reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2014

Cześć dziewczyny :-) niewiem czy uda mi się was nadrobić.
Ja dzisiaj leżę pod kołderką, byliśmy na weekend u teściów i chorubsko jakieś złapałam. Myślałam wczoraj, że umieram! Wszystkie dolegliwości jakie mogą być: katar, mega ból gardła, drgawki, ból głowy, zatok, mięśni i jeszcze całą drogę do domu wymiotowałam! Tragedia.
Kobitki doświadczone jak się leczyć?? Ja biorę syrop *spam* i *spam* gardło a do tego herbatka z cytrynką i syropem z mniszka lekarskiego lub z miodem ale poza tym nie mam pomysłów na nic bardziej naturalnego!
Macie jakies sprawdzone metody na przeziębienie?

Jeszcze na domiar złego mam mega zgagi, które dobijają mnie :-) dziewczyny HELP!!!!!!!!!!!

reklama
małkus mnie przeziębienie trzyma już 2 tygodnie, pomaga trochę woda z cytryną i miodem, polecają mleko z czosnkiem i miodkiem - mi to trochę pomogło... także coś ciepłego, i nadal musisz się wygrzewać:) mi lekarka powiedziała, że gdybym musiała coś brać przeciwbólowego to jedynie paracetamol.

z tego co słyszę to większość choruje, mój 6 letni chrześniak też wylądował w szpitalu - ma jelitówkę, już był za bardzo odwodniony... :-(

hej

kasoku ja mam ten sam problem od początku ciąży teraz trochę lepiej jest ale codziennie jem otręby pszenne 3 łyżki nie więcej nie mniej z mlekiem i owocem np. jabłkiem i pomaga jest ciężko ale teraz już nie rozsadza mnie tak . Jak już przez kilka dni nic to biorę laktulosum -lekarz przepisał ale w wyjątkowych sytuacjach

katia my chyba mamy więcej ze sobą wspólnego niż myślałam :-)czy ty czasem nie jesteś nauczycielem/lektorem jakiegoś języka??
ja przez 12 lat uczyłam w szkole j. angielskiego uczyłam tez na kursach

wikunia powodzenia znam ten ból jeszcze fizycznie go odczuwam dosłownie plecy mnie wciąż bolą po spaniu na ziemi

dziś idziemy na zmianę opatrunku mogłabym to sama zrobić ale jakoś ta noga za bardzo zasiniona mi się wydaje i mu drętwieje więc niech sprawdzą czy wszystko ok

Wikunia to są właśnie realia Polskich szpitali.. No ale już kiedyś pisałam o pokoiku który u nas w naszym szpitalu można wynająć... Dużo zdrówka dla synka i szybkiego powrotu do zdrowia!

dzasti 3mam mocno kciuki za połówkowe! :) a co do piersi - mam identycznie! :)

sylwia78 herbatka z kopru włoskiego na zaparcia??? Kiedyś piłam taką herbatkę - mi smakowała :) Ja nie znoszę prasowania ;/

małkus ja też polecam mleko z miodem i czosnkiem i porządne wygrzewanie! Ale nie wiem czy to coś w powietrzu, bo u mnie też dużo przeziębień co chwile ktoś chory ;/ mam nadzieje że mnie nic nie złapie :)

Katia a Ty co dzisiaj tak skromnie?? Jakoś chyba bez humoru jesteś czy mi się wydaje??? Jak wczoraj rocznica udała się choć troche???? Widzisz synuś się powypinał czyli wszystko jest okej!! :)

Monila haaaallllooo?? jak tam dzisiaj humorek dopisuje????????????????????

Ja mam ciężką noc za sobą praktycznie nie spałam w ogóle, nie wiem czy to przez to że o 22 wypiłam 2 szklaneczki czarnej i dosyć mocnej <taką siostra mi zrobiła> herbatki bo nie mogłam oka zmrużyć, a jak już zamknęłam to miałam wrażenie że w ogóle nie śpię ;/ w ogóle jakoś mam problemy ze spaniem :-(

zaraz zabieram się z siostrą za obiadek - dzisiaj u nas kluski śląskie z mięskiem i sosem grzybowym i robimy rogaliki z marmoladką i czekoladą :)

Grzechotko, tak jestem lektorem języka rosyjskiego :-) Przez ostatnie dwa lata pracowałam równolegle w dwóch szkołach językowych, szkoliłam firmy i udzielałam lekcji prywatnych.
Daj znać jak po wizycie u lekarza. Mam nadzieję, że z nóżką wszystko ok.

Sylwia9 a no nie mam humoru. Jakiś gorszy czas... Do tego problemy w domu rodzinnym, gdzie mnie nie ma na miejscu więc się zamartwiam. Musze być twarda dla Synka, bo on to wszystko czuje.
To u Ciebie smakowity dzień się szykuje.

Małkus - mleczko z miodem i czosnkiem - ohydne, ale pomaga.

Grzechotka mam nadzieje zez nozka wszystko bedzie ok

Sylwia9 tak koper wloski jest stosowany w "objawowym leczeniuzaburzen zoladkowo-jelitowychjakuczucie pelnosci oraz wzdecia",info z opakowania ,ja nawet pilam jak urodzilam Szymka a zjadalam cos co moglo go wdac

Katia trzymam kciuki zeby w domku sie ulozylo szybciutko

Małkus dziewczyny chyba wypisaly wszystkie sposoby ,jak nie bedzie przechodzilo toidz do lekarza ogolnegoniech cie oslucha czy nie schodzi na oskrzela lub pluca

Dzięki Kochane! Wiem, że wszystko się ułoży. Tylko trzeba czasu.
Muszę dbać o siebie i Syneczka. Dzisiaj go przepraszałam, że taka płaczliwa jestem i on na pewno to czuje. Chcę się uśmiechać i cieszyć każdym dniem z dzidzią w brzuszku.
Musi być dobrze!

Jeszcze raz dziękuję!!

Dzieczynym jak piszecie o tym mleku z czosnkiem i miodem to aż mnie wzdryga na samą myśl. Ale co to się nie robi dla dzidziusia. Powiedzcie mi jak to zrobić? Sprasować czosnek i mlekiem zalać czy jak?
Męczę się dzisiaj strasznie, mam nadzieję że mi szybko minie...:-(

Czy was też męczą zgagi? Wiedziałam że w ciąży mogą się zdażać ale nie tak wcześnie i regularne!

reklama
Katia dzisiaj mnie wzieło na te rogaliki :) a pomysł z kluskami to siostry a ze ja kluski moge jeść i jeść więc mi to pasuje :)
Nawet nie wiem jak Ci poprawić humorek :( Mam nadzieję że szybko minie zły humor :(

sylwia78 no więc zakupie sobie taką herbatkę :)

Do góry