reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
Dziś sobota i spodziewamy się gości. Przyjdzie brat z rodzinką i dobrzy, "starzy" znajomi z Kanady - przyjechali na święta i jak to bywa, muszą wszystkich odwiedzić.:happy:

Aha... wyniki badań krwi wyszły wszystkie dobrze, tz. w normie.:-D

patrysia - gratuluję kolejnego ząbka!:-D Teraz to wychodzą jak "grzyby po deszczu".
kaskax25 - Kuba już fajny duży chłopak i wiele rozumie. Rodzeństwo doceni pewnie gdy będzie większe, także jeszcze będzie Wam wdzięczny - nie martw się tym!:wink:
Wizytę masz 05.01 czy już jesteś po?:confused:
Syneczzki2,
Mysza, Margaritta - :happy:
Kluska79 - ale Wam to fajnie z tymi nartami:yes:... A to że dzieci bardzo szybko się uczą, to się zgadza! Świetna zabawa!:-D A gdzie jeździcie jeździć???:confused::confused::confused:
Co do fotelika, to jesteśmy zadowoleni. Jedynie teraz gdy trzeba się ciepło ubierać, ciężko jest zapiąć małego bezpośrednio w jego pasy - ale to chyba zawsze tak bywa...?:huh:
Gosia 78 - niefajnie z tym antybiotykiem by wyszło:no2:... Dużo zdrówka Wam życzę i mam nadzieję, że już lepiej!?:yes:

Muszę kończyć, Michaś wstał...;-)
*917

reklama

Witam sie po raz pierwszy w Nowym Roku:szok: Zlecialo tak jakoś.U nas wydaje się być wszystko w normie.Dziewczynki zdrowe, no moze poza niekończącą się ferba Martysi:-( Mówie Wam jedna za drugą- tak mi jej zal- bo tylko ten wie jak to boli kto to miewa- czyli ja :-( Zaden specyfik nie działa.Kupiłam jej teraz te plastry i przynajmniej nie dotyka i nie roznosi po całych ustach.Poszła dziś do polskiej szkoły po przerwie światecznej i gdybym wczoraj wieczorem nie zajrzała do jej dzienniczka posłalabym ją dopiero w przyszłą sobote:dry: tak mi się coś ubzdurało.
Poczytałam Wam moje drogie i zaraz mi lepiej:-D
kaskax25 i jak sie masz kobieto? Byłaś juz na tym USG? kropeczka salon bedzie suuuperancki- ja szczera dziewczynka jestem i jakby mi nie pasił to smiało bym wyraziła swoje zdanie:tak: A co do jasnego wypoczynku, to moja kuzynka, ktora ma kasy ze uhhhh... ma w salonie wypoczynek biały- w prawdzie jej dziewczynki sa juz duze,ale kiedys były szkrabami i nic sie nie wydarzyło złego z tym kolorem- a teraz ma synka , który ma dopiero 2 tygodnie i jest tak zakochana w nim,ze chyba nawet sie nie zastanawia nad tym czy on to pobrudzi czy nie.Pewnie bedzie mu wszystko wolno:confused::-DSyneczki2 jakie opatulone szkraby- fajowo.Moja Niki jak siedzi w wozku taka opatulona to sie ruszyc nie moze :tak: No ale nie ma wyjscia w sumie- oby do wiosny:tak:anna_ajra no to udanego wieczorku ;-)
Pozdrawiam Was laseczki wszystkie:tak: Zeby nie pominąć którejś.Buziale

witam
my niedawno przyjechlismy z gorek bo bylismy z mlodym na sankach :tak: i mama sobie pojezdzila :-p
anna_ajra - to fajnie ze u Was wyniki ok :tak:
cloe - jasne ze wiedzialam kto wstawil komentarz do zdjecia :tak:;-) dziekuje a moja mam zawsze taka byla zreszta juz kiedys Wam gadalam jaka to ona przebojowa :-D
lileczka - wiem wiem :-D
kaska no tak jak sie nie wypi to jest katastrofa :dry:
syneczki no ja juz komentarzyk na nk wstawilam do Twoich zdjec :-D
moniamonis - wrzucam :-)

wstawiam zdjecia z sylwka z nk bo nagralam sobie na plytke ale niedostepne ssa a chcialm inne :dry: ale juz trudno...

