reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

edda nie mam pojęcia jak jest z tym zwolnieniem które płaci pracodawca, i nawet nie mam jak zapytać koleżanek z pracy <chociaż tyle ciężarnych było> bo zazwyczaj u nas w pracy było tak że szefowa nie bardzo chciała dawać umowy kelnera i jak już któraś 'wpadła' to dawala umowe pod warunkiem ze ta osoba na zwolnieniu jeszcze pracowala:szok: czyli dostala wypłatę za i ilosc przepracowanych godzin <my mamy stawki godzinowe, na umowie najniższa krajowa> ja juz mam umowe ponad 2 lata i szefowa nie mogla mnie zatrzymac wiec poszłam od razu na zwolnienie jak tylko je dostałam i stad moja nie wiedza. A znowu jak pytałam szefowej to mówiła że za zwolnienie od lipca do sierpnia dostaje we wrześniu ale też nie wiem czy w to wierzyć bo u nich cięzko z kasą i od zawszę mieliśmy wyplaty w ratach...

ajentka83 no to faktycznie dawno Cię nie było na naszym forum, podejrzewam że Twoje brudzenia są związane z tym co ostatnio przeżyłaś, wyobrażam sobie jak było Ci ciężko, ale lepiej jest dmuchac na zimne i odpoczywac jak się tylko da. Bedzie dobrze na pewno.

reklama
Witajcie :-)

Happymama gratuluję wyczuwalnych ruchów :-) Ja też już jestem pewna, że mój Maluszek się odzywa. Nieregularnie i bardzo delikatnie, ale to on :-) Myślę, że za tydzień, może dwa będzie już konkretnie fikał :-)

Marta właśnie piję herbatkę i brakuje mi czegoś słodkiego. Podrzuć kawałek ciasta :-)

Karolina udanego urlopu! :-)

Edda, Sylwia9 ja w tym miesiącu dwa razy dostałam kasę ze zwolnienia. Na początku miesiąca dostałam mniej niż powinnam, a wczoraj przyszło wyrównanie. Też mam zwolnienia co 3 tygodnie.

Ajentko witaj! Rozumiem Cię doskonale kochana. Tydzień temu w poniedziałek byłam na IP z brudzeniami. Z dzidzią wszystko ok. Mam brać luteinę i leżeć. Domyślam się, jak ciężko jest odpoczywać przy ruchliwym 3latku. A jak dziś synek się czuje?

Ale u mnie dziś pochmurno. Pewnie będzie padać. Mąż mój jest chory i po pracy wczoraj pojechał do przychodni. Lekarz stwierdziła, że jest zdrowy i ma brać Scorbolamid :baffled: Super. No i poszedł ten mój zasmarkaniec do pracy.

A ja znowu sama...

Ajnetka odpoczywaj dużo choć wiem że przy drugim bablu to trudne z tą niedoczynnościa tarczycy też tak miałam ze dowiedziałam się w 3. Msc pierwszej ciąży ale po lekach szybko się wyrównalo :-) Kacper też idzie do przedszkola ale on chodził do żłobka wcześniej :-)

Co do badań to ja mam na każdej wizycie robiony porze przegląd i pobierany posiew

Kerna ja też w weekend będę piekła tort ciekawa jestem jak mi w wyjdzie bo zawsze robiłam tort z gotowych blatów

Katia89 A mówił Ci lekarz skąd to brudzenia? Ustąpiło już? U mnie trwa nadal,nic się nie nasila, cały czas bardzo skąpo ale jednak. Przy zdrowych zmysłach utrzymują mnie ruchy maluszka :tak: No i jutro wizyta na którą czekam jak na zbawienie. Dziękuję Ci, synek śmiga jakby nic nie miał robione, dzikuje i dokazuje jak przed operacją co mnie bardzo cieszy :-) Już 3h po zabiegu śmigał po oddziale. Dzieci regenerują się błyskawicznie :-) Dziś kontrolna wizyta u chirurga. Zdrówka dla męża, lekarka widzę się wysiliła ehhh :sorry2: Zrób mu na wieczór mleko z miodem i czosnkiem, mojego zawsze stawia na nogi ale ja osobiście przełknąć tego nie mogę.

Ajentko ja miałam bardzo intensywny wyjazdowy weekend. Dużo chodziłam, stałam, spotkania z rodziną, podróż w jedną stronę 300km i tak się nazbierało. W poniedziałek wróciliśmy do domu i jak poszłam się umyć zobaczyłam ciemno-kremowe plamienie. Tak u mnie zaczynał się okres. Pojechaliśmy do szpitala. Tam mnie przebadali, zrobili USG i wszystko jest dobrze. Pani ginekolog mi powiedziała, że łożysko mam trochę nisko i to też może być do tego. Mam leżeć i łożysko się podniesie. Ale raczej to ten stres i przemęczenie. Dwa dni później byłam w laboratorium i w sklepie i raz wypłynęło ze mnie odrobinę ciemnego śluzu. Teraz jest ok. No ale ja mam ten komfort, że mogę leżeć. Nie mam żadnych obowiązków. Zetrę kurze, nastawię zmywarkę i to wszystko. Mąż resztą się zajmuje.
No dzieci regenerują się szybko. Cieszę sie, że synek tak dobrze zniósł to wszystko :-)
A boli Cię brzuch? Bo mnie nic nie bolało.

hej dziewczyny
co do płacenia za zwolnienie to różnie to jest, ponieważ zależy to od ilości pracowników. Może być tak że to pracodawca wypłaca kasę a sobie to odpisuje i dostaje kasę z zusu wtedy zwolnienie nosimy do pracodawcy, jeżeli jednak kazali nam nosić zwolnienie do zuzu to zus wypłaca całą kasę.

