reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

no właśnie i to jest durne w naszym kraju,.....:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
generalnie podbijałam co miesiąc tyle ze teraz nawet nie minął ale muszę isć bo w niedziele wyjeżdzam do poznania do mojej mamy i tam już zostaję do porodu, więc muszę mieć wazna jakby co...
więc dopóki nie wróce to niestety znikne na jakis czas zforum bo moja mami niestety nie posiada netu...:sick: :no: :sick: . ale jak sie cokolwiek wydarzy to na pewno Rosmerta da wam znac:tak: ;-)
ale jeszcze przez pare dni będe

reklama
no z tymi legitymacjami to zamieszanie zawsze, ja na wszelki wypadek podbijam teraz co miesiąc, ale wiem ze czasem wystarczy tylko druk RMUA z zakładu pracy. ja na wrazie co mam przy sobie i jedno i drugie, zeby mi się nikt w szpitalu nie czepiał :-)

o bosze o tym druku to nawet nie słyszalam....:no: ale mam to gdzies ide tylko z legitką, zresztą oni juz mnie mają w tych swoich rejestrach wieć to i dowód powinno wystarczyć:baffled: :dry:

Legitymacja jest ważna przez miesiąc, ale jak się ma dobre układy z tym, kto stempluje, to można sobie załatwić stempelek bez daty i dopisać ją w odpowiedniej chwili - w naszym przypadku może się to przydać :-)

Poszłam dziś zrobić sobie morfologię:-p. Do lekarza chodzę prywatnie, więc żeby choć za badania płacić mniej, robię je w przychodni rejonowej. Zwykle, jak pójdę koło 9, to jest kolejka na jakieś 5 osób, a dziś:szok: :szok: :szok: - 20!!! Niby ktoś zaproponował, żebym weszła bez kolejki, ale jak popatrzyłam na te wszystkie czekające babiny (tak naprawdę to 3/4 z nich powinno iść bez kolejki - same babcie po 80, skąd ich się tyle wzięło???), to podziękowałam i siedziałam ponad godzinę:baffled: . W międzyczasie doszło jeszcze kilku cukrzyków i matek z małymi dziećmi - to wiadomo, że wchodzą bez czekania:-p . Myślałam już, że padnę z głodu (nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania)

To tyle, jeśli chodzi o moje poranne przeżycia:no: Ale jak przeczytałam wieści na nowym wątku, to od razu humor mi się zmienił:tak: . No i teraz czekam na wiadomości z placu boju;-) . I tak długo wytrzymałyśmy - prawie połowa stycznia, a my wszystkie jeszcze 2 w 1 (albo prawie wszystkie do tej pory:cool2: )

No co wy? Nie żartujcie,ze trzeba co miesiąc podbijac legitke...?? To przecież chore...co to za różnica czy się jest w ciąży czy nie dla stempelka?? Że niby jak nie ma sie brzuszka to co pół roku starczy i jest ważne, a jak ma sie brzuszek to jak na zawołanie stempelek starcza na miesiąc?? :wściekła/y::baffled::confused: Dobrze,ze placić za kazdy nie trzeba :-D:-D Polska to piękny kraj :szok::-D

No na morfologii byłam wczoraj, ale okazało sie,ze mało osób było wiec weszłam prawie z marszu, bo zanim pani mnie wpisała do swojej księgi i okleiła próbówki to już była kolej na mnie...ufff, jak ja lubie taki obrot sprawy:-D

A swoją drogą miałam dziś egzaminek, pierwszy w tej sesji..mam nadzieje,ze poszedł dobrze, bo wyniki dopiero za tydzień...jeszcze tylko dwa, oczywiście jak zdąrze :-D

Z tego co wiem, to kazdy stempelek w legitymacji (niezaleznie od tego czy jest sie czy nie w ciazy) jest wazny tylko przez miesiac. A jesli chodzi o kobiety w ciazy, to kazda kobieta w ciazy (nawet nieubezpieczona) ma prawo do bezplatnej, panstwowej opieki medycznej zarowno w okresie ciazy jak i w okresie pologu. Tak mi kiedys mowila pani z NFZ.To sie nazywa ochrona kobiet w ciazy.

mysia23 napewno bedzie do przodu:tak: a ja jutro mam dwa zaliczenia w niedziele jedno a pozniej zostano mi 4 egzaminy do 3 lutego tez mam zamiar zdazyc:tak:

reklama
Tak,kazdy musi stemplowac co miesiac.Tak dawno nie chorowalam,ze nie wiem gdzie mam swoja legitymacje.Przed porodem wezme od pracodwacy dokument potwierdzajacy moje ubezpieczenie,powinien wystarczyc:tak:

Do góry