reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama

Konrad nic nie mowi,nie sika do nocnika,ssie smoka...depresje łapie:baffled:

To tak jak u mnie :tak:;-) Nie jestes sama:tak:

A jak ja czytam, że inne dzieci już same jedzą, wołają kupę, siku, albo w ogóle już od roku chodzą bez pieluszek, że robią sobie same kanapki i że same chodzą na zakupy ;-) i jeżdżą już same autobusami ;-), ba, nawet na rowerach! ;-) to się zaczynam gubić w tym moim matkowaniu... Powinnam zostawić bieg życia tak jak jest, czekać na oznaki z jej strony, że jest gotowa na coś nowego, czy próbować "gonić" inne dzieciaki w jej wieku... Najgorsze chyba co mogłabym mojej córeczce zrobić,to być niezadowoloną z tego, że jeszcze tak mało umie, a inne dzieci już tak dużo... Kocham ją z całego serca, nawet jak nie woła siku i papa robi jak już ktoś zniknie za drzwiami windy...i zdąrzył już zjechać pięć pięter w dół... ;-)

Witam
Patri nie wszystkie lutowe maluchy wszystko juz opanowały moja np jeszcze nie mówi nie wola na nocnik ale za to ślicznie sama je i pieknie broi z bratem i to chyba jej nalepiej wychodzi :-D
ale u nas pogoda pod psem pada szaro az sie nie chce nic robic :no:

I ja witam zd ązyłam już być na zakupch bo takie drobiazgi mi brakowaly na dzisiejsza imprezke Wojtek z Zuzia jak zwykla wojna a Gabrysia tylko chodzi i pokazuje im paluszkiem nunu albo ciiiii Wczoraj zrobiłam tort bardzo podobny do tego na załączonym zdjęćiu POZATYM BęDą OWOCE I DROBNE CIASTECZKA sok kawa i herbatka IRTASIA PRZEPRASZAM:zawstydzona/y:

Załączniki

• 030108133246.jpg
    030108133246.jpg
    55,4 KB · Wyświetleń: 20
  • 030208140636.jpg
    030208140636.jpg
    69 KB · Wyświetleń: 20
Patri, Madzia ma racje :) nie ma co sie przejmować, moja Zosia tez wielu rzeczy jeszcze nie potrafi robić.

Pogda do bani ale jutro jedziemy na krakowek na małe zakupki.:)

Witam, u nas leje od rana jak diabli, zresztą podobnie jak wczoraj. Pewnie znów Oli nie pójdzie na spacer :dry:
Co do rozwoju dzieci, to każde rozwija się w swoim tempie i niczego nie należy poganiać. Oli akurat szybko wszystko łapie, ale każde moje dziecko inaczej się rozwijało, Damian np. zaczął właściwie mówić dopiero jak skończył 2 latka (wcześniej to wymawiał chyba z 5 słów).

Joanna, to torty wyglądają pysznie. Udanej zabawy życzę.

dzis rano zmarł Łukasza dziadek...
Wyrazy współczucia Oliwieczka :-(

Ostatnia edycja:
Patri ale sie usmialam z tym papa a ktos juz jest 5 pieter nizej i to jest slodkie w tych maluchach. taka prawdziwa radosc zycia i zero przejecia.

dokladnie jak Szymek zanim zakuma oj to minie ale juz nastepnym razem pamieta i sie pilnuje by np. pomachac komus wczesniej.

a co do sikania nasz nocnik to przyjaciel gadajacego piska a nie szymka ma tam siedziec i koniec i nikt nie moze go ruszac.
na wycieczke pewnie by sam pojechal :tak: bo lezie wszedzie i na nic nie patrzy gdzie ja a gdzie on.

ja tam sie tez tym nie przejmuje ciesze sie tym czym mnie zaskoczy i jest moim kochanym maluszkiem i koniec i basta.

reklama
Witam wieczorkiem

U nas dzis strasznie lalo wiec caly dzien spedzilismy na zakupach.

Oliweczka, wspolczuje z powodu smierci dziadka Lukasza

Do góry