reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

marta o widzisz kadrowa powiedziala, ze jeszcze nie mieli przypadku przedluzania umowy:) a z tym wyciaganiem rak to nie jest jakis mit? z noszeniem to uwazalam w pierwszej ciazy ale teraz z dzieckiem coz przyznaje nosze go, co mam zrobic:/

sylwia9 a pwoiedz mia jakie ty masz te bole brzucha? bo mnie od 3 tygodniu mniej wiecej ciagle boli brzuch po bokach i czuje, ze to wiezadla i macica bo mnie tam ciagnie:)

89katia fajnie, ze jest mama. zdecydowala sie przyjechac po tej wizycie na IP czy juz wczesniej to plaowalyscie? dobrze, ze ci pomaga. moja mama byla nieoceniona jak sie mlody urodzil, codziennie przyszla obiad zrobila, poszla na spacer z dzieckiem, posprzatala:) bo moj maz mial tylko kilka dni urlopu:(

magdzik to ci sie dzien zakonczyl lekko fatalnie:/ oby nic wiecej nie wybijalo:) wykrakalas sobie ten pechowy dzien!

reklama
Witam

jejciu cała noc nie mogłam spac ciagle myslałąm o chrzestnym i miałam go przed oczami ...:-(

własnie siedze przy sniadanku i teraz zaczynam myslec o dzisiejszej wizycie :-p

Katia doskonale wiem jakie to uczucie gdy nie mozesz nic robic a wszyscy wszystko robia za Ciebie , ale wytrzymasz to bo wkoncu czego nie robi sie dla włąsnego dzieca :tak:

Sylwia ja tez mam wrazenie ze dziewczyny cały czas cos robia a ja sie obijam ;-) przed ciaza piekłam ciasta co tydzien a teraz od poczatku ciazy nie zrobiłam zadnego ciasta :-p

Beti fajnie ze przedłuzyli ci umowe :tak:

Beti ja wiedziałam że Ci tą umowę przedłużą bo MUSIELI to zrobić, w naszym prawie jest tak że nie mogą ani zwolnić kobiety w ciąży bo jakby Ci nie przedłużyli to jednoznacznie byłabyś zwolniona, Korzystaj ze zwolnienia ile się da, najbardziej pracodawców boli to że za pierwszy miesiąc zwolnienia to oni muszą nam zapłacić, u mnie w pracy to jest tak że jedna ciężarna odchodzi na zwolnienie i za jakiś czas okazuje się że kolejna kobietka jest w ciąży i tak samo było ze mną moja koleżanka odeszła na zwolnienie w 7dmym miesiącu ciąży a ja miesiąc po niej w pierwszych tygodniach :) I szefowa namawiała mnie żeby 'przychodzila' sobie na kilka godzinek dorobic sobie ze niby nie będę aż tak się przemęczać ale podziękowałam - nie po to brałam zwolnienie.

A co do bólów brzucha to u mnie nie są już takie jak na miesiączkę, tylko bardziej takie ciągnięcie, czasami jak się nawet dotknę w podbrzusze to mam wrażenie że mnie boli, kiedy rano sie wysiusiam i się położe do łóżka też mnie zaczyna boleć... jutro się wszystko okaże ale mam złe przeczucia......... tak szczerze mówiąc.

89Katia ale masz dobrze z tą mamą, i fajnie że się nie nudzisz! Pewnie dbaj o siebie i dzidziusia bo Wasze zdrowie jest najważniejsze :) a mama pomaga bo też jej na tym zależy :)

Magdzik no to miałaś ciekawą noc, i to akurat teraz jak męża nie było no ale dobry sąsiad :) Ciekawe jak ta nocka Wam minęła ??

Monila no bez kitu, ciągle czytam że któraś zrobiła jakieś pyszności, a ja po prostu nie mam weny do takich rzeczy... w sumie mogłabym jakieś ciacho upiec ale nie mam siły się ruszyć do tego :)

Dzisiaj mi się śniło że poszłam do WC a tam siuśki a za chwile taka ciemno bordowa krew... a później poszłam na serio i kurcze patrzałam czy serio nic nie ma.... Mąż mówi że kręciłam się w nocy non stop.. ;/

A może któraś z Was ma sprawdzony przepisy na jakieś szybkie i pyszne ciacho???

Ostatnia edycja:
Cześc laseczki!

ne nadrobie was.. przelotnie poczytałam. Za mną kapusta kiszona chodzi od miesiąca ale nie moge, jak juz bedzie mi przyzwolone bede ją jadła pod kazdą postacią, suroka, bigos, kapusniak, pierogi, krokiety! az mi ślinka cieknie!

Sylwia9 - zabraniam kategorycznie uprawiania czarnowidztwa! jutro mamy wizyty i będziemy się cieszyć z naszych rosnących maluszków! I kropka!

&& za wszystkie dzisiejsze wizyty mamuśki!!

Sylwia widze ze bardzo podobne sny do moich cie nawiedzaja , no coz juz tak bedzie bo ciagle myslimy o tym zeby sie nic nie stało ... Pryztulam :*
ja teraz siłe na ciasto mam ale kurcze moj mezus az tak nie przepada za słodkim a ja wogole słodiego teraz nie jadam wiec wiekszosc ciasta by sie pewnie zmarnowała a szkoda by było ...

mnie brzuch nie boli juz wogole od dłuzszego czasu , jedynie ostatnio zaczoł włansie tak ciagnac ale to tez nie trwa jakos długo ..
dzis po wizycie jestesmy ugadani ze znajomymi na sajgonki :-p zobacyzmy co to za cuda :-p

Ech, dołączam się do głupich snów. Mi też się dziś śniło, że poszłam siku, a tam krew. :baffled:

Beti moja mama mieszka 300km od nas. W poniedziałek wracaliśmy z podlasia do Łodzi i zabraliśmy ją ze sobą, bo ma teraz urlop i też się nudzi sama w domu. Tata z bratem ciągle są w trasie. No i jak przyjechaliśmy do Łodzi to wieczorem zaczęły się plamienia. Dobrze sie złożyło, że mama jest bo bardzo mi pomaga.
Co do przedłużenia umowy, to cieszę się, że wszystko już się wyjaśniło i spokojnie możesz cieszyć się zwolnieniem :-)

Sylwia9 ja też czasami czuję ciągnięcie w brzuchu, ale myślę, ze to normalne.

Monila ja też źle śpię jak ktoś umrze. Dużo wtedy myślę.

Kasieczek dziękuję i cieszę się bardzo że jutro nie tylko ja mam wizytę - choć trochę się będę stresować bo raz że idę na wizytę sama bo mąż jak zawszę w pracy a dwa czy wszystko okej. Nie będę już sobie tak wróżyć - co ma być to będzie :sorry2: A też bym zjadła pierogi z kapustką :)

Monila sajgoneczki pyszne! Osobiście sama je uwielbiam i te wegetariańskie jak i te z mięskiem mniam!! :)

89Katia a z tym sikaniem to zaczeło się od Monila tak się chyba przejęłam jak czytałam jej posta że samej mi się śniło i widzę że Tobie też się udzieliło ;/

reklama
Do góry