reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

witam..

nawet niestety nie zauważyłam, ze Agi nie było..bo mnie tez..choć jak nadrabiałam starty to faktycznie mi jej brakowało......

A co napisałam ostatnio...
To, ze myślałam o opiece nad małyp przez jedna osobę - tak miało być, miała sie nim opiekować ciocia - ale nikt nie widzi problemu w tym, ze Fili jest przerzucany z jednego miejsca na drugie...

Tomek miał byc z nim w czwartki od 12 i piątki, bo ma wolne od szkoły ...ale popołudniem podrzuca Filipka do mojej mamy bo ma od 17 treningi..a moja mama ja ma go na godzinę to olewka totalna, zajmuje sie nim na szybko - wiecie o czy mówie?

w poniedziałek jest od 7:30-11 z ciocią, później przyjeżdża Tomek, jest z nim do 13, później moja babcia do 15, później tomek do 17, później moja mama nie całą godzinę
tak samo we wtorek
w środę od rana do 14 ciocia, pożnij trochę tomek i moja mama...

dziecko jak rzecz-ale nikt tego nie widzi, dla nikogo to nie problem...bo po co nadwyrężać ciocię, po co jej więcej płacić jak każdy może z nim pobyć trochę...a mały ciągle niedopilnowany, nikt sie nie przejmuje by go na nocnik posadzić, no moze ciocia jak z nim jest to faktycznie sie stara...ja juz nie ma siły tłumaczyć im, ze to dla nie go nie za dobrze...

złapałam doła i jakoś wcale nie chce juz pracować - bo widzę, ze źle zrobiłam i sie tym trapię ciągle..

dobrze, że dziś pogoda fajniusia...ale co z tego jak sama w domu z Fifim i do tego chora...

reklama
Aga ja to bym chetnie zobaczyła Cie na jakiejś nowej fotce i twojego Antka, tak mi jakos lepiej sie ludzi zapamietuje jak je widze, niestety nie mialam prztjemnosci zobaczyc Cie live ...i malo co cie pamietam:sorry2:

a tak jak sobie mysle o forum widze te dziewczyny
ktore wciaz siebie pokazuja albo przynamiej mają jedną fotke :tak:
postaraj się;-)

Mysia no to faktycznie przydałaby sie jakaś stala opieka dla Filipa, no ale czemu ciocia sie nim nie zaopiekuje? Rozmawiałas z nią? Bo nie bardzo rozumiem dlaczego dziadki maja cos do powiedzenia jak to twoj wybor twoja decyzja, jestes mamą i wiesz co jest dobre dla Filipa.

Mysia no to faktycznie przydałaby sie jakaś stala opieka dla Filipa, no ale czemu ciocia sie nim nie zaopiekuje? Rozmawiałas z nią? Bo nie bardzo rozumiem dlaczego dziadki maja cos do powiedzenia jak to twoj wybor twoja decyzja, jestes mamą i wiesz co jest dobre dla Filipa.
No ja tez tak myslę,rozumiem Twój żal,ale postawiłabym na swoim i poprosiła ciocię.Jeżeli tak Ci podpowiada matczyna intuicja,to bym walczyła.Teraz zarabiasz i Wasz budzet domowy trochę sie powiększył,może warto by było pomyśleć o płaceniu większej kwoty cioci i wtedy mały poczułby sie bardziej bezpiecznie, ty bys była spokojniejsza.:tak:

Mysia,uczuciowa babka z Ciebie.Doskonale rozumiem co czujesz,pewnie bym czula to samo:dry:.Czy wszyscy zajmuja sie Filipkiem u Was w domu,czy jest zabierany gdzie indziej?
Z drugiej strony ma to tez swoje plusy,bo mały moze pobyc troche z tata,dziadkowie moga porozpieszczac(choc chyba masz co do tego watpliwosci:dry:).
Nie obwiniaj sie,ze zaczelas prace,Filipkowi na pewno nie dzieje sie krzywda:no:.Za rok bedzie mogl isc do przedszkola i wszystko bedzie bardziej poukladane.
Wyobrazam sobie,ze musi byc Wam wszystkim ciezko w nowej sytuacji.A najbardziej Tobie...:-(

A ja bylam dzis u mojej babci na urodzinkach:tak:(konczyla 81 lat).Śmialismy sie,ze babcia konczy 18-tke i zamienialismy swieczki kolejnoscia:-D.Konrad wypieszczony,wysciskany;-):tak:.

