reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam witam :-) powakacyjnie:-)

cięzko dzis było wrócic do pracy, ale cóż zrobić.... chce na wakacje znowu:-D:rofl2: było super, jak znajde wolną dłuższą chwilke w pracy to powklejam jakies fotki, ale narazie spadam bo pracy mam troche po powrocie.

aleście naskrobały, nie wiem czy kiedykolwiek nadrobie zaległości:szok:

miłego dzionka i duuuzo słońca!!!

Witaj ,pusto było bez Ciebie o poranku:-)
Oczywiście wklejaj foty wakacyjne:ninja2:
Oliwieczka no to będzie cieplutko.Pracowity ten Twój Ł

reklama
Hej hej :-) Właśnie wróciłam z Urzędu Miasta, dokumenty na rodzinne złożone :tak: Zdążyłam przed deszczem akurat :rofl2:

Rosmerta, czekamy na zdjęcia :tak: Wniosą nam trochę słoneczka w pochmurną pogodę ;-)

Hej Justynka:-)! Szybciutko wlejaj zdjęcia:-):tak:.
Mnie czeka jeszcze wyprawa do Zus-u,bo zaswiadczenie,że jestem ubezpieczona:confused2:.A tak mi sie nie chce tam jechac...:sorry:

No dosyc z niego pracuś :rofl2:

no czekamy na fotki!:-)

a ja własnie wrociłam z ogrodka , oj naplewiłam sie okropnie, przekopałam i wygrabiłam liście;-),
na wiosne kupie sobie tą glebo coś tam ...tą folie zeby tyle nie plewić
...tyle jest roboty przy swoim domu ze czasem wolałabym mieszkac w bloku :confused2:

Kasiad a do kiedy u was jest ważne rodzinne teraz ?

bo ja nie pamiętam czy do końca października czy listopada :sorry: bym musiała też jechać po papierek z zarobkami i słyszałam że chcą za 2 lata i teraz też nie wiem za który rok :cool:

Ja od 15:00 wyjechałam do urzędu a w końcu dowód zmienić i dopiero wróciłam takie korki godzinę z powrotem jechaliśmy a jeszcze za godzinke muszę jechać do ginekologa po receptę mam nadzieje że będzie ją mieć bo jak nie to go tam zastrzelę :cool:

Kasiad a do kiedy u was jest ważne rodzinne teraz ?

bo ja nie pamiętam czy do końca października czy listopada :sorry: bym musiała też jechać po papierek z zarobkami i słyszałam że chcą za 2 lata i teraz też nie wiem za który rok :cool:
Obecny zasiłek rodzinny jest ważny do końca października (napewno dostałaś decyzję wydłużającą okres zasiłkowy), a na nowych zasadach będzie przysługiwał zasiłek od listopada. O tym, że trzeba dostarczyć za 2 lata zaświadczenia o dochodach ze Skarbówki to pierwsze słyszę :eek: Ja dziś składałam za rok 2008, a za 2007 rok składałam rok temu, no a 2009 się jeszcze nie skończył ;-) Jedyne, co musiałam teraz zrobić, to oprócz wniosku na nowy okres rozliczeniowy (od listopada br) musiałam jeszcze złożyć dodatkowy wniosek na sam dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego na Patryka i Paulinę za bieżący rok szkolny, bo przez tą zmianę okresu zasiłkowego jedna wypłata im wypadła.
No mi sporo teraz przycięli, bo Damian nie jest już liczony jako dziecko uczące się, a więc nie należy się na niego w ogóle rodzinne, a dodatkowo obcięli mi jeden dodatek na dziecko w rodzinie wielodzietnej, bo należy się na trzecie i każde następne dziecko w rodzinie, ale tylko takie, któremu należy się rodzinne.
A przy Damianie dopiero się spore koszty zaczną, bo same dojazdy do Grudziądza to 2 stówki a gdzie reszta :szok:

Nuska i jak jazda?

Jakoś poszło...hehe.....niby nie bylo zle.....najpierw toszke na lotnisku a pozniej juz musialam odwiesc sie do domu:-D;-)chyba zaczyna mi sie podobac.....jutro znowu jazda....

Gosia chyba z abardzo sie przemeczasz.
Gosia dostaniesz po tylku obiecuje:wściekła/y:

A tak wogole to dobry wieczor......:-)
Rosmerta witam, zaraz poszperam dalej czy juz fotki wkleilas:sorry:.........
Oliwieczka to fajnie ze Twoj Ł. sam ociepla dom zawsze kilka groszy w kieszeni....;-)

reklama
Do góry