reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Ja też będę odstawiać synka w najbliższym czasie :( Jakoś tego nie widzę...

Właśnie wróciłam z drugiej bety i zrobiłam też progesteron, bo któraś z was pisała, że warto go zrobić. Niedługo powinnam mieć wyniki. Oby wszystko było ok 🙄

Skoro pierwsza beta w 13 dpo była 170, to ile powinno być teraz w 17 dpo?
Ja 11dpo miałam 112,a 13 dpo miałam 312

reklama
Z tego co gdzieś czytałam powyżej 1000 przyrasta wolniej i raczej trzeba polegac na USG niż na wynikach bety.

Przytulam wirtualnie, trzymam kciuki i wysyłam ciepłe myśli 😘 wiem jak jest... Ja na pierwsze USG weszłam prawie z płaczem, lekarka zapytała 'czy USG wczesnej ciąży?' a ja 'chyba już niestety nie' i głos mi się załamał. Przed drugim, w oczekiwaniu na serduszko też pewnie będę zestresowana... A później znów... I tak do końca...

Czy jestem tutaj jedyną (jeszcze) bezdzietną lambadziarą ? 🤣😅 I to po 30tce? 🤯🤔
Jestem bezdzietna (jeszcze) 33 letnią lamardziarą 🥳 nie jesteś wyjątkiem 😄

Z tego co gdzieś czytałam powyżej 1000 przyrasta wolniej i raczej trzeba polegac na USG niż na wynikach bety.

Przytulam wirtualnie, trzymam kciuki i wysyłam ciepłe myśli 😘 wiem jak jest... Ja na pierwsze USG weszłam prawie z płaczem, lekarka zapytała 'czy USG wczesnej ciąży?' a ja 'chyba już niestety nie' i głos mi się załamał. Przed drugim, w oczekiwaniu na serduszko też pewnie będę zestresowana... A później znów... I tak do końca...

31 I to w pełni moja pierwsza ciąża :)

Witam Cię bezdzietna lambadziaro - druga lambardziara 😅

Dziewczyny właśnie.. chciałam zapytać te które były już kiedyś w ciąży i mogą pomoc🙈 polecacie może jakieś dobre kremy/ olejki na rozstępy a raczej żeby uniknąć w miarę możliwości ich pojawienia się? W 5 klasie podstawówki poprzez szybki wzrost zrobiły mi się na pośladkach pomimo tego ze jestem chudzina😅 wiem ze w dużej mierze to genetyka ale moja mama po ciąży bliźniaczej ma ich dosłownie kilka i głównie na boczkach wiec nie wiem czy to już jest tendencja😂
EDIT: z tego co wyczytałam wczoraj na forum to sporo dziewczyn poleca serie mamas z diagnosis i nawet zwykły bio oil
w pierwszej ciąży używałam całej serii z palmers ale rozstępy na biodrach, udach i piersiach i tak mi się zrobiły, jedynie na brzuchu nie mam nic. Teraz zakupiłam bio oil ale właśnie dopiero teraz przypomniałaś mi, że miałam używać 🤦🏽‍♀️🤣

Hejka ☺️ jakoś nie potrafię systematycznie się tu udzielać ale czytam Was cały czas. Ja dziś miałam okropną noc. Gdyby nie to, że mąż był w pracy i byłam sama z młodym to chyba pojechałabym do szpitala. Tak bolał mnie brzuch.. nad ranem w końcu wzięłam tabletkę i przeszło ale siedzę jak na szpilkach czy coś znowu się nje zacznie 🥺 do tego rano miałam takie mdłości, że pierwszy raz nie byłam w stanie funkcjonować. Oby jak najmniej takich dni🙏

poza tym to widzę, że pisałyście o lekarzach.. ja chodzę na NFZ i chwale sobie mojego lekarza, w pierwszej ciąży też do niego chodziłam 😀

Co do płci to ja bardzo nastawiam się na dziewczynkę, do tego stopnia, że nawet nie biorę pod uwagę tego, że może być chłopiec 🙈 oczywiście jak okaże się, że będzie chłopiec to nie będę rozpaczać, nawet uważam, że byłoby prościej z dwójką chłopców ale jakoś czuje, że będzie dziewczynka 😀 w pierwszej ciąży mąż od samego początku mówił że będzie chłopiec bo on wie co robił a teraz ja mam jakieś przeczucia. No zobaczymy 😜

Czy Wam też w ciąży wyłączył się mózg? 🤣 ja pojechałam na przegląd samochodu który okazało się, że mam zrobić za miesiąc🤦🏽‍♀️ mam takie dziwne akcje, że sama nie wiem co ja odwalam, ciagle coś 🙄🤣

Oczywiście witam wszystkie nowe dziewczyny! Spokojnych ciąż życzę ☺️
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny właśnie.. chciałam zapytać te które były już kiedyś w ciąży i mogą pomoc🙈 polecacie może jakieś dobre kremy/ olejki na rozstępy a raczej żeby uniknąć w miarę możliwości ich pojawienia się? W 5 klasie podstawówki poprzez szybki wzrost zrobiły mi się na pośladkach pomimo tego ze jestem chudzina😅 wiem ze w dużej mierze to genetyka ale moja mama po ciąży bliźniaczej ma ich dosłownie kilka i głównie na boczkach wiec nie wiem czy to już jest tendencja😂
EDIT: z tego co wyczytałam wczoraj na forum to sporo dziewczyn poleca serie mamas z diagnosis i nawet zwykły bio oil
Ja używałam balsam i masło Palmers. Smarowałam brzuch i ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogrooomny. Zapomniałam o pośladkach i niestety tam jestem tygrysicą 😅 wiec wg mnie smarowanie działa na 100%.

reklama
Do góry