reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Katia - to widzę, że u nas podobnie mój małżonek ma też gęste, mocne ciemne włosy i na dodatek kręcone, też mi się marzy taki chłopaczek:) bo ja tego o sobie nie mogę powiedzieć. Jak się urodziłam Babcia się cieszyła że będą kokardki - a ja do 3 roku życia łysa byłam;-)

Betty_jurek - gratuluję synka! :)

Jane - ja właśnie dlatego wolę w formie elektronicznej książki, bo zajmują dużo mniej miejsca.

reklama
a ja z kolei marze o córci z blond kręconymi włoskami :) ale nie wiem czy to wyjdzie bo obydwoje z mężem mamy raczej ciemniejszy blond włosy ;-)

Dziewczyny które czują ruchy czy na początku czułyście tak jakby pod pępkiem?

mi się wydaje, że jeszcze nie czuję ruchów, myślę że kobiety które już miały dzieci są szybciej w stanie wykryć ruchy dziecka niż te które sa w pierwszej ciąży. mi czasami takie burczenie w brzuchu jest, ale nie wiem czy to nie z glosu :)

hej a ja w końcu mam czas i co najważniejsze humor żeby z wami popisać :-)
Sylwia781122 ja mam fretkę w domu ona jakoś nie zmieniła zachowania w stosunku do mnie ale niestety ja przy niej dostaję duszności :-( zdrówka dla synka !! mój niestety też rano kaszle strasznie a no i super z tym usg 4d aż poszukam czy w wawie nie ma czegoś takiego za free :-)
Ajentka
trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i podziwiam Twojego synka że był taki dzielny po operacji mój miał w lutym zeszłego roku operowaną przepuklinę i czas po zabiegu wspominam okropnie, na szczęście na drugi dzień było o niebo lepiej
Kasiaczek oj dziewczyno jak ja Ci współczuję tych ekscesów żołądkowych nie sądziłam że ciąża aż tak potrafi dać w kość
Grzechotka gratuluję ruchów maluszka! ja też wieczorami jak przyłożę rękę do brzucha czuję takie miłe łaskotanie ale nie są to jeszcze jakoś bardzo wyraźne ruchy
Madzik218 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i czekam na relację ;-) ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i bardzo polecam miło poznać inne dziewczyny na podobnym etapie ciąży i po wymieniać się doświadczeniami ale niestety teraz do szkoły rodzenia się nie wybieram ale to ze względu na brak czasu
Marta26 ja czasami przekręcę się na brzuch ale nie ma co oszukiwać jest mi strasznie nie wygodnie i mam wrażenie że gniotę maluszka tak więc teraz śpię na boku z kołdrą między nogami ;-)
Monila to ja mam dziś odwrotnie energia mnie rozpiera najpierw posprzątałam u siebie w domu potem u mamy teraz gotuję żurek i opiekuję się 4 chłopców potem jeszcze wezmę ich na podwórko i pewnie koło godziny 18 będę padnięta ale muszę korzystać bo ostatnio rzadko kiedy mam tyle werwy żeby coś zrobić;-)
Dzasti znam to doskonale czasami mam ochotę wyrzucić te ps3 za balkon mój jeszcze się tak wycwanił że bierze do nas mojego brata na noc i grają do późna albo mnie z młodym wyrzuca na spacer a sam dzwoni po brata żeby z nim pograć
Verita ja przytyłam niecałe 2 kg w pierwszej ciąży też miałam 2kg na plusie na tym etapie a ogólnie przytyłam 17 kg do 33 tyg
Kerna chciałabym ten tęczowy upiec ale nie wiem czy czuję się na siłach :zawstydzona/y: jak na razie urodziny zostały przełożone na przyszły weekend
89Katia fajnie że już pomału kompletujesz wprawkę ja pewnie się do tego zabiorę w grudniu a co do ciuszków ja często kupuję w second handach ubranka dla malutkich dzieci są tam przecudowne a ostatnio na fc znalazłam fajną grupę gdzie sprzedają wszystko co dla najmniejszych za drobne kwoty
BettyJurek gratuluje synka! Czasami mam zazdroszczę że znacie płeć ale ja będę dzielna i dotrwam do porodu żeby mieć niespodziankę;-) mam nadzieję że wytrzymam :-D

