reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Agusia pewnie już myślisz o najgorszym i szukasz info. w necie, ale zdarzaja się błedy laboratoryjne, może trzeba powtórzyć badanie i nie martwić się na zapas

reklama
we wtorek mamy gastroendrologa , Miska te kupki zadkie i niezbyt ładnie pachnacem kłopoty z trawieniem dosc duzej ilsci rzeczy inne podobne rzeczy musza miec wytłumaczenie:sorry2:..nawet nie szukałam nic bo spodziewałam sie wyniku ..lekarka mnie uprzedziła ...bedzie dieta;-):laugh2::-(

ja znalazłam takie informacje o skrobi w kale, raczej różne:
Obecność ziaren skrobii w kale bez objawów zespołu upośledzonego trawienia jest raczej przypadkowa i może mieć związek z charakterem diety dziecka. W zespołach złego trawienia rzadko upośledzone bywa wydzielanie pojedynczego enzymu i w kale oprócz ziaren skrobii pojawiają się w dużej ilości np. krople tłuszczu czy wieksza ilość białka. Ponadto występują objawy fizykalne takiego zespołu (biegunki, niedobór masy ciała).

ziarna skrobi w kale wskazują na zaburzenia trawienia. Należy z dzieckiem udać się do dobrego lekarza pediatry celem konsultacji. Takiemu lekarzowi - wyspecjalizowanemu w leczeniu dzieci należy pokazać wynik analizy kału, krwi. Ważne tez jest jak są trawione tłuszcze. Skrobie w kale to zaburzenie wchłaniania węglowodanów złożonych, albo zespół zaburzeń złego wchłaniania. Dobry lekarz powinien dążyć do wykrycia przyczyny. A przyczyna może być np. przebyta kuracja po antybiotykach, lub inne tu nie wymienione.

Witajcie dziewczyny :-) jak tam weekendzik?? my od wczoraj siedzimy u Teściów, Hubek szczęśliwy bo Dziadka uwielbia, nawet czasem ja przegrywam z dziadkiem Jasiem:-D, zostajemy do niedzieli. Hubek juz śpi od dwóch godzinek a ja teraz buszuje po necie (w domciu niebardzo mam dostep, a tu zawsze necik chodzi:-))

Miłego wieczorku i nocki :-)

Ale numer dzis dowiedzialam sie ze dziewczyna mojego kolegi spodziewa sie dziecka jest w 4 tc a nastepny telefon mialam od chrzestnej Jenni ze jest w ciazy w 4 tc:-D i obydwie byly dzis u lekarza :tak::-)

irtasia a moja znajoma też w 4 tygodniu ciąży :))) A dzidzia się poczęła bardzo romantycznie, bo na wycieczce w Paryżu :)

reklama
ale fajnie!!!!
ja za tomam 3 kolezanki/znajome: jedna jest w 5mcu ciazy druga w 4tym a trzecia w 3cim...juz nie moge sie doczekac;-)

Do góry