reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

a tez się boje gl basenow, bo mam sklonnosci do lapania grzybkow, ale ginekolog powiedziała mi,ze moge stosować lactovaginal, on zawiera kwas mlekowy i jakos odbuduje flore w pochwie i mniej ona będzie narazona na infekcje, bo przecież nie wyobrażam sobie bedac w Turcji za miesiąc nie wykapac się choć raz.

reklama
Kasoku mysle ze milosc do dziecka sprawi ze będziesz najlepsza matka na swiecie a bledy ?coz ,każdy z nas je popelnia i ty czy ja nie unikniemy ich ale jeżeli będziesz się kierowala uczuciami to z malca wyrośnie madry ,troskliwy i rozsądny chłopak
ja rozumiem twój placz bo każdy z nas ma swoje preferencje co do plci,aja mimo iż czuje ze będzie chlopiec to nie mowie ze nie mysle o dziewczynce,natomiast strasznie boje się swich uczuc ,bo Szymek strasznie wyczekiwanym dzieckiem był,staralismy się o niego długo i po wielu przeżyciach i boje się ze 2 dziecko będzie trochę traktowane po macoszemu bo jakos szybko nam się udało ale licze ze kiedy zobaczę maluszka po porodzie,przytule go to moje serce będzie miało tak dużo milosci ze będę kochac ich obu tak samo
trochę zamotałam ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi

u mnie pogrzmialo ,była burza potem slonce a teraz znowu pada

pogoda mnie wykończy :-( wyszłam na balkon na 5 minut żeby rozwiesić pranie i myślałam, że tam zdechnę....
jedyny plus taki, że pranie szybko schnie i zaraz rozwieszę trzecią turę.

Każa z nas ma jakieś obawy, czy będzie dobrym rodzicem i da dzieciom wszystko to, na co zasługują. Wierzę, że będzie dobrze :-)

aaaa u mnie skwar taki jak wczoraj no masakra , pierwszy prysznic juz zaliczony no bo wytrzymac sie nie da :-p

Kasoku wierze ze bedziesz dobra mama dla synusia , poradzisz sobie z tym :-)

ja tez bym chciałą miec drugiego synusia :-)
w pierwszej ciazy miałam przeczucie ze bedzie dziewczynka a urodził sie chłopak wiec teraz ciesze sie ze niemam przeczuc zeby sie znowu nie rozczarowac :-p a jak dla mnie nie wazne co wazne aby było zdrowe :tak:

Sylwia9 ja jak domyslałam sie ze jestem w ciazy to bylismy na spotkaniu ze znajomymi i oczywiscie wszyscy piweczka i drinki a ja powiedziałam ze nie moge bo biore antybiotyk i tyle , i nikt juz nie naciskał ;-)

BB_Anna ja też nie mam skłonności do infekcji bo też może ze 2 miałam w życiu ale gin mi powiedział, że ciąży jesteśmy bardziej narażone na infekcje. Ogólnie też nie jestem za tym, żeby popadać w paranoje ale po prostu uważać. Szczególnie że niektóre infekcje nie dają objawów a są niebezpieczne dla maluszka.

sylwia ja to się znowu boję, żebyśmy dziecka nie zepsuli bo też trochę długo nam to wszystko zajęło:-p

Jane ja to znowu wiem ze tego maluszka bede rozpieszczac z całych sil i bede mu pozwalac na wszystko , mezus mowi ze on taki nie bedzie no ale zobaczymy :-p pierwszego syneczka nie było nam dane rozpieszczac wiec chce by ten maluszek miał wsyztko czego zapragnie i robił to co chce :-p

monila przez zepsucie właśnie miałam na myśli rozpieszczanie ponad wszelką miarę:-D mimo że mówimy, że tak nie zrobimy to boję się że jednak trochę tak będzie;-)

no mi mezus tez mowi ze jesli tak bede robic to moge zepsuc maluszka , no ale nie miałabym serca mu czegokolwiek zakazywac ;-) wiem ze to bedzie oczko w głowie naszej całej rodziny :-)
ja bede od rozpieszczania a mezus od pilnowanie zebym nie zepsuła dziecka :-p

reklama
Monila dobry pomysł z tym antybiotykiem :) też tak powiem,

Kasoku chyba Cię rozumiem bo ja też pragnę dziewczynki i pewnie jakbym usłyszała że to syn bym tak samo zareagowała, no ale zobaczysz że będzie pokochany i fajnie mieć jest parkę :)

ale mam cichą nadzieję że ja będę miała córcie :)

Do góry