reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hej

Czy któraś cierpi na bóle głowy? Kładę się z bólem i wstaję z bólem? To taki ból migrenowy do zwymiotowania. Brać paracetamol? ciekawe czy na długo by pomógł...

Śniło mi się dziś że poczułam ruchy, jakie to było cudowne, nie mogę się doczekać.

Bardzo się cieszę NIKUSIA że wam się udało

Co do trolli, a naszym listopad 2010 też moderator był trollem, taka fajna dziewczyna, z uczuciami, niejadnej było jej żal itp :( niewiem trzeba mieć coś z glową żeby tak grać

reklama
Trusiu bardzo współczuję bólu głowy :-:)-( To podobno normalny, ale bardzo nieprzyjemny objaw ciąży.
Ja przed ciążą miałam okropne migreny, na które nic nie działało. Teraz jak zaczyna mnie boleć to ściskam ją mocno szalikiem.chustką i czuję ulgę. Oprócz tego pomagają mi zimne okłady i Amol. Może wypróbuj jedna z metod?

Zupełnie nie rozumiem po co trollować na wątku dla ciążarnych :no: To już chyba jakieś zaburzenia psychiczne, nie wiem... Ktoś bardzo chce być w ciąży i nie może zajść to sobie wymyśla takie rzeczy? Aż mi szkoda tych ludzi...

witam :)

ja od rana ledwo siedzę :-( kość ogonowa tak mnie boli, że nawet jak kicham to jest źle....
dziś m robi obiadek a ja po pracy leżę w podusią pod tyłkiem :-p

mi na zaparcia zawsze pomagała duża ilość płynów, najlepiej działa zielona herbata ale teraz jej nie piję, zamieniłam na żurawinową. Podobnie woda. Jak dla mnie to wystarcza ale każdy ma inny organizm.

na innym wątku też na bb miałam styczność z trollem więc nie dziwni mnie to ... dziwi mnie tylko, że ludzie mają czas na takie ściemnianie.....

trusia ja miałam przed ciążą częste bóle głowy i to mocne.... w ciąży dzięki Bogu przytrafiły mi się tylko dwa razy i wytrzymałam bez tabletek. Czytałam o sposobie na bóle głowy w ciąży. Podobne jak na mdłości czyli akupresura tylko na ból głowy masuje się płatki uszu. Najlepiej 3 razy dziennie po ok 1 minucie na każde ucho. Poszukaj sobie na necie dokładnie jak to robić. Są też inne miejsca do masowania na ból głowy i w ciąży wydaje mi się, że to bezpieczny sposób na łagodzenie bólu.

Katia moze z kapusty pekinskiej suróweczka ;)

Blondi podsunęlaś mi super pomysł. Teściowa kiedyś zrobiła taką surówkę z kapustą pekińską, porem, śmietaną i..... dżemem brzoskwiniowym :tak: Wiem, że połączenie wydaje się dosyć egzptyczne, ale naprawdę była pyyyszna! Pasuje do mięs jak najbardziej, a na stole robi furorę, bo to większość rodziny/znajomych nie jadło takiego połączenia np. ze schabowym. Polecam.

O, to taka surówka: Surówka z kapustą pekińska i brzoskwiniami - Ewa Gotuje tylko zamiast cebuli ja daję pora.

Witam!
Niech te upały się wreszcie skończą:confused2: Chociaż my i tak nie mamy co narzekać-to dopiero początek ciąży;-) Co mają powiedzieć sierpniówki i wrześniówki-sama rodziłam w sierpniu i wiem jak to jest chodzić w zaawansowanej ciąży przez upały-puchnące nogi i inne "gratisy":sorry: O obiadach piszecie-ja dziś robię spaghetti-szybko, a dziewczyny bardzo lubią:tak: Co do trolli to osobiście na żadnym wątku nie trafiłam, ale pamiętam historię dziewczyny,pod którą podszywała się jej opiekunka do dzieci i pisała straszne bzdury:no:
Verita-i ja gratuluję Ci zamążpójścia-wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:-)
Trusia-współczuję bólu głowy,ale nie pomogę-sama raczej rzadko je miewam...
Kasoku-głowa do góry-będzie dobrze-zobaczysz-widzę, że mamy podobne nastroje-ja też zawsze jestem zdenerwowana przed wizytą u lekarza:sorry: Ciśnienie mi skacze i chodzę podminowana...
Sylwia, Happymama-każdy ma inny próg bólu-ja już nie piszę się na rodzenie bez znieczulenia (tak teraz mówię, ale jak nie bedzie wolnego anestezjologa to chyba nie będę miała innego wyjścia:nerd:)
Nikusia-gratuluję pozytywnego testu:-)
Kasieczek-ile tak jeszcze będziesz musiała leżeć?

