reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Doczytałam i sa różnice,ale nigdy w to nie wnikałam.Mialam LCD,a cały czas mówiłam na niego "plazma";-)

reklama
Agusia ma rację, bardziej wytrzymałe są LCD niż plazma, jeśli chodzi o długowieczność. W plazmie piksele wypalają się z czasem. Gdy na plaźmie przez długi czas wyświetlany jest ten sam nieruchomy obraz, zostaje on na stałe utrwalony w fosforze. Gdy potem obraz się zmienia, to w tle widać poprzedni obraz, jak gdyby został zapisany na ekranie. Spowodowane jest to przedwczesnym zużyciem się luminoforu, który na skutek ciągłego używania szybciej zużywa się i staje się mniej wydajny.
Poza tym w plaźmie nic już nie wymyślą nowego, nie są w stanie udoskonalić, a LCD są cały czas udoskonalane.
Nie mówię, że LCDki nie mają wad - np kąt widzenia jest w nich słabszy od plazmowych. Jednak ja nadal bym wybrała LCDka.
A co do uderzeń to i plazma i LCD się rozwali jeśli uderzenie będzie mocne, trwalsze na uderzenia są tylko stare szklane telewizory :-p

Ostatnia edycja:
Agusia ma rację, bardziej wytrzymałe są LCD niż plazma, jeśli chodzi o długowieczność. W plazmie piksele wypalają się z czasem. Gdy na plaźmie przez długi czas wyświetlany jest ten sam nieruchomy obraz, zostaje on na stałe utrwalony w fosforze. Gdy potem obraz się zmienia, to w tle widać poprzedni obraz, jak gdyby został zapisany na ekranie. Spowodowane jest to przedwczesnym zużyciem się luminoforu, który na skutek ciągłego używania szybciej zużywa się i staje się mniej wydajny.
Poza tym w plaźmie nic już nie wymyślą nowego, nie są w stanie udoskonalić, a LCD są cały czas udoskonalane.
A co do uderzeń to i plazma i LCD się rozwali jeśli uderzenie będzie mocne, trwalsze na uderzenia są tylko stare szklane telewizory :-p
Zgadzam sie z tym co piszesz i do tego plazmy biora wiecej pradu niz lcd ale kolory na plazmie sa lepsze i tego mi nikt nie powie bo mam porownanie i ekrany sa calkiem inne i LCD sa bardziej delikatne ale kazdy ma prawo wyboru i stoje przy swoim

reklama
Do góry