reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Cześc!

Witam Was wszystkie serdecznie. Moja córeczka Lena też urodziła się w lutym. Urodziła się17 lutego, ważyła 3960 i mierzyła 57 cm. Będąc w ciąży czytałam Wasze rozmowy, ale miałam mało śmiałości aby się do Was odezwac. Zatem robię to teraz :). Mam nadzieję, że miło będzie się nam wymieniało spotrzeżeniami :).
Pozdrawiam :)

Czesc rmonka!!!!
Bardzo podoba mi sie imie twojej córci!!!! Czekam na zdjecia malutkiej Leny:tak:

A dzis wrzucam swoje tzn Alanka....
Rekinasia musisz mi uwierzyc na słowo, nie wstawie tego zdjęcia bo cos mi tam "wyszło" :-p

Załączniki

• IMG_1319.jpg
    IMG_1319.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_1315.jpg
    IMG_1315.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 37
Hej Maminki!

A my dziś kończymy 4 miesiące :) Jak ten czas szybciutko leci :)

rmonka- witaj wśród nas:)

przyszlirodzice- jaka radość z tego głośnego śmiechotkowania, no nie? :)

A moja Marcelka to niezła miłośniczka "czytania":) Właśnie trzymam ją na kolanach, a ona "robi porządek" w papierach tatusia :)

Pozdrówki dla Was gorące!

Cześć dziewczyny!
Byliśmy dzisiaj w pracy, Michaś akurat spał, ale gdy wszyscy się zbiegli z przerwy, to z płaczem go obudzili. Teraz jak ząbki małemu się wyżynają, to jest marudny już sam w sobie, a po tej nieudanej popołudniowej drzemce, to już nie wspomnę...
W nocy zaczął przez to świrować i nie chce jeść. Dziewczyny, czy wasze dzieci też nie chcą jeść???

dziewczyny - jak znacie jakieś fajne strony internetowe, to podajcie je proszę. Wszystkie zakładki mi zginęły po aktualizacji... rrr...

rmonka - WITAJ!
miauczus54 - za szczepionkę na rota-wirusy zapłaciliśmy 300zł za pierwszą dawkę. świetny, ten Twój mały śmieszek!
miauczuś, Zytka - Michaś przy ząbkowaniu jest nawet spokojny, czasem staje się nieznośnie marudny ale da się wytrzymać.
Najka - witaj po długiej przerwie!
Rekinasia - masz rację co do naszej przechodni... bałagan na całego! Masz może zapisaną stronę internetową którą podała Tobie Mysza z ręcznikiem rekinem...?
Co do meszków, to nie narzekam, a czy gryzą... hmm... Ale moskieterka, to całkiem dobry pomysł.
Ale śpiochy na tym zdjęciu... słodkie!
cloe - jak malutka dzisiaj się ma? Michaś po szczepieniach na szczęście nie gorączkuje i jest ok.
oliwka_11 - ale Tobie współczuję... nie ma nic gorszego, jak chore dziecko... tak mi jej szkoda, biedulka się umęczy, a Ty z nią. Mąż Tobie pomaga?
Kurujcie się!
Zytka - śliczna ta Twoja córeczka, ma takie piękna niebieskie oczka! Gratuluję czwartego miesiąca!
annaagnieszka - gratuluję udanej wizyty!
ladna.ex.panna - na ząbkowanie używam granulek homeopatycznych Osanit.
Mysza - taką owieczkę miała jedna z kobiet, która rodziła ze mną.
Kluska79 - cieszę się, że to nic poważnego! Ale pięknie trzyma główkę... super fotka!
przyszlirodzice - śliczna! Super przeżycie, prawda... taki śmiech.
Najka, Ania31, Zytka, annaagnieszka, Rekinasia, Mysza - dzięki!

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Hej babeczki,wreście mam chwile na BBa no ciężkawo wczoraj było Oliwia nie dość że bierze antybiotyk to wczoraj w nocy nie dość że wymiotowała to wdzień pojawiła się biegunka a po każdym piciu i jedzeniu wymitowała!!!Nie wiedziałam co mam robić bo tylko spała nie miała nawet siły chodzić i do tego miała gorączke a we wtorek jak byłam u pediarty to nie miała biegunki i wymiotów ,więc wczoraj pojechałam do lekarza do przychodni a okazało się że pediatra nie przyjmuje bo ta co ma dyżur we środu się zwolniła i nie mają jeszcze zastępstwa ....fajnie że jak byłam we wtorek to żadna adnotacja na ten temat nie wisiała !!!Dzwoniłam do lekarki która przyjeżdza do domu, ale niestety była na rechabilitacji u dziecka ,i przyjechać nie mogła !!W końcu zadzwoniłam do tej co Oliwke badała i powiedziała mi że pewnie załapała do anginy rotawirusa i kazała dać ORSALIT I SMECTE I jak narazie odpukać jest oki,i dobrze bo inaczej byśmy dzis wylądowali w szpitalu...a wtedy nie wiem co bym zrobiła z Bartkiem????Teraz tylko patrze czy mały od niej nie załapał...na chwilę obecną ma tylko katar i mam nadzieje że tak już zostanie!!!!!Dzięki dziewczyny za zdrówko napewno dużo mi się go przyda !!!A ja dziś byłam w tesco i zaczęłam robić zakupy ...oj już niedługo zacznie się u mnie sajgon przy garach............ rmonka-witaj wśród nas MIAŁCZUŚ malutki jest poprostu prześliczny a ten uśmiech...... ANNA_AJRA Daniel pomaga jak może choć jemu nerwy szybciej wysiadają niż mi a Oliwia jak jest chora to jest jednym słowem nieznośna bo sama nie wie czego chce!!!! ZYTKA - gratuluję 4 miesiąca, masz racje ten czas strasznie szybko leci.......A i wracając do wózka to odkładałam kase i zawsze coś mi stawało na drodze i kase wyciągałam z kupki ..dlatego dziś kupiłam wózek używany...może nie żadna rewelacja ale upierze się go i jeszcze nam posłuży SUPER WÓZEK ABC DESIGN BLIŹNIACZY ROK PO ROKU (377279816) - Aukcje internetowe Allegro.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-):-):-)Czytam regularnie ale jakos braknie mi czasu na pisanie.
U nas ok tylko ze spaniem nie za dobrze. Jedynie na spacerze ladnie spi a jak jestemy w domu to tylko drzemki 20 minutowe.:no:
Maly spryciarz podnosi do gory plecki jak lezy zeby go wziasc na recei podoba mu sie tylko w pozycji siedzacej,:tak::-D:-D:-D
Po szczepieniu pierwszym bylo ok, zadnej goraczki , przespal caly dzien , zmeczony byl placzem i 3 wkluciami:-(W srode nastepne szczepienie to zobaczymy jak bedzie.Juz sie boje tego placzu:-:)-:)-(

anna ajra moj maluch zawsze chce jesc.:tak:I chyba musze porcje zwiekszyc bo jak skonczy to chce jeszcze.:confused:
monka witaj wsrod lutowek.
A i mam pytanko co dajecie jesc dzieciom oprucz mleczka?//
Ja dalam juz kaszke sprobowac i chetnie otwiera buzie jak widzi lyzeczke, i jabluszko tak dla proby.
pozdrowienia dla wszystkich:happy2::happy2::happy2::happy2:

Do góry