reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Edda niezła historia :-)
Grzechotka powodzenia :-)
Witam nowe mamusie :-)
My wróciliśmy niedawno. Jestem zmęczona i zadowolona bardzo :-) Teściu się naprzytulał, pogadaliśmy i powrót. Za szybko minął dzień. I zaraz do łóżeczka a jutro od rana pieczenie sernika.

reklama
Hej dziewczyny!

U nas wszystko dobrze. Dzień ucieka za dniem. Dziś odebrałam synka wcześnej z przedszkola i spotkałam się z psiapsiółkami i ich dziećmi na spacerku na cytadeli. Dzieciaki się wyhasały, uwielbiam takie ciepłe, jesienne dni. W niedzielę jedziemy na roczek bratanka M, którego oboje z M jesteśmy chrzestnymi więc czeka nas sympatyczna imprezka. Ja tam osobiście lubię dzieciowe imprezki i synkowi od roczku zawsze wyprawiamy i torcik zawsze mu sama piekę i ozdabiam. Dużo pracy ale też mnóstwlo frajdy. Mam nadzieję, że i tym razem uda mi się upiec bo wychodzi na to, że córeńka ledwo 1,5 m-ca będzie miała, jak coś to wyjątkowo raz zamówię jakiś odlotowy torcik :-) W ogóle to urodzinki będą u nas wypadać miesiac po miesiacu ale będę oddzielnie dzieciom wyprawiać bo wiem, że dla każdego dzieciaczka ten dzień jest wyjątkowy i chce mieć wyłącznie swoje święto :-)
Poczytałam Wasze romantyczne historie, super wspomnienia kesti i edda będziecie miały co wnukom opowiadać:-D My mieliśmy wesele dokładnie na 88 osób, ślub kościelny i razem z narodzinami synka są to dwa najpiękniejsze dni z mojego życia, teraz wielkimi krokami zbliża się trzeci :tak::-) Zmierzyłam brzusio i ma 96cm, ogólnie idzie mi tylko w brzuch, tak samo jak przy synciu więc jestem zadowolona. W poniedziałek jadę zrobić w końcu tą nieszczęsną glukozę, a w środę zobaczę córcię na monitorku. 5.11. czeka nas duże święto bo synek ma pasowanie na przedszkolaka :tak:Dopiero niedawno się urodził a już przedszkolak z niego, cieszcie się dziewczyny kruszynkami jak już przyjdą na świat bo mimo wielu nieprzespanych nocek one tak szybko rosną. Ja wpadłam w szał dziewczyńskich zakupów i w szoku jestem ile cudownych ubranek jest dla dziewczynek. No to troszkę się rozpisałam ale musiałam nadrobić długą nieobecność;-) Aaa jutro po odwiezieniu malca do przedszkola jadę do fryzjera, w końcuuuuu, ostatni raz byłam w pierwszej połowie maja:szok: Spokojnej nocki kochane, bez żadnych bolączek :tak:

Witam z rana :-)
Nawet się wyspałam dzisiaj :-)
Wiecie teraz tak fajnie się czuje, nic mi nie dolega, dni sobie spokojnie lecą :-) a z wam to w ogóle jakoś ta ciąża mi szybciej leci :tak: Ach....chyba obudziłam się z dobrym humorem :-D

ajentka - ja też lubię imprezki dziecięce, fakt może to męczące dla organizatorów (rodziców), ale dzieci tak się cieszą. Ja też z m. jesteśmy razem chrzestnymi tylko nasz chrześniak jest 1tys km od nas i omijają nas jego urodziny, wysyłamy tylko prezenty albo dajemy przy innej okazji jak się widzimy. A z maleństwami masz rację...mnie zawsze rozczulają takie noworodki i niemowlaczki :-) Zawsze powtarzałam że chciałabym by mój syncio był jeszcze raz tak maluśki, ten czas tak szybko mija...dzieci wyrastają. Ale już niedługo będzie kolejny maluszek :-)

ajentka83 życzę udanej imprezy!! :)
Witam Was dziołszki, dziś znowu piękny dzień u mnie, aż chciało się wstawać. Humorek u mnie dopisuje bo po 1. Wczoraj wygrałam tableta w konkursie z batona Kit Kat (opłaca sie wcinać słodycze :D) a po 2. mam dziś próbną ślubną fryzurę i makijaż :D No i dziś piątunio !! Czyli w nocy przyjeżdża mój men ihaa!!

