reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas tez nieśmiało hania chce nosic majteczki, ale sika do nich 😂z dużych sukcesow nie mamy Dyda od 3 tyg, juz przesadzala bo ciągle miala go w buzi. Humorki ma takie ze ja wyląduje w psychiatryku niedługo 😂 ale ogólnie jest urocza alee wrednowata😂
My tydzień przed urodzinami pożegnaliśmy smoczek. 😅 Ciężko było ? Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie doprowadza do szału moje dziecko.🤣

reklama
My tydzień przed urodzinami pożegnaliśmy smoczek. 😅 Ciężko było ? Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie doprowadza do szału moje dziecko.🤣
O dziwo o skoczek w ogóle nie plakala, wiec tydzień zabralam jej ze nie dawalam w dzień, a później juz w ogole. Balam się nocek i usypiania ale jest okej. Ojj Basia to byl anioł nie dziecko. A mloda gwiazda moja to inna szkola jazdy 😂 ogolnie gorzej zachowuje sie przy mnie, przy innych zupełnie inaczej. Ale generalnie powiem"nie"to biegnie i płacze 😂 dobrze, ze wszyscy sasiedzi znaja drugie oblicze Hanulki

Brawo - jest sukces🙂 Ja jeszcze chyba poczekam ze zdjęciem pampersów Czarkowi z miesiąc. Jak go rano posadzę na nocnik to zawsze zrobi, ale sam nie woła.
Ona poprostu nie chce czasami ubrać pampersa wiec naklada majteczki w które sika😂gotowość oceniam na średnio 😂ale ja nie mam ciśnienia na to. Wszystko idzie swoim torem

O dziwo o skoczek w ogóle nie plakala, wiec tydzień zabralam jej ze nie dawalam w dzień, a później juz w ogole. Balam się nocek i usypiania ale jest okej. Ojj Basia to byl anioł nie dziecko. A mloda gwiazda moja to inna szkola jazdy 😂 ogolnie gorzej zachowuje sie przy mnie, przy innych zupełnie inaczej. Ale generalnie powiem"nie"to biegnie i płacze 😂 dobrze, ze wszyscy sasiedzi znaja drugie oblicze Hanulki
Ajj te dzieci 😅 ale potrafią być kochane ☺️

Ja mojego łobuziaka też czasem najchętniej spakowała bym i wysłała na księżyc 🤣 Ale jak się z czegoś cieszy, albo jak się przytula- a przytulaśny za bardzo nie jest, to rozpływam się ze szczęścia.
Ostatnio narzekalam, ze nikt nie bierze Hani. Ze babcia w ogóle nie bierze itp😂w sobotę dzwoni ze zabiera dziewczynki. Ja po 2 h do męża, cho juz jedziemy bo moze Hania rozrabia. Okazala sie złotym dzieckiem 😂 szczerze ja odpoczywam w pracy pozniej wracam i mam dużo spokoju w sobie 😃

U nas z małych sukcesów to pożegnanie pampersow. Nie zakładamy ani na dzień, ani na noc ani na wyjścia. Sama zdecydowała z dnia na dzień ze nie założy. Najpierw sikala w majteczki bo myslala ze to pampers więc zaczelismy zakładać kilka dni spodnie bez majteczek. Jak załapała że kontroluje to poszły majteczki w ruch i cyk moment odpieluchowana. I sukcesem jest u nas wieczorne usypianie. Qkoncu się kladzie i ladnie zasypia.
Za to dyda nie możemy się pozbyc bo do spania jest placz. To samo z jednym nocnym karmieniem. Ale nie spinam się bo może sama odstawi;D

Poza tym bunt na maksa. Z jedzeniem, z ubierani. Wszystko co nie po jej myśli to placz. Z tego powodu walczymy juz 1.5tygodnia chrypa bo struny głosowe nie dają rady ;D

Zainspirowana Waszymi sukcesami z odpieluchowaniem zdjęłam dziś Czarkowi pampersa a założyłam majtki. Półtorej godziny: zasikane trzy pary spodni. Zrezygnowałam i założyłam pampersa. Dwie godziny - suchy pampers. To jeszcze nie pora na odpieluchowanie🤣

Zainspirowana Waszymi sukcesami z odpieluchowaniem zdjęłam dziś Czarkowi pampersa a założyłam majtki. Półtorej godziny: zasikane trzy pary spodni. Zrezygnowałam i założyłam pampersa. Dwie godziny - suchy pampers. To jeszcze nie pora na odpieluchowanie🤣
U nas od 3 tygodni biega w majtkach i są wpadki, co prawda wczoraj była tylko jedna, ale już widzę, że sama siada albo mówi, że chce siku itp. Także albo puścić i zmieniać co 5 minut majtki albo poczekać aż sam zacznie wołać:) Starszą córkę odpieluchowałam jak miała 2,5 roku, według niektórych ludzi późno, dla mnie było w sam raz :)

reklama
U nas od 3 tygodni biega w majtkach i są wpadki, co prawda wczoraj była tylko jedna, ale już widzę, że sama siada albo mówi, że chce siku itp. Także albo puścić i zmieniać co 5 minut majtki albo poczekać aż sam zacznie wołać:) Starszą córkę odpieluchowałam jak miała 2,5 roku, według niektórych ludzi późno, dla mnie było w sam raz :)
Mój jakoś niezbyt chce na nocnik zrobić usiądzie na chwilę i tyle 😂

Do góry