reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Aniu zmienie bo mam dosc nic tylko go antybiotykami szpikuje. Mam niedaleko prywatnego bierze tylko 30zl a ponoc jest super. Sprobuje moze w koncu cos zadziala:baffled::baffled:

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Garderoba zmieniona? Ja jestem jeszcze w trakcie zakupów, zarówno dla siebie, jak i przede wszystkim dla Michałka. Krótkie rękawki i skarpetki, buciki no i czapeczkę na wiosnę... uff...:rolleyes2:
Ale skoro mam od jutra wolne, to na pewno podołam...:-p

Dużo czasu spędzam teraz z Michasiem na dworze. Uwielbia towarzystwo dzieci na placu zabaw no i łopatkę, koparki, rowery, huśtawki i wiele innych gadżetów:-D, także się nabiegam, a czasu na BB brak...:zawstydzona/y:

W piątek udało mi się umyć okna w stołowym, ale co z resztą???:eek: hmm... zobaczymy... A jak u Was porządki przedświąteczne???

Rekinasia - widzę, że cel w pełni osiągnięty - sygnaturka rzeczywiście słoneczna!

Ania_ajra no NARESZCIE ktoś zauważył nową sygnaturkę :-D ktoś czyli TY :-D dzięki, chciałam żeby była słoneczna :)
A te zdjęcia są po prostu Boskie!:rofl::-D:rofl::yes:
Margaritta, lileczka - :-)
cloe - rzeczywiście dziwnie to u Was z tą wagą...:huh:
dawna cloe pisze:
Anna ajra Nie wiem jak to się dzieje,. Rodze mega duże dzieci ( 4200 g przy porodzie) a potem jedna i druga wagowo na jednym z niższych centuylów Może źle karmę czy jak?
Najważniejsze, że dziewczynki są zdrowe:-), a mając niejadka - u Ciebie aż dwóch niejadków - to nie ma co się dziwić. Co pediatra na to? Zastanawiam się, czy taka niechęć do jedzenia jest kwestią charakteru - temperamentu???:eek:
kropecka - jak tam budowa? Podaj linka dziennika budowy, bardzo chętnie bym po podziwiała.
:-)
patrysia - :-)
moniamonis - :-)
Margaritta
- tak, Michaś jest jeszcze na mleku modyfikowanym NAN.
Dobrze, że lekarka niczego poważnego nie stwierdziła - jedyne pozytywne słowa z jej ust.
kaskax25 - brzmi poważnie!
kaskax25 pisze:
A wiec po wizycie pani dr orzekla ze Mati ma astme. :baffled:Dostal antybiotyk, leki przecwalergiczne i inhalator. Chciala nas wyslac na 3 dni do Ameryki na badania
Dużo zdrówka Wam życzę!
MOMP - :-)

Ostatnia edycja:
witam
anna ajra będę trzymała kciuki za te czerwcowe staranka;-)
przyszlirodzice :-(trzymaj się .Mój starszy tez miał podejrzenie dziury w sercu po urodzeniu, ale zarosła.Ale trochę pobytów w szpitalu zaliczyłam.Nic przyjemnego także trzymam kciuki ,żeby wszystko sie dobrze skończyło.:tak:
kaskax--zdrówka dla małego:tak:a jak ty się czujesz???sierpień się zbliża...:-D
marggaritta :-):-):-)
patrysia wpadaj tu do nas , nie zaniedbuj:-):-)
A u nas ok, mały nie zaszczepiony, bo miał czerwone gardło , więc idę po świętach:-)A waży 11 400.My tez dużo czasu spędzamy na spacerach .I Oskar do domu nie chce wracać:tak:
pozdrawiam

Och... dziewczyny, piszę na raty. Inaczej ciężko pamiętać o wszystkim do wszystkich, pewnie i tak coś zapomniałam...:dry:

cloe - grillowanie... mmm... Rozpoczęłaś sezon!:-D:-D:-D
przyszlirodzice - o rety!:szok: Co za wiadomość... :huh::sad:
Bardzo Wam współczuję i mam nadzieję, że wszystko się ułoży!
Mysza - :wink:
patrysia
- gratuluję kolejnego ząbka i wszystkiego naj dla taty!;-)
ulenka507 - gratuluję samodzielnych kroczków i ząbka!
Zytka - witaj kochana po przerwie!:-D Jak malutka się czuję?:unsure: Domyślam się, że jesteście wykończone... ale daj znać, jak będziesz miała chwilkę!
kropecka - widzę, że Olek to skoczek-artysta!:happy: Jak on to zrobił?!
:huh:Och... trzeba mieć oczy dookoła głowy...
Rekinasia - zdjęcie kamienia (z zębów - bo chyba o tym mowa) nie boli aż tak.:wink:

Pozdrawiam gorąco Was wszystkie!

