reklama
Witam :-)
A u nas czuje się już z lekka powiew wiosny. Na termometrze mam 7 stopni, pewnie to przez słońce, bo byłam z psem i napewno tak ciepło nie jest, natomiast już nie ma mrozu i to słońce tak jakoś optymistycznie nastawia
Choć pogoda jeszcze może się zmienić na deszczową, bo chmury takie jakieś niewyraźne.
A u nas czuje się już z lekka powiew wiosny. Na termometrze mam 7 stopni, pewnie to przez słońce, bo byłam z psem i napewno tak ciepło nie jest, natomiast już nie ma mrozu i to słońce tak jakoś optymistycznie nastawia

Choć pogoda jeszcze może się zmienić na deszczową, bo chmury takie jakieś niewyraźne.
justynka1
Mamusia Antoniusia
u mnie wczoraj to samo,chciałam zacytować życzenia dla Oliwieczki i nie mogłamCałe popołudnie nie mogłam napisać żadnego postaCiągle mi pokazywało informację, że mam za krótkiego posta i że musi mieć co najmniej 3 znaki
a miał napewno więcej. Koleżanka z bydgoskiego BB miała to samo, ale widziałam, że dochodziły nowe posty, więc nie wszyscy mieli kłopoty![]()

karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
witam
od kilku dni net bardzo wolno mi chodzi - czasami nawet nie moge otworzyc zadnej strony a co dopiero cos pisac.
Udanego weekendu wszystkim
od kilku dni net bardzo wolno mi chodzi - czasami nawet nie moge otworzyc zadnej strony a co dopiero cos pisac.
Udanego weekendu wszystkim
Joanna73
uzależniona od BB
witam sobotnio Szarlotka siedzi w piekarniku urodziny mialy byc ale Gabi znowu chora tym razem angina i mamy antybiotyk także za tydzien dopiero tort moze bedzie Obiadek zjedzony mozna odpoczac chwilke az Gabi wstanie Miłego weekendu
W poniedzialek mam egzamin teoretyczny w WORD 

Joanna73
uzależniona od BB
Przepis na tę szarlotkę jest bardzo prosty i szybki .Potrzeba : 3 szklanki mąki ,3 jajka,3 łyżeczki proszku do pieczenia ,3 szklanki cukru ,1 kostka masła,jabłka starte ew .[pokrojone w kostkę podduszone (ja dodaje kisiel na sam koniec )ja dziś piekłam z takimi jabłkami ze słoika z Lidla ,cynamon cukier waniliowy i oczywiście szykujemy blaszkę -smarujemy maslem i posypujemy bułka tartą TRZEBA wszystko zagniećś Ja robię tak że najpierw na stolnicę przesiewam mąkę potem daje cukier (można dac też puder ale mniej ) proszek do pieczenia i mieszam dodaje starte masło (najlepiej sie trze jak poleży w zamrażalce) lepiej zagnieśc potem jajka i szybciutko zagniatam 2/3 ciasta daje na spód na to uprazone jabłka posypuje cukrem waniliowym i obficie cynamonem bo lubimy i resztą ciasta przykrywam (można zrobić kratkę )moje dzieci lubią jeszcze z kruszonką i do piekarnika nagrzanego 160 st bo mój piekarnik dobrze grzeje a tak normalnie 180 st na 45 minut PYCHOTKA ;-)ja lubie na ciepło z bitą śmietana a to taka średniej wielkości blaszka jest dośc wysoki po upieczeniu .Do dzieła kobietki 

ja mam prostszy przepis i jak dla mnie pychotka robię kruchy spód i kruchą górę i świeże jabłka z cynamonem ;-) i robie ten przepis z jabłkami lub innymi owocami np latem z truskawkami 
a teraz wolę nie robić bo jak nie robię to nie jem
A co do moich chomiczków to dziś liczyłam i mi 10 wyszło

chyba mi się już dwoją i troją
...wypiłam tylko łyczek likieru 

a teraz wolę nie robić bo jak nie robię to nie jem

A co do moich chomiczków to dziś liczyłam i mi 10 wyszło

Ostatnia edycja:
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Hej a ja nie mam piekarnika i jak na razie nic nie mogę tworzyc
musismy w nablizszym czasie kupic
a te przepisy to moze na inny wątek ;-) kurcze narobiłyscie mi smaku

a te przepisy to moze na inny wątek ;-) kurcze narobiłyscie mi smaku

reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Dobry wieczór:-) Ja dopiero teraz mam chwilkę, bo dzieciaki śpią i mąż ogląda film;-) Za mną od jakiegoś czasu chodzi sernik z brzoskwiniami i jak się wezmę to jutro sobie zrobię
Tym czasem zmykam zaraz spać, bo trochę zmęczona jestem;-)
Dobranoc:-) Spokojnej nocy i miłych snów;-)

Dobranoc:-) Spokojnej nocy i miłych snów;-)