witam dziewczyny w Nowym Roku !:-)
kaska jak tam sie czujesz kochana;-) mam nadzieje, ze wszystko ok:tak:
kluska fajnie masz z tym i nartami, szkoda tylko ze załapałas przeziebienie:baffled: na studiach przez 5 lat z rzedu jezdzilismy na sylwestra na Słowacje i własciwie tylko wtedy szusowałam na nartach, ale nie nazwałabym tego jazda, bo zawsze korzystałam z usług instruktora..niestety:baffled::crazy:
mój mąz jest w ogole anty-nartowy, za duzo mielismy w rodzinie wypadków na nartach i stad u niego to nastawienie, tak sobie mysle ze jeszcze troche i z Igunia bedziemy jezdzic, bez tatusia, a co!:sorry2::tak:
patrysia widze impreza była udana! super:-D u nas moja mama pokrzyzowała na plany, bo nagle wymysliła we wtorek wyjazd za granice, tesciowie pojechali w góry, wiec nie było z kim zostawić malutkiej:baffled: na szczescie skrzynelismy kilkoro znajomych w takiej samej sytuacji czyli z dziecmi wiec było ok:tak::-) tylko narobilismy sie z mezem strasznie, a własciwie to spozywke praktycznie cała on przygotował bo ja siedziałam w pracy:crazy::szok:
cloe przynajmniej nadrobiłas zaległosci z siostrą:tak:pewnie nagadałyscie sie za wszystkie czasy;-) fajnie ze dziewczynki zdrowe, u mnie na szczescie odpukac chorobska żadnego nie widać:happy:
monia łazienka boska!:tak: podobna do mojej hihi tzn.tez króluja brazy i beze ale w pionie, no i jest jednostanowiskowa:-):rofl2: chciałabym zobaczyc pozostałe łazienki w twoim domku:sorry2::rofl2:
kropecka fajny salon, chociaz myslałam ze optujesz troche za innym stylem;-)a co do jasnego wypoczynku to sie nie martw :tak: ja mam ecru i pomimo raczująco-chodzacego brzdąca wciąz dobrze wygląda:-p az sama jestem w szoku:tak: jedyne na co warto zwrocic uwage to materiał z którego bedzie wykonany, im lepszy tym mniej plam bedzie zatrzymywał:blink: ale na pewno znając ciebie, rozwazysz wszystkie opcje zanim na cos zdecydujesz:-p:sorry2:
najka pamietam smak pierwsze reddsa po przerwie, ale to było juz latem, chociaz karmiłam jeszcze piersią nie mogłam sie oprzec:happy:
anna ciesze sie ze wyniki badan w normie, to oznacza ze Michas nie bedzie juz skazany na te przykre doswiadczenia:rofl2::tak:
buziaki dla wszystkich dzieciaczków i mamus:happy:

moj m wlasnie usypia malego :-D a ja korzystam ;-)

ladna.ex.panna - lepsze to niz nic ;-) przynajmniej dzieciaczkow Wam sie nazbieralo w domku co :confused:

kropecka no majac w pamieci wstepny projekt łazienki jakos wydawało mi sie ze styl rustykalny jest ci blizszy, czyli wiecej drewna i wrażenie wiekszej przytulności:-):tak:
patrysia no tak:rofl2: a i gratuluje zębolków:tak: doczekałas sie wreszcie;-):-D

dziewczyny a co z waszymi postanowieniami noworocznymi?:confused::dry: macie jakies:sorry2:? oczywiscie oprócz oczywiscie zdrowia, spokoju, pokoju, dostatku:tak:;-)
bo ja mam i to kilka:happy::-pi nawet juz zaczełam realizowac:szok:
o planach kropecki juz czytałam a jak u reszty:confused:;-)

moje postanowienia musze sie w koncu wziac za siebie bo juz mam dosc mojej wagi do tego rzucam palenie i to mi nie pomaga wcal;e w tym pierwszym ehhhh.
No i kolejne postanowienie musimy zaczac oszczedzac bo m chce kupic jakies autko ahhh tylko skad tu wziac fundusze :((

Witam dziewczyny,
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
Wieki mnie tu nie było, ale odkąd wróciłam do pracy jestem wykończona
Moja Amelka nadal nie przesypia całych nocy, ja wstaje o 6.00 i jestem nieprzytomna. W pracy tez mam stresy, więc ostatnio schudłam tak , że waże 47 kilo(dodam że moja normalna waga zawsze była ok 55)
Teraz jeszcze po Sylwestrze mała i cała rodzinka zachorowaliśmy na grypę żołądkową.
Mam pytanie czy podaje sie mleko pdczas grypy?? Kumpelki mi mówia że nie, ale jak poszłam do lekarza, to kazał mi tylko mleko podawać i jestem skołowana.
Ona juz nie wymiotuje, ma do tego mocny katar, więc póki co to zapchany nosek dokucza jej najbardziej. Dziś całą noc dawałam jej tylko herbatkę koperkowa, a przed choroba potrafiła nawet 3 butle mleka wypić.
Poradźcie coś proszę i pozdrawiam wszystkich
I dałączam jeszcze moją małą pociechę

Załączniki

• zdjecia 094.jpg
    zdjecia 094.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 29
reklama
witam:-)
magdzia-skoro lekarz powiedział , żeby podawać mleko, to ja raczej jego bym posłuchała a nie koleżanek:tak:Śliczna ta Twoja Amelka:-)
A co do postanowień to przede wszystkim dieta...:tak:Trzeba się wziąść za siebie:-):-D:-)
A u nas sypie i sypie, czekam aż mały się obudzi i idziemy sie wymrozić.Śniegu już napadało, aż miło patrzeć.
pozdrawiam mam:-)usie i dzieciaczki.

Do góry