Ostatnia edycja:
To normalnie że będziemy miały coraz więcej dolegliwości, oby jak najpóźniej :)
Ja ogólnie też czuję się super dobrze (póki co) i uważam że ciąża to fajny czas.
Dzisiaj np spałam świetnie, nawet siku nie szłam i nic mnie nie gniotło.
Staram się cieszyć każdym dniem, bo kto wie czy się to kiedyś powtórzy.
Chodzę z dumnie podniesioną głową i się uśmiecham.

handziulka - witamy!
edda - nic dziwnego że humorek dopisuje! Gratuluję wygranej no i powodzenia na próbnych pięknościach :D

Witam się i ja :-)
Edda widzę przygotowania pełną parą :) Gratuluję wygranej. No i dzisiaj piątunio - mój men wyjeżdża :-(
Ale za to tyle co nagadaliśmy się minionej nocy to szok! Jak już dawno nie było tak poszliśmy spać po 4 rano :szok:
Ale śniadanie dostałam do łóżka :-) M już poszedł zmieniać koła w samochodzie, a ja biorę się za sernik :-)

Witam :-)
Maja w szkole, mężon w pracy, a ja przed kompem. Znowu się przyzwyczaję i jak Młody się urodzi będzie problem:zawstydzona/y:Praleczka i zmywarka chodzą, a na mnie krzyczy żelazko, ale mam dziś niechcieja.

Kiedy w ostatnich dniach robiłam porządki z ciuszkami po Mai, poryczałam się jak bóbr - takie to malutkie było, takie słodkie. I wzięło mnie wtedy na wspominki ;-) jaki to był piękny czas, kiedy maleństwo było zależne od nas, przytulało się do cyca i słodko zasypiało. I pamiętam jak mówiłam, kiedy płakała, a ja nie wiedziałam dlaczego "córcia, zacznij już mówić, będzie nam łatwiej". A teraz co mówię??? "Córcia, zamilknij chociaż na 5 minut", bo Maja gada całymi dniami, otwiera oczy i już gada, zamyka oczy i jeszcze gada:-) No i rodzice nie sa już tak niezbędni do życia jak 6 lat temu :-D niech mama tylko da zjeść, upierze, wyprasuje, kupi kredki, farby i takie tam inne, a tatuś niech zapoda muzykę, no i niech oboje przytulą ze 100 razy dziennie, a z resztą dam sobie radę sama.

Edda, gratulacje! ja jeszcze nigdy nic nie wygrałam :(

Selerowa rzeczywiście wzięło Cię sentymentalnie. No tak to już jest, możemy popatrzeć sami na siebie i na to co czują nasi rodzice. I czas toczy się dalej i teraz my przeżywamy to co oni kiedyś...Ale pamiętaj, że i tak jak coś się stanie to mama jest najważniejszą pierwszą pomocą :-)

Witajcie dziewczynki w ten zamglony dzien u mnie!!

Wstałam o 7 i ledwo na oczy patrze, tak mi sie spac chce :p

Edda- kurcze gratuluje nagrody!! no i udanego relaksu dzis na fryzurce i makijażu!

Ajentka - udanej imprezki!!

Selerowa - moje żelazko też się domaga, ale jakoś nie mam weny na nawiązywanie dialogu :-)

NIe mam dzis werwy do robienia czegokolwiek!

reklama
Cześć ;-)

Dawno mnie nie było. Widzę, ze tutaj się dziej :tak:

U nas wszystko ok. Michaś kopie, ja czuję się ok. Oby tak już do końca ;-)

Pozdrawiam!

Do góry