A do mnie doszła kolejna 2 dzieciaków i nie wiem jak to wyszło ale jestem sama z 6 mam nadzieję że kolejna 2 na razie nie przyjdzie bo wiem że dzwonili ale 6 to i tak dużo;-) przynajmniej grzecznie się bawią w swoim pokoju i mam trochę spokoju ale coś słyszę pogłoski że dzieciarnia chcę iść na dwór
Jutro mamy dni adaptacyjne z przedszkolu i już nie mogę się doczekać Kacper często się pyta kiedy pójdzie do przedszkola będzie miał czas na zabawę z dziećmi a ja na odpoczynek oj 2 wrześnie chyba nie wstanę z łożka tylko będę się byczyć :-)
Dziewczyny mam pewien bardzo drażniący problem otóż wszystko mnie swędzi zaczęło się od brzucha i piersi ale uznałam to za normalne a teraz swędzą mnie i ręce i nogi i już nie wiem co mam ze sobą zrobić nie mam żadnej wysypki czy coś po prostu nie mogę przestać się drapać :-(

Pisałam tego posta ponad godzinę czasu z wielkimi przerwami dla dzieci :-)

Sylwia9 nic straconego ja z mężem też mamy ciemne blond włosy a nasz synek ma bardzo jasny blond w lato to nawet białe mu się robią ale teraz pomalutku zaczynają mu ciemnieć :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny obiad zrobiony mieszkanie posprzątane to co zostało to za duża sprawa jak na mnie i teraz zostało mi leżenie i byczenie sie :-D Ma ktoś jakiś pomysł? Książki odpadają jakoś nie mam weny do czytania/

Magdzik :-D ale posta walnęłaś :-) Pożycz trochę energii, bo ja to zamulona jestem cały dzień. Ale to pewnie przez to, że źle spałam w nocy. Podziwiam, że dajesz radę z takim domowym przedszkolem :-)

Sylwia9 ja jeszcze wyraźnych ruchów nie czuję. Coś poniżej pępka mi czasami wibruje, stuka, ale jest to bardzo nieregularne. I tylko jak leżę na plecach, to czuję

Myg niestety nie pomogę w wymyślaniu zajęcia, bo mam ten sam problem :-p

Idę makaron gotować.

Jejciu dziewuszki ale sobie pospałam ;-) po obiadku jakos mnie znuzyło i połozyłam sie i wstałam 15 minut temu :-p a teraz robie sobie grzanki nacierane czosnkiem i smarowane masełkiem mmmm pychotka :tak:
niechce mi sie isc do tesciowej na tego kabaczka chyba zadzwonie zeby ona przyszła:-p

a ja jak sie urodziłma to byłam łysa jak kolano do roku ale za to urodziłam sie z zabkiem :-) byłam taka grzeczna ze nawet czasami nie wiedzieli ze maja dziecko wystarczyło zebym była pojedzona i sucha to spałam i spałam .. a moj mezus to przeciwienstwo mnie totalne .. od urodzenia wydzierał sie jak szalony , na spacery chodzili z nim biegiem bo tez sie wydzierał oby nasze nie poszło na niego z tym wydzieraniem sie :-p

Ja osobiście całymi dniami albo oglądam TV albo grzebie po necie, a to przez tel z kimś pogadam, szczerze mówiąc przez te leżenie mam czas na wszystko i wszystkich, nawet odnawiam znajomości ze znajomymi których zaniedbałam przez brak czasu, dzisiaj sobie nawet makijaż na leżąco zrobiłam ;-) a w piatek albo sobotę przyjezdzaja do nas znajomi z prawie 3 tygodniową córeczka :) czekam aż ten bigosik się zrobi a między przerwami zjadłam 2 gofry z bitą śmietaną :) jestem z siebie dumna bo raz że zjadłam do końca to jeszcze 2 :) i w ogóle na wieczór zawsze mi się chce cieplego mleka gdzie wcześniej nie przepadałam ;-)

I nie wiecie jak się ciesze że ten brzuch już mnie tak nie boli :tak:

