reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Witam :-)
A u nas czuje się już z lekka powiew wiosny. Na termometrze mam 7 stopni, pewnie to przez słońce, bo byłam z psem i napewno tak ciepło nie jest, natomiast już nie ma mrozu i to słońce tak jakoś optymistycznie nastawia :tak:
Choć pogoda jeszcze może się zmienić na deszczową, bo chmury takie jakieś niewyraźne.

Całe popołudnie nie mogłam napisać żadnego posta :crazy: Ciągle mi pokazywało informację, że mam za krótkiego posta i że musi mieć co najmniej 3 znaki :angry:
a miał napewno więcej. Koleżanka z bydgoskiego BB miała to samo, ale widziałam, że dochodziły nowe posty, więc nie wszyscy mieli kłopoty :confused:
u mnie wczoraj to samo,chciałam zacytować życzenia dla Oliwieczki i nie mogłam:baffled:,więc teraz dołączam się do życzeń,bo niestety nie wiem kiedy,która z was ma urodzinki:no::tak:

witam

od kilku dni net bardzo wolno mi chodzi - czasami nawet nie moge otworzyc zadnej strony a co dopiero cos pisac.
Udanego weekendu wszystkim

witam sobotnio Szarlotka siedzi w piekarniku urodziny mialy byc ale Gabi znowu chora tym razem angina i mamy antybiotyk także za tydzien dopiero tort moze bedzie Obiadek zjedzony mozna odpoczac chwilke az Gabi wstanie Miłego weekendu :-DW poniedzialek mam egzamin teoretyczny w WORD :tak:

Przepis na tę szarlotkę jest bardzo prosty i szybki .Potrzeba : 3 szklanki mąki ,3 jajka,3 łyżeczki proszku do pieczenia ,3 szklanki cukru ,1 kostka masła,jabłka starte ew .[pokrojone w kostkę podduszone (ja dodaje kisiel na sam koniec )ja dziś piekłam z takimi jabłkami ze słoika z Lidla ,cynamon cukier waniliowy i oczywiście szykujemy blaszkę -smarujemy maslem i posypujemy bułka tartą TRZEBA wszystko zagniećś Ja robię tak że najpierw na stolnicę przesiewam mąkę potem daje cukier (można dac też puder ale mniej ) proszek do pieczenia i mieszam dodaje starte masło (najlepiej sie trze jak poleży w zamrażalce) lepiej zagnieśc potem jajka i szybciutko zagniatam 2/3 ciasta daje na spód na to uprazone jabłka posypuje cukrem waniliowym i obficie cynamonem bo lubimy i resztą ciasta przykrywam (można zrobić kratkę )moje dzieci lubią jeszcze z kruszonką i do piekarnika nagrzanego 160 st bo mój piekarnik dobrze grzeje a tak normalnie 180 st na 45 minut PYCHOTKA ;-)ja lubie na ciepło z bitą śmietana a to taka średniej wielkości blaszka jest dośc wysoki po upieczeniu .Do dzieła kobietki :-D

ja mam prostszy przepis i jak dla mnie pychotka robię kruchy spód i kruchą górę i świeże jabłka z cynamonem ;-) i robie ten przepis z jabłkami lub innymi owocami np latem z truskawkami :tak:

a teraz wolę nie robić bo jak nie robię to nie jem:-p

A co do moich chomiczków to dziś liczyłam i mi 10 wyszło :szok::szok::szok:chyba mi się już dwoją i troją:baffled: ...wypiłam tylko łyczek likieru :rofl2:

Ostatnia edycja:
Hej a ja nie mam piekarnika i jak na razie nic nie mogę tworzyc:sorry2: musismy w nablizszym czasie kupic:tak:

a te przepisy to moze na inny wątek ;-) kurcze narobiłyscie mi smaku :dry:

reklama
Dobry wieczór:-) Ja dopiero teraz mam chwilkę, bo dzieciaki śpią i mąż ogląda film;-) Za mną od jakiegoś czasu chodzi sernik z brzoskwiniami i jak się wezmę to jutro sobie zrobię:-p Tym czasem zmykam zaraz spać, bo trochę zmęczona jestem;-)

Dobranoc:-) Spokojnej nocy i miłych snów;-)

Do góry