agusia9915
Matka wariatka
- Dołączył(a)
- 7 Sierpień 2006
- Postów
- 9 296
Składniki:
- 3.5 szklanki mąki
- 1 margaryna Kasia
- 15 dkg cukru pudru
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sody
MASA ORZECHOWA:
- 20 dkg orzechów (pokroić grubo)
- pół szklanki cukru kryształu
- pół kostki margaryny Kasi
- 2 łyżki miodu
Sposób przyrządzania:
Wszystko zagnieść i wyrobić ciasto, podzielić na dwie równe części.Jedną część upiec, a na drugą dać masę orzechową i upiec.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA MASY ORZECHOWEJ:Wszystkie produkty włożyć do garnka i rozpuścić, około 5 minut na złoty kolor toffi.Troszkę przestudzić i łyżką nakładać na ciasto, włożyć do pieca i upiec. Przełożyć masą jak do karpatki.
- 3.5 szklanki mąki
- 1 margaryna Kasia
- 15 dkg cukru pudru
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sody
MASA ORZECHOWA:
- 20 dkg orzechów (pokroić grubo)
- pół szklanki cukru kryształu
- pół kostki margaryny Kasi
- 2 łyżki miodu
Sposób przyrządzania:
Wszystko zagnieść i wyrobić ciasto, podzielić na dwie równe części.Jedną część upiec, a na drugą dać masę orzechową i upiec.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA MASY ORZECHOWEJ:Wszystkie produkty włożyć do garnka i rozpuścić, około 5 minut na złoty kolor toffi.Troszkę przestudzić i łyżką nakładać na ciasto, włożyć do pieca i upiec. Przełożyć masą jak do karpatki.