reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

MONIAMONIS - moja Dominisia miala wirusa w okolicach listopada wymioty biegunka i goraczka lekarka przepisała jej lek nifuroksazyt a do picia kazała podawac borówkę czernicy jej owoc jest do kupienia w dobrej aptece lub w sklepie zielarskim gotujesz ten owoc i dalej dziecku do picia wiesz co u nas rewelacyjnie po dniu biegunka mineła! polecam a to naturalny sposob! My naszczescie zdrowe wczoraj na szczepieniu byłam małą waży 12,800
mierzy 87 cm
Pozdrawiam

reklama

MIkołaju!!!!
Dzisiaj kończysz pierwszy roczek,
To w dorosłość pierwszy kroczek,
Żebyś zdrowo się chował,
Rodziców zawsze słuchał,
Radośnie się bawił,
Nowych żeczy szybko uczył,
Świat wokół Ciebie poznawał,
I często się uśmiechał,
By Twe dzieciństwo było piękne i radosne,
Jak rozkwitające kwiaty na wiosnę,
Tego właśnie CI życzymy,,
I składamy w Twe Pierwsze Urodziny.

Aga, Miłek, KAmilek i Tomek
,

A u nas bez zmian a nawet gorzej. KAmil teraz też kaszle a mnie boli wszystko jakcholera łącznie z włosami na głowie. Na szczęście Miłek już lepiej przesypia noc.I słoneczko świeci - może wiosna idzie???:-)

Dzięki dziewczyny za słowawsparcia w choróbsku.
sPADAM Może się zdrzemne chwilę.

baniorka82, przyszlirodzice - dzięki za rady, ale dzisiaj jest już dużo lepiej. Herbatki z jagód Majka nie za bardzo chce pić może dlatego, że nie jest słodka a nie chcę jej dosładzać, bo przy problemach z brzuszkiem cukru należy unikać, bo fermentuje się w żołądku. Czasem mieszam jej jagodową z dziką różą i wtedy pije:-) Na nifuroksazyt mam receptę, ale lekarz kazała wykupić jak choróbsko będzie się ciągnąć. Na szczęście Majaka pije soki więc daje jej z marchewką i to myślę, że pomogło. A do tego gdy daję jej mleko to dosypuje kleiku ryżowego. Więc w sumie dzisiaj miałyśmy już tylko kilka razy kupkę a nie tak jak wczoraj kilkadziesiąt.

Moniamonis najważniejsze że sie poprawia, niech Majeczka dużo pije ,koniecznie, machwianeczka, kleik i będzie dobrze, chociaż ja to bym ten Nifuroksazyd chyba od razu podała, tak sie właśnie zstanawiam i czy i do nas sie coś nie przypałętało bo od wczoraj Gabi ma stan podgoraczkowy, żadnych objawów choroby, ale dziś zrobiła nieco luźniejsza kupkę niz zwyklę, i podczas karnmienia zaczyna si epreżyc i denerwowac, zze trzy podejscia musiałam zrobic zanim się uspokoiła i zasnęła w po południu mnie tez cos kręci w brzuszku, zastanawiam sie czy moze coś zjadłam co by i na nia i na mnie tak podziałało ale jakos nie przychodzi mi nic do głowy, oby to była jakaś chwilowa niestrawność
Banniorka spora Twoja pociecha, ja nie byłam z Gabi na ważeniu, w przychodniach tyle chorych dzieci wiec wolałam nie leźć bez potrzeby, na szczepienie mamy dopiero po 20 marca sie zgłosić , ale jak ją ważę na wadze łazienkowej w domu to od miesiąca nic nie przytyła :( wazy ok 11,500 w sumie akurat miesiąc temu zaczęła być bardziej aktywna po zdjęciu szelek i może stad ten zastój, ale apetyt ma, i to właśnie od pewnego czasu bardzo ładnie je, wcześniej bywało różnie, teraz bardzo wiele potraw juz jej smakuje i chetnie zjada
a propos aktywności to chciałam się wam pochwalić jak ładnie dziś zaczęła Gabi chodzić, oczywiście jeszcze nie samodzielnie ale ja i tak jestem bardzo dumna i az sie poryczałam jak zobaczyłam jak zasuwa moje maleństwo, ni umiem wstawić bezpośrednio filmiku więc podaję link, zapraszam do obejrzenia :) Bobasy - Ulenka507 - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, filmy dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne, hosting zdjęć i filmów http://www.bobasy.pl/ulenka507,18412,film.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ulka mozesz byc dumna z coreczki:-)Obejrzalam film radzi sobie swietnie, zrazu nie spodziejesz sie jak odrzuci samochodzik i popedzi sama:-DPo tym co przeszliscie to i tak jestem pelna podziwu dla Gabrysi:-D

Ja też film obejrzałam z Majczką na kolanach, nawet nie jeden :-) Łzy miałam w oczach jak zobaczyłam Gabi w tych szelkach. Dzielne jesteście dziewczyny. Aż wstyd się przyznać, że ja marudziłam jak Majka musiała być pieluszkowana:zawstydzona/y:. Zdolna dziewczynka z Gabrysi, że tak szybko wszystko nadrabia:tak:.

P.S. Fajna ta stronka ulenka, chyba też zrobię tam Majce galerię. Wtedy babcie nie będą mnie męczyły, żebym jakieś nowe zdjęcia dodała na nk:-D

:-DNajlepsze życzenia i od nas
dla kochanego Mikołajka!
Dużo zdrowia, uśmiechu na pięknej buźce,
humoru w zabawie i wszystkiego najlepszego!
Niech żyje, żyje nam!:-D

reklama
Do góry