a mnie dopadla rwa kulszowa albo dzidzia uciska tak nerw że od kregoslupa do pośladka kluje mnie tak ze az kuśtykam

akurat takiej surowki nie jadlam ale ciekawie brzmi

u mnie dziś udka odgrzewane z biedronki takie panierowane z ziemniaczkami i pomidorami w smiwtanie ;)

cześć dziewczynki!

Kasia - nie wiem ile bede tak musiała lezecz, poprostu jak chodze, ruszam sie to od razu wymiotuje, i nic by mi w żoładku nie zostało, i jak bym ja dokarmiała swojego malucha? mam nadzieje ze juz niedługo.

Katia - trole to norma na kazdym forum. Przekonałam sie o tym TU juz 3 razy! i pierwszy raz byłam tym faktem zszokowana i załamana, kolejne razy już sama z kolezankami demaskowałam ta sama laskę która podszywała się ponownie pod innym nickiem. kiedys lookałam na inne watki - dzieki temu udało sie ją wyhaczyć, teraz jednak nie mam na to siły! A po co to robią? chyba dla zabawy? dla rozdaznienia? smiania nam sie w twarz? Trollica z którym spotkałam się na staraczkach grudniowych opowiadała jak rodziła martwe dziecko - nam starającym sie i już obecnym mamom - był to cios, zwłaszcza jak okazał sie wyssany z palca. od takich osób sie nie uchronimy niestety, sa wszedzie!

NI_kusia - GRATULUJE KOCHANA! ZOSTAŃ Z NAMI! i tak jak mówia dziewczynki - smigaj do gina - niech da Ci dupka!

89Katia wiesz widzę że mam serio to samo na obiad gulasz + kasza gryczana a co do surówki to wiesz co wydaje mi się że ogórki kiszone bądz małosolne ale chyba bardziej kiszone idealnie do tego pasują :) Ale przepis na tą surówkę super! pierwszy raz słyszę o surówce z dzemem :) a zjadłabym w ogóle taką z pekińskiej i pora mniaaam! :)

Trusia77 patrze na suwaczek i widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży <tydzień, dzień> :) I powiem że wcześniej miałam takie bóle głowy a najgorzej wieczorami bo dosłownie było mi nie dobrze teraz mam tak że ta głowa mnie czasami ćmi...

Blondi1990 mam to samo, już wcześniej o tym pisałam bo czasami mam tak że z krzyża promieniuje do prawego posladka właśnie tak jak piszesz takie kłucie - masakra aż siedzieć nie mogę, ale póki co to krzyż chyba najbardziej daje znać o sobie ;/

kasieczek Kochana mam wielką nadzieję że te wymioty przejdą już na amen i będzie wszystko dobrze! :)

MASAKRA nie sądziłam że w ogóle coś takiego jest jak TROL i ze sa tacy ludzie!!!! Dosłownie teraz czytałam Wasze posty na ten temat i jestem w szoku!! Jak można być tak psychiczną osobą bo nawet nie wiem jak mam to nazwać!!! Jak można tak gdyby nigdy nic pisać i wymyślać i KŁAMAĆ!!!

Uciekam szybciutko na miasto :) Do później mamusie :)

reklama
Sylwia u mnie tez bardziej plecy na dole bola najgorzej sie połozyc i potem wstac .
A tak jak dzisiaj to zadko kiedy boli ale jak zacznie to juz masakra

Do góry