reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Beti wiem że każda chce poznać płeć - ja też już bym bardzo chciała a ten obrazek to było pocieszenie dla Kasoku że jeszcze wszystko może się zmienić :)

Truskawa
ja kiedyś zalałam laptopa piwem. Pół szklanki poszło na klawiaturę. Suszyłam go jakieś 4 dni bez włączania i działa do tej pory. Trochę "enter" się skleja czasem :D ale ważne że działa więc może i Twój przeżyje!

Sylwia mi też moj gin powiedział że mimo, że mam 31 lat rocznikowo to nie kwalifikuje mnie to do obowiązkowego USG genetycznego i że to jest moja decyzja. Chcę - idę proszę bardzo, ja 170 zł zapłaciłam i 3D miałam gratis. Gdybym jednak nie chciała to też nie ma problemu.

Fajny przepis na kotlety z kalafiorka - muszę koniecznie wypróbować!

U nas burzy nie było, ale lało strasznie całą noc.

Miłego dnia!

reklama
a ja przyznam szczerze że nie chcę poznawać płci aż do usg połówkowego bo wtedy dla mnie jest pewniejsze, kilka moich koleżeżanek na genetycznym dowiadywało się płci a potem wychodziło jednak inaczej a ja nie chciałabym się nakręcić np. na chłopca a potem dowidziec się że to jednak dziewczynka. Szwagierka mojej przyjaciółki robiła usg genetyczne u jednego z najlepszych specjalistów w warszawie i nawet on źle rozpoznał płeć na tym etapie i pierw miałabyć dziewczynka a na połówkowym wyszedł chłopak.;-)

happymamam ja się właśnie tego obawiam i chyba wolę nie wiedzieć wcześniej jak to jest niepewne. Wolę mieć pewność

Beti1986 - tak minęło nam 10 tyg, ale ja już bym chciała urodzić
Co do tej podróży, to upał był i z torami nic się nie stało, ale coś z wagonami, do końca nie wiem co. odczepili nam 2. ale trwało to.

Zazdroszcze dziewczyny że już znacie płeć, ja też już bym chciała, nie nastawiam się, ale najważniejsze żeby było zdrowe!

hej, ja dowiedziałam się przez przyoadek, gin sama wyskoczyla "oooo chłopczyk", no i mam jak mam, a czytałam,ze jeszcze nic pewnego. U nas 12 stopni chłodniej, wieje i zachmurzone niebo, ja mam chandrę i jestem dzisiaj podminowana bardzo, wstałam lewa noga niestety, tlumacze sobie, ze ginka chiala mi zrobić przyjemność, bo przecież każdy facet marzy o synu, a ja to trwaie i trawie i mysle jak to będzie.

W pierwszej ciąży każdy tydzień ciąży był dla mnie ekscytujący, bardzo bylam ciekawa jak będzie dzidzia wygladac, nawet wtedy bylam pewna ,ze będzie chłopczyk Filipek, w tej ciąży już tak nie jest , tzn uważam na to co jem, wiem,ze kolo 20 tc będzie mi już ciężko (bo niska jestem), modle się żeby donosić (a pierwsej o tym nie myslalam, jakos milam ubrane rozowe okulary, nawet jak gin powiedział,ze mam lezec bo szyjka się skraca, jakos spokojnie podchodziłam do tego ), teraz układam scenariusze jak to będzie jak już urodze, czy chwyci mnie depresja poporodowa???aj dzisiaj chyba kiepsko ze mna, ide na zakupy bo zero w lodowce.

