reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Magdzik20 daj namiary na ta plaże ;)

my w pierwszej ciazy jak byłam dostalismy pieniadze za becikowe i z tytułu urodzenia dziecka teraz pewnie też

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
małkus ja ubezpieczyłam się jakieś 2 tyg temu i babka mi powiedziała że okres kadencji wynosi 6 miesięcy jeżeli chodzi o PZU i jak mi wyliczyła to ja się załapię na "wynagrodzenie za urodzenie dziecka"...

Właśnie pytałam jak to jest z tymi trymestrami bo ja już sama nie wiem, zawsze wydawało mi się że 13 tydzień ciąży to ostatni tak jakby tydzień I trymestru :) a znowu koleżanka mówi że od 12 tyg już jest tak jakby 3 miesiąc i to jest koniec I trymestru ;-)

Sylwia fajne że piszesz o tym PZU na pewno tam zadzwonię i się podpytam czekam jeszcze bo mąż ma ubezpieczenie grupowe w pracy i czy jak da radę mnie dopisać to czy się załapię
Blondi to jest zaraz za Konstancinem ta plaża dokładnie napiszę Ci później bo nie pamiętam nazwy miejscowości ale naprawdę jest super miejsce :-)

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Czy te z Was, które są na l4 otrzymały już jakieś pieniążki?

edit. Właśnie zajrzałam na konto i dziś dostałam pieniądze od mojego pracodawcy z tytułem Wynagrodzenie za lipiec 2013. Tyle, że tych pieniążków jest mniej o jakieś 150zł. To normalne? W lipcu nie pracowałam ani jednego dnia.

Tal czy siak cieszę się, że dostałam te pieniążki :-)

Ostatnia edycja:
hej,
katia zwolnienie w ciąży jest płatne 100 % ale jak masz jakieś premie uznaniowe w umowie to mogą ci ich nie wypłacać (zeleży jaki masz zpias w umowie) albo lekarz się pomylił i nie wpisał ci kodu B na zwolnieniu

sorki że tylko tyle ale poniedziałek i góra papierów mnie zasypuje... potem napiszę więcej

PS byłam dziś na prenatalnych :-) wszystko ok

o, dzięki dziewczyny za odpowiedź :-)

Jane, super, że z dzidzią wszystko ok! Jak się obrobisz ze wszystkim to czekamy na szczegóły wizyty :-)

no własnie u mnie w pracy w ubezpieczeniu grupowym jest 9 miesięcy karencji, a kurcze z tym PZU to teraz takie ryzyko bo w sumie musiałabym urodzić dokładnie w terminie żeby kasę otrzymać:-)

reklama
Magdzik20 jeżeli mąż ma grupowe w pracy to na pewno da rady żeby Cię dopisać ale najlepiej żeby było to jak najszybciej, bo patrze że według suwaczka jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży :) U mnie było tak że mąż ma takie słabe wynagrodzenia, a z kolei moja mama ma najwyższe i płaci miesięcznie nie wiele więcej niż mąż ale jej firma ma lepsze warunki ze względu na staż jakim jest w PZU i oczywiście mama dopisała mnie do siebie mimo że mam męża i mam inne nazwisko :)

89Katia a od kiedy masz już L4?? Bo ja dopiero mam od 25 lipca - a moja szefowa najpierw musi wypłacić mi moją lipcową wypłatę, a we wrześniu dostanę tak jakby za pierwsze zwolnienie które płaci pracodawca, a dopiero w październiku dostane z Zusu pieniążki...

małkus jest ryzyko bo różnie bywa z tymi ciążami a ja tym bardziej że pierwsza ciąża zakończyła się wcześnie, bo tak na prawdę to mogłam pomyśleć i ubezpieczyć się za nim zaszłam w ciąże wtedy bym się nie martwiła... :-(

Do góry