielki brzuch!! no raczej mi sie do kręgosłupa nie przyklei :-)
hhaha ales wkrecila tesciowa..hh udana jestes
a niech szuka teraz tego im kiedyim.obchodzi..
ja tam w te mity niewierze bo musiaabym miec tylko synow bo brzuch w "szpic"bardziej
a mam jednego syna i dwie córki i ma byc trzecia
wiec jak wierzyc w mity
kazdemu komu pow.ze to dziewczynka i widziałam "rozczarowanie"-nawet mnie to bawiło-ta mina hahha
i mowie TO TYLKO MITY ze wygląd wpływa na płec'
ahktoras z Was podała link--czego niemowic kobietom w ciazy
czytała kiedys i zgadzam sie z tym co pisza
sa pyt.ktore NIGDY nie powinny pasc
ja sie dowiedziałam ost ze jedna mam z przedszkola bdzie 2x mama
i pytam--a od kiedy jestes w ciazy?-tzn..w którym tyg
hah
bo to pierwsze pyt mi sie tak wyrwało ale poprwaiłam sie i zdałam inaczej
aha czytam ksiazke
Wyznania upiornej mamuśki - Jill Smokler - Lubimy Czytać
mam ją wypozyczoną z biblioteki,chetnie bym ją kupiła
zajeb...
usmiałam sie ..z tego co juz czytałam i wiem ze bede sie dalej smiac
te wyznania matek ..no nie tylko ja mysle podobnie
i pamietnik autorki..THE BEST
POLECAM
aha
zapomniałam napisac
mama jak jej powiedziałam ze dziewczynka to powiedziała:
OOOO to Fabian nie bedzie miał syna na przedłzuzenie nazwiska
i
Taki miałas przy Kacprze,myslałam ze teraz tez bedzie chlopak
na co ja-to MITY ze brzuch na płec wpływa.,kazda ma inny brzuch,widac ja mam taka budowe bo przy Weri i Nati tez miałam taki
oj ciazy mi bardzo..schylic sie,ubrac skarpetki,buty..to juz musze sie nagimnastykowac a jeszcze mi zostało 4mies
...
a dzis dzidzius dawał czadu..w kosciele-nawet maz widział zeaz sie wzdrygelam i za brzuch złapałam.,tak zarobiłam
popołudniu,pod wieczor--takie "boksy"czułam ze az bolało
a maz udany mowił ze w pracy w techicznym kobiety pyt go w kt miesiącu jestem
a on-ja niewiem
na co one-
jak to niewiesz?
a maz poprostu nie zna sie,palnał ze to 4-5mies
hahah dobre...
24tydz od pon bedzie.ja tam natyg licze,jakosgubie sie czy to jeszcze 5mies czy juz 6
..
ale maz zakrecony ze on ciagle w pracy,nawet niewie w co ja ubieram dzieci,co daje im jesc..hah
jak byłam w szpitalu rodzac starsza córke to mowie by body przywiózł jeszcze a on-co to jest?
teraz juz wie jak toi wygląda
ale do szpitala tak jak przy mlodszej corce sama spakuje juz ciuszki dla dziecka