Hej! Przed chwilą dostałam kompa i dopiero będę czytać, co naprodukowałyście przez cały dzień na innych wątkach.
Byliśmy dziś na obiedzie u teściów, wróciliśmy już po 17tej, ale złapałam trojana :szok: i trzeba było mi wszystko przeinstalowywać.
Mysiu, nie obwiniaj się, może i lepiej by było jakby jedna ciocia się Filipkiem zajmowała, ale obecnie choć tak podrzucany, jest wśród swoich, więc nie sądzę, żeby się źle czuł. Inna sprawa to zajmowanie się małym na odpiernicz, może mama dałaby się przekonać, żeby przez tę godzinę poświęciła cały swój czas małemu :confused:

Oliwieczka ciesze sie ,ze udał sie zakup tak tanio;-)
rozalka fajnie juz m w doma:rolleyes2::rolleyes2:
aga-pg no baaa jeszcze pytasz.....przewertuj watek to sie dowiesz kto pytał:-p:-p:-p:-Dcieszymy sie ,ze mamy w kancu moderatorke w domu:-p
Nuśka a po znajomosci ile bierzesz:-p:confused::blink:
mysia23 nie stekaj pracuj ;-):-p a co do opieki to nie mozesz sama pogadac z ciocia zeby wzieła młodego na wszystkie te godziny:confused:
Tycia zjadła bym kawałek torta......zazdraszczam:-p:tak::tak::tak::tak:
Kasiad trojanom mowimy stanowcze NIE....
witam:-)

Mysia-Filip to jest Twoje dziecko i cokolwiek by nie mowic przede wszystkim Twoje. Ty decydujesz o nim , o jego opiece, Ty za niego odpowiadasz.Jesli uwazasz ,ze opieka nad nim jest zła, ze mały jest "podrzutkiem kazdemu na godzine " to zmien to. Masz mozliwosc to zmienic- to zrób to. Sama doskonale wiesz, ze to nie twoja praca jest problemem, a to, ze Filip nie ma stałej opieki, wiec dogadaj sie z jedna odpowiedzialna, osoba zeby zajela sie dzieckiem.Zapłac cioci - niech sie dobrze opiekuje małym pod Twoja nieobecnosc.
Ja w zyciu bym sie nie zgodziła, zeby moje dziecko przechodziło z rąk do rąk kilka razy dziennie do osób , które nie starają sie wystarczająco:no:.I w ogole nie rozumiem Twojej postawy-odnosze wrazenie, ze mąz , mama , tata i chyba wszyscy wokół przekonuja Cie ,ze obecne rozwiązanie z system podrzucania jest lepsze, niz stała opieka, a Ty buntujesz sie tylko wewnetrznie a faktycznie niewiele robisz zeby to zmienic.Nie obwiniaj sie o to ze pracujesz tylko zadbaj o opieke nad synkiem a bedzie dobrze.:tak:

Mysia nie obwiniaj siebie :no:

A ja myślę nad opieką nad jakimś dzieckiem ...zobaczymy co z tego wyjdzie bo chce u siebie w domu no i mamy psa:sorry2: chyba każdy woli w swoim domu :sorry2:
ale narazie u mnie w pracy wypieli na mnie tyłek bo znów nie dzwonią :no:
nie mam co tu za dużo pisać....:ninja2:

Gosia -mysle ,ze to swietny pomysł :tak: Niejedna mama, gdy zobaczy jak cudna jest Twoja Emilka chetnie powierzy Ci malucha:tak:

Witam po weekendzie u Tesciów:-)
Hubek porozpieszczany, wysciskany, nabawił się z kuzynkami i kuzynem, uwielebia dzieci i wiem, ze nie będzie miał wiekszych problemów z pójściem do przedszkola:-)

Aga witaj witaj, no jasne, że nam ciebie brakowało:tak::tak::-)

Oliwieczka fajnutka lodówka:tak:, no i faktycznie okazyjnie kupiona:szok:

Gosia tez uważam , że to dobry pomysł z ta opieką nad jakims dzieckiem, skoro w pracy tak jest a nie inaczej to juz w ogóle, no i miałabyś i Emilkę i jeszcze dodatkowe pieniązki:tak:

Mysia.... uważam tak jak inne dziewczyny, to twoje dziecko i ostatnie słowo nalezy do ciebie, nawet jak sie to komuś nie spodoba...i faktycznie to nie twoja praca jest problemem, nie obwiniaj siebie!!! taka sytuacja jest ok, ale od czasu do czasu a nie codziennie, mały napewno jest zdezorientowany,a jak jescze piszesz że nikt porządnie sie nim nie zajmie tylko tak na odpieprz to już w ogóle... przemysl to i zdecyduj najlepiej jak mozesz i jak najkorzystniej dla Filipa:tak:

Joanna super że synek tak cię zaskoczył, czyli typ zdolny ale leniwy;-) no i Zuzia ładnie rysuje:tak:

reklama
Do góry