Ostatnia edycja:
no sluchajcie na plec dziecka nie mamy wiekszego wplywu:) to zawsze jest jakas tajemnica

a ja jestem cala szczesliwa bo wlasnie moj synek pierwszy raz sam zawolal, ze chce kupe i jeszcze poprosil zebym wyszla z toalety:szok:

Beti Gratulacje dla synusia :-)

Kasoku głowka do gory bedzie dobrze !!! i prosze nie marudz :-p bo jest wiele kobiet ktore za dziecko oddały by wszytko , ciesz sie ze dostałas kolejna szanse na bycie mama ;-) napewno bedziesz najwspanialsza mama dla twojego syneczka ;-)

dzien dobry wszystkim
czytam was od czasu do czasu ale nie udzielam sie nie mam czasu przy dwojce dzieci :-)

chce tylko tak napisac na pocieszenie dla kasoku .
bedac w drugiej ciazy planowalam zaplanowac plec jak widac nie udalo sie :-D w trzeciej tez chcialam planowac a tu wpadka i pewnie drugi syn :tak:
wiec chodzi o to ja bardzo nie chcialam miec drugiego syna tylko corke zwlaszcza dlatego ze termin mialam na wrzesien moj tata jest alkoholikiem psychicznie sie zneccal nad nami do teraz chociaz juz z nim nie mieszkamy to jest czlowiek ktorego nie da sie opisac bo tak go nie nawidzimy , pech chcial ze termin mialam na 17 wrzesnia a on urodzil sie 13 wrzesnia ja wiedzc ze mam syna prosilam polozna zebym tylko 13 nie urodzila bo sie balam ze wda sie w dziadka i do teraz sie boje chociaz kazdy wybiera sobie los jednak obawa bedzie zawsze . urodzilam syna 12 wrzesnia :) byl grzecniutkim kochanym synkiem w odroznieniu od mojej corki ktora do dzis daje mi tak popalic ze mam przez nia nerwice ;/ ale czy to syn czy corka czy grzeczne czy nie i tak pokochasz je tak samo i nie dasz odczuc mu ze to jednak tezn syn a nie wymazona corka wiem po colinie jest taki mamy lelus :) a nadia to nasza wariatka a oboje za soba by sie wściekli tak sie kochaja :)
i powiem ci jeszcze maz tez sie cieszyl ze syn a jak sie urodzil to sie go bal nawet wziąć i cos przy nim zrobic a przy corce robil wszystko :-D po czasie jak sie na niego darlam to wkoncu sie nim zajął :-p a teraz jak colin placze mowie twoj syn zawsze jest wytlumaczenie jak juz nie bedziesz miala sil ;d a to jest ta nasza mala przylepa Zobacz załącznik 574960Zobacz załącznik 574961

Ostatnia edycja:
Beti1986 i to jest piękne, bo nas mamy wszystkie takie drobne postępy naszych dzieci cieszą :) gratulacje!
fajnie jak bysmy miały drugie dziewczynki, ale nie mamy na to wpływu, najważniejsze by zdrowe się urodziło :)

reklama
Beti Gratulacje dla synusia :-)

Kasoku głowka do gory bedzie dobrze !!! i prosze nie marudz :-p bo jest wiele kobiet ktore za dziecko oddały by wszytko , ciesz sie ze dostałas kolejna szanse na bycie mama ;-) napewno bedziesz najwspanialsza mama dla twojego syneczka ;-)

nie marudzę ,po prostu trawie, a jeszcze jedno jak się myje chłopcu siusiaka jak jest noworodkiem i niemowlakiem, to tez mnie przeraza, ten malenki napletek itp.:szok:

beti super ,ze już wola i trzeba uszanować prywatność malca hahahaha,

JESZCZE RAZ POWTARZAM DZIEWCZYNKI JA NIE BEDE MIALA PROBLEMU Z POKOCHANIEM MALCA, BEDE MIALA PROBLEM Z PODEJSCIEM DO SYNKA, BO TEZ SWOJEGO OJCA NIE DARZE ZBYTNIM UCZUCIEM I JAKIS PREFERUJE DZIOLSZKI, NAWET STARAJAC SIE O TA DZIDZIE STARALAM SIE TAK ZEBY BYLO NA DZIOLSZKE, POZYCJA I TE SPRAWY, POZA TYM MOJ MAZ MA SLABE NASIENIE I BYLAM PEWNA,ZE Y NIE WYTRZYMAJA DLUGO, A TU MASZ BABO PLACEK!!!!! ale zebyscie widzialy ta mine mojego gada, jaka duma na tym ryjku, nie do opisania.

Ostatnia edycja:
Do góry