Magdzik20 super że chociaż Ty masz siłę i powera bo widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciązy i niestety ja dalej leniwa ale chyba przez te leżenie, 6 dzieci na głowie no proszę i dajesz sobie świetnie radę i rozumiem że Ci wszyscy koledzy synka mają tak samo po 3 latka??
Katia ja od czasu do czasu czuje właśnie takie puknięcie poniżej lini pępka i najczęściej jak się położe na wznak :)

Monila czemu ja cały czas myślałam że Twoja tesciowa zrobiła dzisiaj faszerowanego KURCZAKA??????? hahaha a teraz czytam o kabaczku :) tak to jest jak leże z laptopem i czytam i co jakiś czas zerkam na tv ;)

z kolei na mojego męża usypianie nic nie działało tak jak jazda samochodem, ile razy dziadek musiał z nim jeździć po mieście bo nikt nie mógł małego uśpić :) ja podobno byłam najgrzeczniejsza z całego rodzeństwa choć podobno jako 3 latka sama sobie otwierałam lodówkę <gdzie bym nie była czy w domu czy u kogoś innego> i jadłam masło :) aaaaaa i jeszcze podobno jak byłam trochę starsza to spijałam wódkę z kieliszków po jakieś imprezie i raz podobno się upiłam i później rodzice samej mnie nie zostawiali :)

Ostatnia edycja:
Przyszłą do mnie paczka z używanymi ubrankami. Są ok :-) Ok południa ma wpaść do mnie łódzka mama z kolejną porcją ubranek :-) w sumie mam już wyprawkę na rozmiar 56. Taką domową oczywiście. Dokupię jeszcze kilka par body i pajacyków i git :-) Kerna z mrówkami nie pomogę. Brzydzę się nimi i sie ich boję. Ja pewnie szczelnie zakręciłabym ten słoik i wyrzuciła do kosza.
no ja robactwa wszelkiego szczerze nienawidzę a małża do piątku nie ma i muszę sobie radzicz wielkimi piwnicznymi pajakimi....dla mnie to koszmar. Wy też boicie się pająków? Ja pryz większym egzemplarzu jestem w stanie o północy dzwonić po tatę :) A miód nowy, może łyżka z niego ubyła a 40złmnie kosztował!!! jestem wściekła..
Witam mamuśki! tak dużo piszecie, że nie jestem na bieżąco, ale wpadłam się podzielić z Wami dobymi wiadomościami. Wczoraj byłam na wizycie, maluszek zdrowy, rośnie i juz wiem, że będę miała syneczka, chłolpak był ze mną na usg i synuś ładnie się przekręcił, żeby zaprezentować narządy, hehe, cieszę się bardzo wszystkiego dobrego mamuśki
gratulacje!!!! Cosduzo chłopczyków chyba będzie :) Katia a super że piszesz ,chociaż ja mieszkam w małej miejscowości i rzadko można spotkać na all od siebie. Fajnie, że jesteś zadowolona ahh jakbym też tak chciałam maluszkowi kupować:) A jaki robić farsz z kiszonej? Wszsytko do gara czy po kolei przesmażacie? Brzmi smakowicie!!! Co do swędzenia Magdzik to mnie plecy swędzą, mi siębardzo przesusza skóra w ciaży i smaruję się bardziej. Może za sucha jest, albo stosujesz kosmetyk który teraz Cie podrażnia? Dziewczyny a ja sieboję bo mojego maluszka od rana nie czułam!!! Zaczynam popadać w paniko-paranoję.

reklama
kerna ja płucze kapustę żeby nie była aż tak kwaśna, kroje drobniutko i wrzucam do gara podlewam wodą i duszę, na patelni wrzucam obrane i pokrojone pierczarki i je dusze na masełku pozniej dodaje pokrojonej w kostke cebulke i to wszystko razem dusze, jak kapusta zrobi sie miekka to wrzucam do tego gara pieczarki i cebulke daje na maksa ogien i tak jakby smaże ale w garnku i uważaj żeby nie przypalić tej kapuchy doprawiam i dodaje troche koncentratu. a w między czasie jak ten farsz będzie sobie stygł to robie naleśniki :) i tyle. Na prawdę pyszne i mega sycące :) Co do maluszka, nie denerwuj się bo często jest tak że jak się chodzi to się nie czuje pukania zobaczysz że jak już położysz się do łóżka to wtedy maluszek da czadu :)

Do góry