Dziewczyny wiecie moze jak wygladaja takie badania w szpitalu? bo wycztalamze badaja przezprzelykowo:/ czy beda jej dawac cos na uspokojenie? bo przeciez ona nie da sobie nic do gardla wlozyc

przyszli rodzice lepiej nie czytaj tego wszystkiego, tylko niepotrzebny stres :no:zobaczysz na miejscu,co za badania będzie miała.A jak leżałam z małym to do badań dzieci , które były niespokojne usypiali, na krótko.

przygoptowania do świat wciagneły nasze mamuski widze ;) no i ta piekna pogoda , aż zal w domu siedziec , moja Gabi co chwila wyciaga buciki z szafki i woła papa, wczoraj spedziła popołudnie na balkonie pokrzykujac do bawiacych sie dzieci :)
Przyszli rodzice najlepiej bedzie jak ograniczysz trochę czytanie , wiem że chcesz mieć jak najlepszą wiedzę i być oprzygotowana na to co przed Wami , ale być może niepotrzebnie sie stresujesz czarnymi scenariuszami, a sama juz zauważyłaś że Amelce udziela sie Twój nastrój, lepiej weź małą na spacerek , postaraj sie nie myśleć cały czas o jej chorobie, znalazłas dobrego specjaliste i zaufaj mu, myśl pozytywnie , będzie ok !!! pamietasz jaj kilka miesiecy temy ja panikowałam , przed Gabi była wizjka wyciągu, gipsu , operacji a okazało sie ze to wszystko nas omineło, i chociaż te miesiące w szelkach nie należały do najłatwiejzych to najwazniejsze ze dały efekt:) co do bdań to nie martw sie, czasy sie bardzo zmieniły, teraz bardzo dba sie o bazstresowe leczenie dzieci, , nawet dorosłym przed badaniem endoskopowym dają "głupiego jasia " głowa do góry ;-)
a ja własnie przed chwila znalazłam u Gabi siódmego zabka:-)

Helloł przedświąwtecznie:tak::-)
Wczoraj z M wysprzątaliśmy cały dom pomyte okna łażienki ..Pomijam fakt żena balkonowych mam poodbijane ju czyjeś paluszki ale to juz wliczam w straty;-)
Przyszlirodzice u Julki słyszlekli szmery w serduszku Miała badane echo serca jak i rentgen klatki piersiowej o badaniach przezprzełykowych nie słyszałam rzeczywiście stresujesz się strasznie Może załóż wątek na głównym na BB? Na pewno jest wiele mam które przeszły to co ty może nawet są w trakcie badań lub leczenia zawsze to inf ze Śweżego" źródła Ja wim jedno W wielu przypadkach wrodzone dziórkiw serduszkach zrastają się samoistnie :tak: więc trzymam kciuki by i u was było podobnie:tak:
Anna ajra moje dzieci majatuylke na głowie że nie chcą marnować czasu na jedzenie:-D Pediatrzy nic z tym nie robia co najwyżej doradzaja kropelki na poprawę apetytu i co jakis czas Julka takowe dostaje Morfologia wychodzi ok więc nie panokują może i dobrze ja zaczynam wtedy gdy spotykamy równolatków które przy urodzeniu waży dwa razy mniej a teraz są dwa razy większe:oo2:
Pora uciekac liczę że jeszcze tu zajrzę do zobaczenia:tak:

dawna cloe skąd ja to znam... :-( tylko że mnie to naprawde przeraża. Oli potrafi zjeść tylko skibkę chleba dziennie i koniec. Tak czekałam na cieplejsze dni na ogrodzie podczas zabawy w zeszłym roku zawsze coś mi się udało wcisnąć do buźki i nawet obiadek na schodach był zaliczony a zimą? nic zupełnie nic. Skóra i kości. Chlopak nosi rozmiar ubrań 116 czyli spory jak na 3 latka a waży zaledwie 12kg jeżeli nadal tyle ma :-( każdą kosteczkę nawet te najmniejszą można gołym okiem wypatrzeć :-( Morfologia u niego też dobra baaa powiedziałą bym ze idealna. Preparaty z apteki? czego ja mu już nie kupiłam, apetizer, pikovit, coś tam na s....multum tego było, okoliczna apteka kokosy na nas zbiła...i nic :-(

reklama
Niech Króliczek przyniesie Ci w prezencie, to czego najbardziej pragniesz. To "coś" nie musi być ani widoczne, ani dotykalne, może nawet nie pachnieć ale niech będzie czymś bez czego nie można żyć.

(`*•.¸(`*•.¸♥¸.•*´)¸.•*´)
•*”˜ W E S O Ł E G O ˜”*•
•*”˜ A L L E L U J A ˜”*•
(`*•.¸(`*•.¸♥¸.•*´)¸.•*´)
_____s§§____________§§
____s§$$§__________§$$§
___§§$$$$§_________§$$$§
__§$$$_$$$§_______§$$$$§
_§$$$$_$$$$§_____§$$$$§
_§$$$§_§$$$$§___§$$$$§
__§§§___§$$$§§_§§$$$§
___$$____§$$$$_$$$$§___§§_§§
________§$_________$s_§§§♥§§§
_______§____@___@___§_§d§§§
_______§______()______§__$§§
_______§____\\\__///___§___§
________§____§§§____§____§
_______§§§§§_____§§§§§_§
_§§§__§_____§§§§§_____§__§§§
§$§$§_____§_______§__§__§$§$§
§$$$$§_____§_____§__§__§$$$$§
_§$$$$§____§_____§_§__§$$$$§
__§$$$$§§_§_______§§_§$$$$§
___§$$$$§___________§$$$$§
____§$$$$§_§§$$$§§_§$$$$§

najmilsze mamuśki , wszystkim życze naj naj w ten świąteczny czas :)

Do góry