reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Wróciłam do domu. Wszystko dobrze. Jest serduszko 136/min, z om i z usg 7+0, termin jednak więc 27/02 🙈 Dostałam luteinę na to plamienie i xonvea na nudności.
Rozmawiałam o pappie i z okazji wieku wyjsc może źle. Jesli będzie sanco ok, to tym podwójnym pappa się nie przejmować. A mówiła, żeby zrobić, bo wtedy jeśli znów bialko pappa wyjdzie bardzo niskie, to acard przepisze. W poprzedniej ciąży właśnie przez to brałam acard 150.Zobacz załącznik 1422396
Widzisz. Super. Bardzo się ciesze😊😊😊😊😊

reklama
Hej dziewczyny meldunek się żyje 😁
Na dzisiejszym porannym obchodzie wielu ważnych rzeczy się dowiedziałam a mianowicie:
W piątek trafiłam z urosepsą w ostatnim momencie do szpitala, odrazu pobrali mi antybiogram gdzie wczoraj wieczorem były wyniki i okazało się że za cały ten stan zapalny odpowiada bakteria E.Coli.
Najprawdopodobniej załapałam to cholerstwo na basenie tydzień wcześniej 🤦‍♀️ale antybiotyk działa leukocyty z piątku (70 lub 80 tyś było)dzis już tylko 9 tyś,śladowe ilości białka w moczu,no i ten cewnik pięknie odbarcza nerkę, ale skutkiem ubocznym jest uczucie parcia na pęcherz i dzisiejszą noc ledwo przeżyłam 😞
Rowno co 1,5godz się budziłam ledwo udawało mi się dolecieć do WC a mam zakaz od lekarzy przetrzymywania moczu więc noce będą bardzo ciężkie.
Antybiotyk w żyłę dostaje od dziś już tylko wieczorem,0 przeciwbólowych pod kontekstem bólu jest super bo nic już nie boli.

Na dzisiejszym porannym obchodzie wielu ważnych rzeczy się dowiedziałam a mianowicie:
W piątek trafiłam z urosepsą w ostatnim momencie do szpitala, odrazu pobrali mi antybiogram gdzie wczoraj wieczorem były wyniki i okazało się że za cały ten stan zapalny odpowiada bakteria E.Coli.
Najprawdopodobniej załapałam to cholerstwo na basenie tydzień wcześniej 🤦‍♀️ale antybiotyk działa leukocyty z piątku (70 lub 80 tyś było)dzis już tylko 9 tyś,śladowe ilości białka w moczu,no i ten cewnik pięknie odbarcza nerkę, ale skutkiem ubocznym jest uczucie parcia na pęcherz i dzisiejszą noc ledwo przeżyłam 😞
Rowno co 1,5godz się budziłam ledwo udawało mi się dolecieć do WC a mam zakaz od lekarzy przetrzymywania moczu więc noce będą bardzo ciężkie.
Antybiotyk w żyłę dostaje od dziś już tylko wieczorem,0 przeciwbólowych pod kontekstem bólu jest super bo nic już nie boli.
Najważniejsze że już jest dobrze. Teraz odpoczywaj i wracaj do domu 😁
Kiedy cię wypuszczają ze szpitala?

No to poważna sprawa. Nawet na basenie można załapać nie wiadomo co🤦‍♀️ ale ważne że już jest dobrze.

Widzisz. Super. Bardzo się ciesze😊😊😊😊😊
Dzięki. Człowiek prawie zemdlał ze stresu, bo jakieś plamienie. Nie nastawiałam się na tą wizytę dobrze, ale rano się popłakałam, bo wiadomo, że wszystko może się zdarzyć, choć w głębi duszy co innego siedzi.

Mam zrobić krzywą z uwagi na cukrzycę mamy. Bardzo źle wspominam krzywą w poprzedniej ciąży, a teraz mam dwie zrobić 🤢🤢🤢

A ja na basen chciałam iść... Fuj, e-coli mimo tego całego chloru i urosepsa. Ja pierniczę, dobrze, że szybko się Tobą zajęli!

Cieszę się że u Was wszystko dobrze . Żeby po basenie takie rzeczy .... Najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło . Ja mam wizytę w środę i już łapie stresa...jak zawsze. Trochę pobolewa podbrzusze ale to nawet właściwie trudno nazwac bólem taki dyskomfort i ciagniecie. Mdłości delikatne ale spac to bym mogła cały dzień .

Najważniejsze że już jest dobrze. Teraz odpoczywaj i wracaj do domu 😁
Kiedy cię wypuszczają ze szpitala?
Wtorek/środa jeśli wyniki nadal będą dobrze spadać.
A ja na basen chciałam iść... Fuj, e-coli mimo tego całego chloru i urosepsa. Ja pierniczę, dobrze, że szybko się Tobą zajęli!
No ja chciałam zrobic przyjemność córkom bo niestety wiecznie mnie w domu nie ma z racji pracy,to zrobiłam że teraz płaczą w domu 😞
Basen to już chyba tylko żeby stopy pomoczyć choć i to nie koniecznie.
Ja też chciałam! Teraz to się będę basenów trzymać z daleka bo wiem że mam pęcherz skłonny do infekcji 😱
Nawet nie ryzykuj jeśli pęcherz skłonny do infekcji.
Ja w poprzednich ciążach nigdy nie miałam problemów z pęcherzem więc nie brałam pod uwagę że to dziadostwo może się na basenie przyplątać 😱
Jedyny plus jest tylko taki że pozadnie odpoczęłam 😁 i codziennie widzę groszka bo sprawdzają czy z ciążą wszystko ok,czy antybiotyk nie wpływa źle na ciążę. Pod tym względem czuje się bardzo zaopiekowana.
Na przełomie listopada/grudnia będę się stawiać do szpitala na wymianę wewnętrznego cewnika zeby starczył do porodu. Ale to myślę w dniu wypisu sie więcej dowiem.
Za wizytujące 3mam kciuki,a po wizytowym gratuluje 😀

reklama
Do góry