reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ja też będę odstawiać synka w najbliższym czasie :( Jakoś tego nie widzę...

Właśnie wróciłam z drugiej bety i zrobiłam też progesteron, bo któraś z was pisała, że warto go zrobić. Niedługo powinnam mieć wyniki. Oby wszystko było ok 🙄

Skoro pierwsza beta w 13 dpo była 170, to ile powinno być teraz w 17 dpo?
Ja 11dpo miałam 112,a 13 dpo miałam 312

reklama
Z tego co gdzieś czytałam powyżej 1000 przyrasta wolniej i raczej trzeba polegac na USG niż na wynikach bety.

Przytulam wirtualnie, trzymam kciuki i wysyłam ciepłe myśli 😘 wiem jak jest... Ja na pierwsze USG weszłam prawie z płaczem, lekarka zapytała 'czy USG wczesnej ciąży?' a ja 'chyba już niestety nie' i głos mi się załamał. Przed drugim, w oczekiwaniu na serduszko też pewnie będę zestresowana... A później znów... I tak do końca...

Czy jestem tutaj jedyną (jeszcze) bezdzietną lambadziarą ? 🤣😅 I to po 30tce? 🤯🤔
Jestem bezdzietna (jeszcze) 33 letnią lamardziarą 🥳 nie jesteś wyjątkiem 😄

Z tego co gdzieś czytałam powyżej 1000 przyrasta wolniej i raczej trzeba polegac na USG niż na wynikach bety.

Przytulam wirtualnie, trzymam kciuki i wysyłam ciepłe myśli 😘 wiem jak jest... Ja na pierwsze USG weszłam prawie z płaczem, lekarka zapytała 'czy USG wczesnej ciąży?' a ja 'chyba już niestety nie' i głos mi się załamał. Przed drugim, w oczekiwaniu na serduszko też pewnie będę zestresowana... A później znów... I tak do końca...

31 I to w pełni moja pierwsza ciąża :)

Witam Cię bezdzietna lambadziaro - druga lambardziara 😅

Dziewczyny właśnie.. chciałam zapytać te które były już kiedyś w ciąży i mogą pomoc🙈 polecacie może jakieś dobre kremy/ olejki na rozstępy a raczej żeby uniknąć w miarę możliwości ich pojawienia się? W 5 klasie podstawówki poprzez szybki wzrost zrobiły mi się na pośladkach pomimo tego ze jestem chudzina😅 wiem ze w dużej mierze to genetyka ale moja mama po ciąży bliźniaczej ma ich dosłownie kilka i głównie na boczkach wiec nie wiem czy to już jest tendencja😂
EDIT: z tego co wyczytałam wczoraj na forum to sporo dziewczyn poleca serie mamas z diagnosis i nawet zwykły bio oil
w pierwszej ciąży używałam całej serii z palmers ale rozstępy na biodrach, udach i piersiach i tak mi się zrobiły, jedynie na brzuchu nie mam nic. Teraz zakupiłam bio oil ale właśnie dopiero teraz przypomniałaś mi, że miałam używać 🤦🏽‍♀️🤣

Hejka ☺️ jakoś nie potrafię systematycznie się tu udzielać ale czytam Was cały czas. Ja dziś miałam okropną noc. Gdyby nie to, że mąż był w pracy i byłam sama z młodym to chyba pojechałabym do szpitala. Tak bolał mnie brzuch.. nad ranem w końcu wzięłam tabletkę i przeszło ale siedzę jak na szpilkach czy coś znowu się nje zacznie 🥺 do tego rano miałam takie mdłości, że pierwszy raz nie byłam w stanie funkcjonować. Oby jak najmniej takich dni🙏

poza tym to widzę, że pisałyście o lekarzach.. ja chodzę na NFZ i chwale sobie mojego lekarza, w pierwszej ciąży też do niego chodziłam 😀

Co do płci to ja bardzo nastawiam się na dziewczynkę, do tego stopnia, że nawet nie biorę pod uwagę tego, że może być chłopiec 🙈 oczywiście jak okaże się, że będzie chłopiec to nie będę rozpaczać, nawet uważam, że byłoby prościej z dwójką chłopców ale jakoś czuje, że będzie dziewczynka 😀 w pierwszej ciąży mąż od samego początku mówił że będzie chłopiec bo on wie co robił a teraz ja mam jakieś przeczucia. No zobaczymy 😜

Czy Wam też w ciąży wyłączył się mózg? 🤣 ja pojechałam na przegląd samochodu który okazało się, że mam zrobić za miesiąc🤦🏽‍♀️ mam takie dziwne akcje, że sama nie wiem co ja odwalam, ciagle coś 🙄🤣

Oczywiście witam wszystkie nowe dziewczyny! Spokojnych ciąż życzę ☺️
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny właśnie.. chciałam zapytać te które były już kiedyś w ciąży i mogą pomoc🙈 polecacie może jakieś dobre kremy/ olejki na rozstępy a raczej żeby uniknąć w miarę możliwości ich pojawienia się? W 5 klasie podstawówki poprzez szybki wzrost zrobiły mi się na pośladkach pomimo tego ze jestem chudzina😅 wiem ze w dużej mierze to genetyka ale moja mama po ciąży bliźniaczej ma ich dosłownie kilka i głównie na boczkach wiec nie wiem czy to już jest tendencja😂
EDIT: z tego co wyczytałam wczoraj na forum to sporo dziewczyn poleca serie mamas z diagnosis i nawet zwykły bio oil
Ja używałam balsam i masło Palmers. Smarowałam brzuch i ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogrooomny. Zapomniałam o pośladkach i niestety tam jestem tygrysicą 😅 wiec wg mnie smarowanie działa na 100%.

reklama
Do góry