reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

dzięki dziewczyny za miłe powitanie:-) zadomawiam się powoli. zostało mi jeszcze kilkadziesiąt stron tego wątku ale w międzyczasie przejrzałam sobie jeszcze topic o badaniach, wózkach i o (zgrozo!) o porodach. ten ostatni mnie utwierdził w przekonaniu, że tylko i wyłącznie cc. ja mam strasznie niski próg bólu i nawet w dzieciństwie dentystki wyzywały mnie od histeryczek. pierwszy poród też przez cc, bo mam bardzo wąski rozstaw kości miednicy więc liczę, że i przy tym nie będę musiała kombinować i załatwiać. ja nawet wtedy nie miałam skurczy, tylko umówiony termin, spakowałam rzeczy i spacerkiem do szpitala. następnego dnia cc.

Beti, amnio miałam 14 sierpnia i koło 4 września mają dzwonić z wynikami. usg genetyczne miałam wzorcowe, ale PAPP-A niezbyt. mógł na wyniki biochemii wpłynąć mój wiek i to, że miałam małego krwiaka - podobno to fałszuje wyniki. zdecydowałam się na amnio bo nie zniosłabym nerwówki przez następne 5 miesięcy czy z Fasolem wszystko ok.

jak czytam dziewczyny Wasze posty o jedzeniu to nic mnie nie rusza., ale za mną chodzą od kilku tygodni wiśnie w spirytusie. wrąbałabym chyba całą miednicę naraz gdybym tylko mogła:zawstydzona/y: a tu dupa bladai na nie poczekam bo potem mam zamiar jeszcze rok karmić piersią.

reklama
Witam Witam ale sie dzis wyspałam wstałam o 9:30 :-)

sniadanko własnie pochłaniam ... pogoda u mnie sliczna no i dobrze bo jedziemy dzis na dni Pszczyny mam nadzieje ze zjem pysznej grochoweczki i zalicze wate cukrowa :-p haha juz mi slinka cieknie ;-)

Trynity Witam cie bo jeszcze chyba tego nie robiłam

I ja się witam :)

Monila narobiłaś ochoty na grochówkę i watę cukrową <którą w szczególności bym pochłonęła i to nawet nie jedną > :-D

A ja nie wiem czy tak przezywam czy co bo pół nocy nie spałam jak się przekręciłam na bok jeden czy drugi to mnie pobolewało podbrzusze:(

kerna ojejj gratuluje!!! I mega zazdroszczę tez bym już chciała być na tym etapie ciąży :)

Monila wiem że inne kobiety miały nawet gorsze zagrożenia ciąży i ją ładnie dociągnęły do końca a ja tu panikuje :dry: niestety już taka jestem...

Sylwia ja cie doskonale rozumiem bo tez jestem panikara ... moj lekarz zawsze mi mowi ze mam sie nie martwic bo wszytko jest wporzadku no ale ciezko jest sie nie martwic skoro przezyło sie juz smierc własnego dziecka :-( ale musimy tez myslec pozytywnie nie mozemy widziec wszystkiego w czarnych kolorach , tak wiec kochaan głowka do gory tym razem sie nam uda musi sie udac !!!!:-)

edda no faktycznie dopiero teraz zauwazyłam ze ty z Mikołowa jestes:-) no ja tez jak leząłam teraz 6 tygodni to obchodziły mnie najwieksze imprezy plenerowe a ja je tak lubie ;-) a teraz staram sie korzystac z nich tylko z rozsadkiem :tak: lez lez i wypoczywaj :-)

reklama
Chyba zaczynam mieć jakieś problemy z pęcherzem albo cewką moczową. Chociaż co jakiś czas mi się tak dzieje. Generalnie szczypie i piecze mnie cewka, dyskomfort i latam do kibelkA a sikne tylko trochę. No miałam tak teraz może przez 3h i znowu mi przeszło. Jak nie urok to sraczka... Mam Furaginum w domu no ale boję się ryzykować i brać bez konsultacji z lekarzem. Co Wy myślicie o tym ?

Do góry