Ja o dziwo po pierwszej ciąży nie mam rozstępów mimo że skłonności jak najbardziej są - z czasów gimnazjalnych na biodrach mam pamiątki po wachaniach wagi. Ale codziennie wieczorem smarowałam brzuch olejem kokosowym. A brzuch mialam gigantyczny. Teraz też zapowiada się duży brzusio bo już go widać.
reklama
MaGdaLenAx94
Fanka BB :)
A który tydzien masz ?Ja o dziwo po pierwszej ciąży nie mam rozstępów mimo że skłonności jak najbardziej są - z czasów gimnazjalnych na biodrach mam pamiątki po wachaniach wagi. Ale codziennie wieczorem smarowałam brzuch olejem kokosowym. A brzuch mialam gigantyczny. Teraz też zapowiada się duży brzusio bo już go widać.
Moni91
akurat wczoraj mój ulubiony sklep z artykułami dla mam i dzieci wrzucił relacje o fotelikach na fb i pokazywali Cosmo, fajny i cenowo bardzo przystępny. Nawet tak pomyślałam, że wart zastanowienia się. Ale na takie zakupy mamy jeszcze czas☺Znów, podpisuję się w pełni. Dodam tylko ze nie chodzi o 'jakieś certyfikaty" bo homologację musi mieć każdy fotelik żeby być dopuszczony do sprzedaży. Chodzi o testy zderzeniowe ADAC i/lub Test Plus z dobrymi wynikami oczywiście. I tak, można nie wydawać dużo pieniędzy, a kupić dobry, sprawdzony fotelik - patrz Avionaut Cosmo na przykład.
mary.m
U mnie też Pixel, dobrze, że nie zdążyliśmy sprzedać
Rozstępów nie mam, ale jestem uzależniona od balsamów do ciała po każdej kąpieli muszę się wysmarować, ogólnie brzucha dużego nie miałam przez większość ciąży, dopiero w 9 miesiącu zrobił się wielki. Za to teraz na start mam taki jak wtedy chyba w 6 miesiącu
Rozstępów nie mam, ale jestem uzależniona od balsamów do ciała po każdej kąpieli muszę się wysmarować, ogólnie brzucha dużego nie miałam przez większość ciąży, dopiero w 9 miesiącu zrobił się wielki. Za to teraz na start mam taki jak wtedy chyba w 6 miesiącu
мą∂яα ιиα¢zєנ :)
W dniu przyjęcia miałam dokładnie wagę 99,600 po 5 dniach pobytu w szpitalu waga spadła do 93,200.Jeżeli się nie mylę to jak pisałaś jak byłaś w szpitalu to tyle samo ważymy. A ja do tego jestem dość niska ale to tam. Jak się wzielam za jazdę na rowerze i cwiczenia to się okazało że jestem w ciazy. Więc przerwałam a teraz nie pracuje, dużo siedzę w domu, chodzę na spacery ale to nie to samo co jakiś szybszy ruch
Ale pierwsze 3 dni byłam ja samych kroplówkach i ogromny odruch wymiotny na samą myśl o jedzeniu. Od piątku nadrabiam. Wczoraj byłam jak tornado żarłam dosłownie żarłam wszystko co mi wpadło pod rękę
MaGdaLenAx94
No to ja ważę tyle co Ty w dniu przyjęcia teraz może coś więcejW dniu przyjęcia miałam dokładnie wagę 99,600 po 5 dniach pobytu w szpitalu waga spadła do 93,200.
Ale pierwsze 3 dni byłam ja samych kroplówkach i ogromny odruch wymiotny na samą myśl o jedzeniu. Od piątku nadrabiam. Wczoraj byłam jak tornado żarłam dosłownie żarłam wszystko co mi wpadło pod rękę
też miałam Pixel ,ale już dawno sprzedanyU mnie też Pixel, dobrze, że nie zdążyliśmy sprzedać
grope_
Ja mam priam. Corka jeździła do 7,5 miesiąca i miała jeszcze w środku spiwor. Zmieniliśmy bo zaczęła siadać, ale miejsca było wystarczająco. Urodziła się duża 4170.ja nie miałam w Holand akurat tych problemów . Sprzedałam kolejnej osobie po córce i jest zadowolona ta osoba.. byłam kiedyś za to w poszukiwaniu spacerówki i brałam pod uwagę też bebetto,ale typowa spacerówka niestety tam były koła nie pompowane ,a żelowe i już źle mi się prowadziło ,a siedzisko nie wiele miało różnicy w wózku 2 w 1. Ja osobiście kupiłam inna spacerówkę która ma długie siedzisko a wózek sprzedałam cały . Cybex chyba jest o wiele droższy i wydaje mi się ,że ma mniejszą gondole maks 6 miesięcy i chyba koniec
grope_
Dziewczyny zgadzam się z wami! Wolałabym kupić używane ciuszki, wózek i bujaczek niż zrezygnować z dobrego i bezpiecznego fotela! My co prawda będziemy musieli zmienić łupinę na inna (zmieniliśmy w międzyczasie samochód i ni huhu nie leży dobrze), ale warto się rozeznać w tym temacie! Bezpieczeństwo najważniejszeO boże, rękami i nogami się podpisuję pod tym co napisałaś. Staram się ludzi wokół edukować na temat fotelików bo sama mam obsesję na tym punkcie - nie wyobrażam sobie przewieźć dziecko w foteliku z marketu, jak słyszę 'jest już duży, ma 3 lata, może jeździć przodem do kierunku jazdy' albo 'poddupnik wystarczy, kiedyś fotelików nie było i jakoś dzieci są' to mnie szlag trafia. Niestety są ludzie do których argumenty nie trafiają, nawet testy zderzeniowe ich nie ruszają i wolą wydać górę hajsu na wakacje albo telewizor, a wożą 2-letnie dziecko w kinderkrafcie za 5 stówek... Nasza młoda przesiadła się do Axkida, żeby zwolnić Pixela rodzeństwu, Pixel czeka już na nowego pasażera - tylko bliżej lutego wypiorę tapicerkę
PS: NIE UBIERAMY W KURTKI ANI KOMBINEZONY NAWET ZIMOWYCH DZIECI!
reklama
grope_
Ja mam z firmy Boohoo i podchodzą aż pod dekolt na Allegro w outlet kosztują jakieś gorszeMacie może jakieś sprawdzone leginsy już na rosnący brzuszek ? Kiedyś kupowałam z allegro takie z zapiętka na zimę i były super ,ale nie wiem czy na ten mój rosnący brzuch nie będą mnie szybko cisnęły i chyba wolałabym takie dość wysoko pod biust żeby dochodziły