Mnie znowu głowa boli od rana a sąsiedzi remont mają chyba bo wiercą i wiercą a mi głowa pęka:wściekła/y:
nawiedzają mnie okropne sny dziś mi się śniło że urodziłam w 19 tyg i poszłam sobie zero do bani potem się dopiero w tym śnie zastanowiłam że to dopiero 19 tydz więc dziecko nie mogło przeżyć :baffled: jakaś masakra. Nic się złego nie dzieje brzuch mnie już nie boli ale jakbym czuła ruchy może bym była spokojniejsza

ajentka nie martw się synkiem da sobie radę wiem co mówię. Z doświadczenia wiem że to rodzice bardziej przeżywają niż dzieci no im jest ciężko na początku ale płaczą tylko jak rodziców widzą a potem świetnie się bawią. Ciężkie sa rozstania bo rodzic stoi w tych drzwiach patrzy żałośnie na to dziecko i jeszcze ściska całuje tak jakby to miałby być ostatni raz w życiu no i dzieci to się czują przez to i robią awantury. Trzeba szybciutko ucinać temat buziak i koniec.

Witam się o poranku i od razu zapraszam wszystkie chętne na ciacho :-)
Sylwia9 z tym płaceniem na zwolnieniu jest tak jak pisze edda, nie ma to znaczenia jak oni do tej pory Ci płacili. Zresztą szczerze mówiąc to mam wrażenie, że byłaś trochę wykorzystywana w tej pracy...Na Twoim miejscu, jeśli nie zapłacą Ci na czas i całej kwoty, pomyślałabym o zgłoszeniu tego do inspekcji pracy. Wiem, może trochę za drastycznie, ale na swoim przykładzie wiem, że czasem przyda się nauczka dla takiego pracodawcy.
Ajentko przed snem przeczytałam jeszcze Twój wpis, a później śniło mi się, że też mam takie ciemne upławy...i teraz za każdym wyjściem do ubikacji oglądam się dokładnie. Na szczęście to tylko sen. Ale Tobie polecam podobnie jak inne koleżanki jak najwięcej odpoczywać. Wiem, że starszy brat jest absorbujący, ale może choć troszkę da Ci poleżeć. Dobrze, że wizyta już jutro.

Grzechotka, Marta ale macie sny. W ciąży wszystko przeżywamy 10 razy mocniej niż normalnie.

Jednak sie u mniewypogodziło i pięknie świeci słońce :-)

Co by tu dziś porobić.... Chyba poleżę, a później.... jeszcze trochę poleżę :-p A na koniec dnia .... poleżę.

jestem
młody w przedszkolu a ja zaraz zapodam sobie nowe odcinki seriali na tvn player i będę prasowac,dzisiaj mam ambitny plan poprasować,odkurzyc mieszkanie i umyc podłogi
dzisiaj raczej sama jestem bo maz ma wodowanie okretu w stoczni a potem maja imprezke z tej okazji

Ajentka fajnie ze wrocilas i ze synek już biega a co do przedszkola to ja to przezywalam rok temu jak Szymek szedł do zlobka i dziewczyny maja racje lepiej pozegnac się i z usmiechemi wyjść szybciutko,moj maly długo nie chciał zostawać w przedszkolu ,plakal ale +było to ze panie dzwonily zawsze po około 10 minutach i mowily ze Szymek już spokojny i bawi się,teraz tak lubi przedszkole ze zapomina czasami dawac mi buziaka bo tak się spieszy do kolegow:-)

co do wyplat z zusu to dzewczyny zadzwoncie kiedy będziecie maly wyplate pieniazkow ,mi panie nigdy nie odmowily tej informacji,pametam ze oni maja taki dziwny system rozlczen od 20 do 20 chyba ,potem jakos nadplacaja

reklama
Dzien dobry:)
Umowilam sie na wizyte do gina na przyszly czwartek na usg , nie bylam nigdy badana w uk oprócz cytologii przed ciaza, powinnam poprosic gina zeby mnie zbadal?

Co do tych snow to ciagle mi sie sni, ze urodzilam chlopca, albo jestem na usg i potwierdzaja chlopca, a 2 dni temu mialam erotyczny sen hehe i wiecie co, tak jak katia napisala odczuwa sie sny bardziej intensywnie, niesamowite:)

Do góry